Eten & Drinken, Uitstappen

Heksenwandeling as

november 3, 2021

Guy Daniëls is van opleiding kleuterleider, hij vertelde iedere dag verhaaltjes aan ‘zijn’ kleuters en op een dag besloot hij zelf een verhaal te schrijven.

Zijn eerste boek was meteen een schot in de roos en ondertussen heeft deze auteur uit As al tientallen boeken uit zijn pen getoverd.

Zijn nieuwste boek ‘Nina naar de heksenschool’ kreeg zelfs een eigen wandeling en het is die Heksenwandeling waar ik samen met Steven, Gwenda, Finn en Lily naar toe trok.

31 oktober, Halloweendag, was dan ook de ideale gelegenheid en zelfs de weergoden waren ons goed gezind.

Vertrekken doen wij aan ’t Sas, hier is een grote parking, dus de ideale startplaats.

De wandeling is 3.8 km en zou 1u 45min duren.

De wandeling loopt door de bossen en een beetje openbare weg, de bezems wijzen je de weg.

Een enthousiaste Finn en Lily vliegen naar het eerste bord, op elk bord staat een kort verhaaltje en een QR-code, bij het scannen van de code kan je het verhaal beluisteren. Verder staat er op elk bord ook een opdracht. In totaal kom je 16 borden tegen en eindigen doe je uiteindelijk in een speelbos.

In het begin staan de borden redelijk ver uit elkaar, en is er voor de kinderen weinig andere ‘animo’ in het bos.

Tijdens de wandeling passeer je ook aan het Station van As, dit is één van de toegangspoorten van het ‘Nationaal Park Hoge Kempen’.

Op de site van dit oorspronkelijk spoorwegstation staat een uitkijktoren van 31 meter hoog, het is een replica van de boortoren waarmee André Dumont in 1901 de eerste steenkool uit de grond haalde. Na 130 treden kan je genieten van een prachtig uitzicht richting de terrils van Eisden, Winterslag en Waterschei. Van boven af heb je ook een mooi zicht op de treinstellen, vier treinstellen werden onder handen genomen door professionele graffitikunstenaars. Zij toverden de treinstellen om tot kleurrijke pareltjes waar al heel wat fotoshoots plaatsvonden.

Tussen april en september kan je op zondag (en bij droog weer) een ritje maken met een minitrein. Via het 1300 m lange smalspoortraject kan je genieten van een rondrit door het Driebankenbos.

We beloofden de kinderen voor vertrek pannenkoeken en die gaan we eten bij ’t Stasjon, ook gelegen op deze site, maar we besluiten eerst de wandeling af te maken.

De uitkijktoren en treinen waren een leuke afwisseling maar het was terug tijd voor het verhaal van Nina.

De borden komen nu ook sneller en de kinderen leren opruimspreuken en leren vliegen. De spinnetjes wijzen ons uiteindelijk de weg naar de ‘Heksenschool’.

Vlak voor de regen en de duisternis komen we aan in het ‘Speelbos’, helaas hebben we geen tijd meer om dit te verkennen. De lokroep naar de pannenkoeken en chocomelk was groter dan het speelbos.

De kinderen genoten van de wandeling en leefden mee met Nina de Heks.

Wij deden met Finn en Lily (5 en 3 jaar) wel een kleine 2.5 uur over de wandeling, dus wat langer dan aangegeven.

Nog net op tijd voor pannenkoeken (te krijgen tot 17u)…

’t Stasjon is een brasserie in het oudste Stationsgebouw van Limburg, wij namen plaats in de tent met voor de gelegenheid wat Halloweenversiering maar ook binnen is het aangenaam vertoeven!

Voor ons was dit dan ook het ideale eindpunt van een plezante namiddag met een smakelijk slot.

Speelse Heksengroet,

Finn, Lily,

Gwenda, Steven,

Charlotte

Meer info

Heksenwandeling ‘Nina naar de Heksenschool’

Vertrekken kan van op 2 plaatsen:

’t Sas

Schuttenbergstraat 2 bus 5

3665 As

Station As

Stationstraat 126

3665 As

https://www.as.be/heksenwandeling

https://www.as.be/toerisme-as/station-as

‘t Stasjon

Stationstraat 126

3665 As

https://www.stasjon.be/

https://www.facebook.com/tStasjon

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.