Eten & Drinken

Mia Mensa Beringen

november 26, 2019

Een tijdje geleden ging ik met een vriendin eten in Beringen bij Mia Mensa!
Mia Mensa is een nieuwe zaak op B-Mine en verscheen al meerdere malen in de pers. Doordat de zaak gelegen is vlakbij het zwembad waar ik wekelijks ga zwemmen, kon ik de werken goed opvolgen.
Bij het bekendmaken van de openingsdatum legden Gwenda en ik onmiddellijk een datum vast om te gaan eten. We wachtten speciaal een dikke maand, zodat iedereen wat kon inlopen, alvorens wij gingen ‘testen’.

Ondertussen zag ik op sociale media heel wat foto’s en recensies verschijnen. Het interieur viel bij iedereen in de smaak, overal werd er gestoeft over de speciale inrichting. Ik kon wekelijks de intensieve werken opvolgen en het zag er ook prachtig uit. De recensies over wachttijden en eten jaagden mij wat schrik aan, hoewel ik weet hoe subjectief recensies zijn en ik er eigenlijk nooit volledig op afga.
Ik reserveerde via de website, maar kreeg geen bevestiging en ook op mijn mail (die ik na ruim een week stuurde) kreeg ik geen reactie…. Oei wat nu, want een telefoonnummer kon ik niet terugvinden.

Dan is het zover, vrijdagavond, Gwenda en ik stappen met een bang hartje Mia Mensa binnen, waar we onmiddellijk hartelijk worden verwelkomd. Onze reservatie stond genoteerd en we worden naar ons tafeltje begeleid waar we onmiddellijk de menukaart krijgen. Ondertussen bewonderen we het interieur en voor we het weten komen ze onze bestelling al opnemen.
Een heerlijk aperitief volgt en ook ons eten komt enorm snel. Gwenda gaat voor steak tartaar en ik ga voor een wok waarbij ik met heimwee terugdenk aan onze tijd op kot. Dat valt in de smaak, mijn wok is perfect zoals ik hem graag heb, goed gekruid maar niet te pikant…helemaal zoals in mijn nostalgische herinnering…..
Na onze heerlijke hoofdgerechten besluiten we nog voor een dessert te gaan en ook dit valt bij ons in goede aarde… Ze moesten even naar ons tafeltje zoeken, waardoor mijn bolletje ijs al een beetje aan het smelten was, maar voor de rest alles top.

We kunnen dus alleen maar besluiten dat het eten lekker en vers was, de bediening supervriendelijk en snel. Het interieur is tot in de puntjes uitgewerkt en zelfs op de toiletten is het sfeervol!

Wij gaan blij en voldaan naar huis en komen zeker nog eens terug!

Ik ging ondertussen ook nog eens een kijkje nemen bij de Google-recessies die gaan alleen maar in stijgende lijn. Mia Mensa zit nog met heel wat plannen dus wij kijken nu al uit naar een vervolg!

Veel succes Mia Mensa en voor jullie smakelijk!
Gwenda en Charlotte

Meer info:
Mia Mensa
B-Mine 19
3580 Beringen
https://www.miamensa.be/

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.