Eten & Drinken, Geweldig / Gezellig, Uitstappen

Aquadroom Maaseik

november 15, 2021

In de zomer van 2021 besloot ik om met Kirby naar de sauna te trekken.
Het was voor ons allebei lang geleden en we zagen het als het ultieme punt van ontspanning. Na wat googelen kwamen we via Social Deal bij Aquadroom in Maaseik terecht.

Aquadroom is een openbare wellness met 3 verschillende sauna’s tussen de 60°C en 95°C, een Turks Stoombad (Hammam), ijshut, zwembad, fishspa,…verder kan je er verschillende arrangementen boeken of voor een massage langs gaan. In ons Social Deal-arrangement zat een rug- en nekmassage.

Bij aankomst ontdekten we de sauna’s en bekeken wat de beste volgorde was om  van de sauna’s te genieten. Na een douche en voetbadje mochten eerst de Garra Rufa-visjes onze voeten verwennen. In het begin is dit wat wennen, maar het kriebelen valt goed mee… ik had alleen schrik als ik uit het water kwam dat ik per ongeluk een visje zou mee hebben…

Van al de sauna’s kregen we honger, maar ook hier moesten we niet ver voor lopen, …. Broodjes, panini’s, salades, pizza en zelfs wafels en appeltaart, het is hier allemaal te krijgen. Bij ons arrangement zat er zelfs een glaasje cava inbegrepen.

De zomer van 2021 was de tweede ‘Coronazomer’ en dat zorgde er ook voor dat nog niet alles mocht. Ter vervanging van de opgietsessie ’s die ze normaal aanbieden werden er geursessies gehouden. We genoten van deze heerlijke geurbeleving maar keken ook uit naar een echte opgietsessie. De uitleg van Marcel over de geuren was zeker een meerwaarde.

De massage was het toppunt van ontspanning en dankzij het mooie weer konden we tussendoor even buiten uitblazen.

Helemaal ontspannen maakten Kirby en ik de afspraak dat we vanaf dit moment elk seizoen zouden gaan wellnessen…

Samantha hoorde van onze plannen en trok begin november met ons mee naar Maaseik.

We boekten opnieuw een arrangement via Social Deal, deze keer zat er geen rug massage in het pakket maar wel een andulatie massage. Hiervoor namen we plaats op een soort bed met infrarood en trillingen die onze rug, schouders, buik, benen ‘masseren’. Ontspannend zal het zeker geweest zijn want ik viel gewoon in slaap. Iets wat ik trouwens ook deed op het ligbed in de stille rustruimte….

We hoopten alle drie dat we deze keer wel konden genieten van de opgietsessies, Corona steekt terug steeds harder de kop op, maar ondertussen is er wel het Covid-Safe ticket.

Om 14u stond er een eerste opgietsessie gepland, met een 15-tal personen nemen we plaats in de Löyli Sauna. Een eerste geur werd opgegoten en verspreid zich razendsnel, ondertussen begint de opgieter met een handdoek en later ook met een waaier te wapperen. De warme lucht verspreidt zich en we krijgen kippenvel. Na een 10 tot 15 minuten zit het eerste gedeelte erop en gaan we buiten afkoelen. Blote voeten op de stenen en ondertussen hydrateren we ons met een stukje appelsien en wat smaakwater.

Na een dikke 5 minuten nemen we opnieuw plaats in de sauna waar er een nieuwe geur wordt opgegoten.

Deze keer wordt er gekozen voor ‘Oudh’, een ‘nieuwe’ geur die vooral gebruikt wordt in Oriëntaalse parfums en die kruidig en warm aanvoelt, een echt herfstgeurtje.

Het ritueel van het wapperen met de handdoek en de waaier herhaalt zich. Afsluiten doet de saunameester deze keer met natte doeken, een aparte ervaring.

We zijn blij deze opgietsessie te hebben kunnen mee maken en kijken uit naar de scrubsessie die om 16u plaatsvindt in de Hammam.


Deze scrubsessie lijkt nog populairder dan de opgietsessie, ik denk dat we wel met 20 zijn.

We gaan eerst douchen en dan nemen we nat plaats in de Hammam, we krijgen scrubzout en met kleine ronddraaiende bewegingen brengen we dit op ons lichaam aan. Voor de rug kan je wat hulp aan elkaar vragen. Als we ons helemaal hebben ‘ingesmeerd’ krijgen we een gelvormige scrub die we op de zelfde wijze over de andere scrub aanbrengen. Ons hele lichaam begint te tintelen en hoewel het in de Hammam uiteraard warm is, krijgen we toch wat kippenvel.

Als we helemaal gescrubd zijn, gaan we ons afspoelen met zo koud mogelijk water, waarna we terug plaatsnemen in de Hammam. Vervolgens krijgen we een schuimzak, waar we ons lichaam aan de voorkant volledig mee insmeren. Nadien komen ze met de schuimzak terug en brengen ze het schuim aan op je rug waarna je een heerlijke nek en rugmassage krijgt. Het schuim is op basis van olijfolie en ruikt heerlijk. Uren zouden we van deze behandeling kunnen genieten.

Zoals de vorige keer genoten we ook nu weer van de verschillende sauna’s en tussendoor van lekker eten en drinken.

De extra belevingen maakten onze dag echter af!

Ontspannende groeten,

Kirby, Samantha, Charlotte

Meer info:

Aquadroom Sauna & Wellness

Sportlaan 10

3680 Maaseik

https://www.facebook.com/AquaDroom

Copyright: De foto’s bij het artikel zijn afkomstig van de website van Aquadroom, omwille van privacy regels konden we zelf geen foto’s maken. Eén selfie bij onze aankomst, toen er nog niemand was, om te laten zien dat we daar waren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.