Eten & Drinken

Terrasjes Westhoek

november 12, 2019

Half september trok ik met mijn nicht naar de Westhoek. Via Facebook konden jullie al verschillende fotoverslagen terugvinden en hier en daar schreef ik ook een uitgebreider artikel.

Nu dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om alle horeca-adresjes die wij bezochten samen te gieten in één artikel. Plannen jullie binnenkort een bezoekje aan Poperinge, Westouter of Ieper, dan weet je alvast waar je je honger en dorst kan lessen.

Op zaterdagavond gingen Kristel en ik eerst Maankijken, aansluitend was er een gezellige drink die werd georganiseerd door de mensen van de Douvevallei. Je kan op deze prachtige locatie ook logeren, wij genoten hier van heerlijke huisgemaakte soep en een streeksapje.

Omdat we nog wat wilden bijpraten over onze eerste activiteit, besloten we nog iets te gaan drinken in Poperinge. We kwamen terecht op de markt waar al heel wat zaakjes gesloten waren of die nog open waren, maar waar we niet meer binnen mochten. Bij ‘Hotel de la Paix’ werden we wel nog hartelijk ontvangen. We dronken hier een glaasje huiswijn als slaapmutsje en proefden van de plaatselijke ‘Watouse kaas’, een aanrader.

De nacht brachten we door in B&B d’Hommelbelle, waar we ook heerlijk ontbeten. Hierover lees je alles in het artikel over de B&B.

Na een drukke voormiddag waarbij we twee musea bezochten, Talbot House en het Hopmuseum kreeg Kristel wat honger. In dezelfde straat als deze twee musea ontdekte we een klein nieuw zaakje ‘Hartig’, dat stampvol zat. Toen ik door het venster keek, had ik precies een binnenkoer gezien en trok dus toch naar binnen, waar ze ons meedeelden dat de zaak helaas volzet was. Het was prachtig weer, dus vroeg ik of we niet op het terras mochten eten. Dit was geen probleem en na ons volgden er snel vele anderen, waardoor ook het terras binnen de kortste keren vol geraakte. Wij starten met een verfrissende mocktail waarbij we twee hapjes kregen, een huisgemaakt soepje van streekgroenten en een streekkaas. Om onze hongerige magen te vullen koos Kristel voor een vegetarische risotto en ik voor een salade met kaaskroketjes.

Na een bezoek aan het ‘In Flanders Field Museum’ in Ieper was het tijd voor een dessertje. Het ijssalon tegenover het museum had dan ook al enkele uren eerder mijn aandacht getrokken. ‘Il Gusto d’Italia’ heeft een enorme keuze aan ijssmaken (meer dan 40 soorten), het was aanschuiven tot buiten en niet iedereen had onmiddellijk de werkwijze door. Je bestelt hier namelijk je ijsje, wafel of ander lekkers, rekent dit af en dan schuif je door om het af te halen. Op deze manier verloopt alles supervlot, voor we het wisten stonden we met een heerlijk ijsje terug in de zon!

Het laatste deel van de namiddag gingen we op ontdekking in de omgeving van de Menenpoort, onze laatste stop werd dan ook het bijwonen van ‘The Last Post’, maar je raadt het al, eerst nog even iets eten.

We belanden wederom op een zonnig terras, ditmaal bij ‘Vivaldi Restaurant & Tea Room’. Met een lekkere Croque Madame en Croque Hawai vullen we voor de laatste keer vandaag onze maag en sluiten we een super weekendje af! We werden superhartelijk ontvangen en mochten zelfs even ons fototoestel opladen. Binnen is het tevens gezellig vertoeven bij een heerlijk haardvuur.

Alle adressen, websites of FB-pagina’s van de zaakjes die we bezochten kunnen jullie onderaan het artikel terugvinden.

Laat het smaken,
Kristel & Charlotte

 

Meer info:

De Douvevallei
Schomminkelstraat 36
8954 Heuvelland
https://www.dedouvevallei.be/
https://www.facebook.com/dedouvevallei/

Hotel de la Paix
Grote Markt 20
8970 Poperinge
https://hoteldelapaix.be/nl/
https://www.facebook.com/HoteldelaPaixPoperinge/

B&B d’Hommelbelle
Watouseweg 5
8970 Poperinge
http://www.hommelbelle.be/
https://www.facebook.com/BB-dHommelbelle-1668700329824113/?ref=br_rs&fb_dtsg_ag=AQynyhFoSHkdE5kAcjHs8ofK7bNoeq5gMrBuN_HOEd4IAw%3AAQwJKKMOu4o3poAlg4pS7PNRzDr-WTHThbuZO65L5FRm6Q&jazoest=27934

Hartig
Gasthuisstraat 45
8970 Poperinge
http://www.restohartig.be/
https://www.facebook.com/Hartig-768141336882597/

Il Gusto D’Italia
Grote Markt 51
8900 Ieper
http://www.ilgustoditalia.be/index.php
https://www.facebook.com/Il-Gusto-dItalia-520921171293516/

Vivaldi Restaurant & Tearoom
Grote Markt 19-21
8900 Ieper
http://www.restaurant-vivaldi.be/
https://www.facebook.com/vivaldiieper/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.