Eten & Drinken, Natuur, Uitstappen

Met de watertaxi naar de Sas4 toren en het Pagadderpad Dessel

februari 22, 2021

De Sas4 toren stond al een tijd op mijn lijstje van te bezoeken uitkijktorens. Het Pagadderpad dat je van hieruit kan volgen is dan weer ideaal voor Finn & Lily dus trokken Gwenda en Steven er samen met mij en hun kinderen op uit.

Terwijl ik op zoek was naar een lunch voor onze uitstap kwam ik terecht op de Facebookpagina van Zilvermeerhaven Port Aventura, waar ik prachtige knapzakken vond maar ook een watertaxi. Enkel nog goed weer reserveren en het beloofde een prachtige dag te worden.

Een dikke week voor vertrek reserveren we 3 zoete Knapzakken (er zijn ook hartige en kinderzakken) en een watertaxi voor ons vijf.

Op zaterdag 20 februari staan we in Mol waar onze boot om 11u vertrekt. Ik ga de knapzakken afhalen en we krijgen nog een plannetje voor onze terugweg, want de boot komt ons niet terug ophalen.

Met een stralende zon op onze snoet genieten we van onze tijd op het water. Eendjes komen even kijken en mensen zwaaien naar ons vanop het droge, van in de verte zien we de toren waar we naar toe varen.

Na een kleine 20 minuten staan we aan wal en zit onze boottocht erop. Finn wil onmiddellijk de toren op, dus beginnen we aan 216 treden (37m hoog) waarna we getrakteerd worden op een prachtig uitzicht. Op deze plek kruisen de drie kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen, een unicum in Europa en de reden waarom deze uitkijktoren hier werd gezet.

Na een korte fotoreportage en het zoeken naar de terril van Beringen en pretpark Bobbejaanland,… (ja dit kan je allemaal zien vanop de toren (uiteraard met het juiste weer)) keren we terug naar beneden.

Finn heeft ondertussen honger dus kiezen we een picknickbank uit, tussen de toren en de speeltuin. Onze zoete knapzak bevat een meergranenbroodje met spek, Brie-kaas, stroop en appeltjes, een minicroissant & mini chocoladebroodje en stuk appeltaart, heerlijk.

We beginnen alvast met ons broodje en met een gevulde maag trekken we naar de speeltuin waar de kinderen zich amuseren en ook ik weer even het kind uithang. Aan de speeltuin staat een toiletcabine en wat verder ook een foodtruck.

Heb je nu zin in pannenkoeken, weet dan dat de pannenkoekenboot in Dessel take-away voorziet (je komt de boot ook tegen tijdens de wandeling).

Op naar het Pagadderpad, een beweeglijke wandeling van 2.5km.

Een kaart of plannetje heb je voor deze wandeling niet nodig. Het meisje op de gele bordjes wijst je de weg en daagt je uit.

Dennenappels gooien, schommelen, klimmen op en tussen bomen,…

Er zijn heel wat hindernissen zelfs door het water, voorzie dus zeker een handdoek en / of wat reservekledij.

Voor ons stopt de Pagadderwandeling aan de boswachter hut, we moeten immers nog terugwandelen naar het Zilvermeer in Mol (waar onze auto staat). De meeste mensen die met de watertaxi tot in Dessel komen stoppen blijkbaar hier en onze twee speelvogels hebben dan ook al heel wat kilometers in hun beentjes.

Van hieruit is het nog 4.5km wandelen en dat doen we adhv. de wandelknooppunten. Langs het water, door het bos, hier en daar stoppen we nog even om wat verder te picknicken.

Bijna terug aan de auto is het genieten langs het water met zicht op de tekst ‘Zen in Mol’ en dat zijn we helemaal: “ontspannen”!

Met een laatste cappuccino van de take-away van Port Aventura nemen we afscheid van elkaar.

Als ik aan de kindjes vraag wat ze het leukste vonden antwoordt Lily “de boot”, dus die heeft zeker indruk gemaakt, bij Finn was het antwoord zelfs nog korter “alles”. Het was dus zeker een geslaagde uitstap met gelukkige kindjes en ouders.

Het perfecte einde van deze Krokusvakantie!

Veel plezier!

Gwenda, Steven,

Finn, Lily,

Charlotte

Meer info:

Zilvermeerhaven Port Aventura

Zilvermeerlaan 9

2400 Mol

https://www.facebook.com/www.zilvermeerhaven.be

https://www.instagram.com/zilvermeerhaven_port_aventura/

Zoete of hartig knapzak € 12 , kidszak € 10

Taxiboot Sas 4 toren € 5.50, kids € 4.50

Sas4 Toren

Nieuwedijk 72Z

2480 Dessel

https://www.facebook.com/pages/Sas%204%20Toren/343177109440674

https://www.dessel.be/sas4-toren

Pagadderpad

Brochure:

https://www.dessel.be/file/download/1855/2EB3F59A7703F4F90B352EDD115C3A0F

Toegang: gratis en geen reservatie nodig

Openingsuren: altijd toegankelijk

Toegankelijkheid met buggy’s: met een terreinbuggy is de wandeling haalbaar. Je zal af en toe wel een keer de buggy moeten opheffen en bij het betreden van het bos (nabij pannenboekenboot) gaat u met de buggy rechtdoor in plaats van links het bos in te duiken (de kinderen zijn zichtbaar voor u terwijl u op het brede pad blijft).

Toegankelijkheid met honden: Honden zijn welkom, maar moeten wel aan een leiband.

https://www.dessel.be/pagadderpad

Knooppunten terugwandeling Pagadderpad – Zilvermeerhaven:

81-83-82-41-75-56-53-10-52-54-58-57-78

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.