Eten & Drinken, Natuur, Uitstappen

Met de trein naar Oostende

augustus 13, 2020

In volle Coronacrisis wou ik toch heel graag naar zee en ja ik weet het alle experts raden het af…. Ik ben een echt zeemeisje, als kind bracht ik al mijn vakanties door in Westende, nadien wisselden grote badsteden elkaar af, Oostende, Blankenberge, Knokke,….

Ik besloot samen met mijn mama er deze zomer 2 daagjes Oostende van te maken, we zouden met de trein gaan zodat we geen parkeer- of fileproblemen hebben.

C-Hotel Andromeda boekte ik al enkele weken geleden en ik schafte mij ook een Railpass aan (deze 10 rittenkaart is goedkoper dan als we allebei apart een heen-en terug ticket zouden kopen).

De dagen voor ons vertrek waren er heel wat onheilspellende berichten over onze Belgische Kust, waren toeristen nog welkom? Er waren vechtpartijen die de internationale pers haalden, overvolle treinen, strandreservaties,….

Zondagmorgen werd er dan afgekondigd dat de stations van Blankenberge en Oostende op slot zouden gaan, ik begon al allerlei noodscenario’s te bedenken maar die bleken enkele uren later niet nodig te zijn.

Maandag 10 augustus vertrok ik samen met mijn mama met een erg stipte trein vanuit Diest naar Oostende. Er was geen controle aan het station, niet in Diest en niet bij aankomst in Oostende. Ons mondmasker enkele uren ophouden zonder een slokje water te mogen drinken was wat aanpassen.

Tijd voor een eerste terrasje!

We wandelen van het station richting de dijk en onderweg stoppen we bij ‘Gran Café Burlington….’ voor een verfrissende cola en lekkere loempia’s om die eerste honger te stillen.

Ben je nog op zoek naar een origineel mondmasker? Tegenover deze horecazaak kan je mondmaskers in alle motieven terugvinden, van disneyfiguren tot stijlvolle zwarte modellen met pareltjes. Het is grappig om vanop het terras bijna alle voorbijgangers te zien halt houden aan deze etalage.

Inchecken, strandreservatie scannen en mosselen eten,…

Bij aankomst in hotel Andromeda, checken we in en laten onze bagage achter aan de receptie, onze kamer is pas rond 15u klaar, dus gaan we eerst eten.

Op voorhand had ik een plaatsje op het strand gereserveerd (dit kan makkelijk via de website van Visit Oostende). Deze reservatie blijft geldig tot 15u, dus besluit ik even te gaan informeren of ik best al mijn code laat scannen. De stewards aan het strand zijn vriendelijk en scannen mijn telefoon, ik mag achteraf dan gewoon het strand op….maar eerst eten.

Ik had op voorhand al mijn lijstje klaar, ik zou mosselen eten, garnaalkroketten, misschien nog een vispannetje of tomaat garnaal, zeker een ijsje,…

We gaan op zoek naar een plaatsje op de dijk, met zicht op zee en komen terecht bij ‘Petit Nice’. Hier worden we supervriendelijk welkom geheten en vragen ze ons om even een QR code te scannen en zo onze gegevens achter te laten voor contacttracing bij een eventuele Covid-besmetting. (Onze gegevens laten we achter op alle verdere terrasjes die we bezoeken, soms met pen en papier, soms via een app)

We startten met een zomers aperitief en dan komen onze mosselen met handgesneden frietjes eraan, heerlijk. Wat zijn we blij dat we dit zaakje hebben uitgekozen want een paar minuten ervoor hadden we eigenlijk ergens anders willen plaatsnemen (omdat we daar iets vroeger passeerden), maar hier werden we afgesnauwd toen we wilden plaatsnemen, we mochten alleen binnen zitten. Bij Petit Nice is alles tip top in orde, ik schrijf het op voor een volgend bezoek aan Oostende.

Wandeling Koningspark en een ijsje eten

Om ons eten wat te laten zakken gaan we eerst nog wat wandelen voor we naar het strand trekken. Vorige keren dat ik in Oostende was passeerde ik al eens langs het Koningspark maar ik was er nog nooit een kijkje gaan nemen, tot afgelopen maandag. Wat is het er zalig rustig en we ontdekken er voor ons nog een verborgen parel, de Japanse tuin ‘Shin Kai Tei’. Hier is het wegdromen en de foto’s die we maken lijken buitenlandse plaatsjes. We wandelen het park nog eens rond en gaan dan een ijsje eten bij ‘Cappuccino’. De ijsjes die hier aan het plafond hangen, trekken dan ook onmiddellijk de aandacht. We zijn aan zee, dan mag het al eens een bolletje meer zijn…mama gaat voor mokka, chocolade, straciatella, ik probeer de kinder bueno, bosbessen en een mokka glacé variant… Smullen met zo een warm weer en vooral snel likken zodat de bolletjes niet smelten.

Strandreservering en beachbar

Ondertussen is het 15u en kunnen we onze kamer in en het hotel gaan ontdekken.

Een grote kamer met een zithoekje en een badkamer met een douche-WC.

Ik ga op ons terras even kijken of het druk is op het strand (voordeel aan zeezicht) en spring dan in mijn bikini.

De mensen van de security zijn weg aan de trappen van het strand als wij aankomen.

We zoeken ons een plaatsje en ik duik het water in. Er lijken mij minder redders dan anders aanwezig te zijn en ze proberen de mensen dan ook zoveel mogelijk te groeperen in het water. De zee is wild en de golven zorgen hier en daar voor plezierig gekrijs.

Ik laat mij drijven op de golven en geniet in het water van een stralende zon.

Als we dorst hebben gaan we drinken halen in de strandbar ‘Blue Buddha’  en rond 19u, na een namiddag zon, zee en strand gaan we er nog een mocktail drinken.

Smullen van garnaalkroketjes

Zo een vakantiesfeertje is toch zalig, na een verkwikkende douche is het weer tijd om te eten. Een tweetal jaar geleden aten we ergens in een zijstraatje heerlijke garnaalkroketten en dat zaakje zouden we graag terugvinden, wat we ook doen. Een lekkere cocktail om te starten en nadien garnaalkroketjes met een stukje brood. De mensen zijn nog even vriendelijk als 2 jaar geleden en de garnaalkroketjes zijn nog even lekker.

Radio 2-Kustwandeling

Ik ben een Radio 2-luisteraar en in de app ontdekte ik de Radio 2- Kustwandelingen, dit stond dus ook op mijn lijstje. Het is een wandeling van ongeveer 6 km, maar omdat het zo’n warm weer is, leek het mij wel leuk om deze wandeling ’s avonds te doen. Na de garnaalkroketten vertrokken wij dus voor een leuke avondwandeling langs het Casino, de rode zuilen op de Dijk, het station, zeilschip de Mercator,…. In de app staat duidelijk aangegeven hoe je moet wandelen en er zitten heel wat audiofragmenten in waarbij je meer uitleg krijgt over je stopplaatsen. Kim Debrie is je gastvrouw en tussendoor komen ook Frank Deboosere, Chris Dusauchoit en Sandra Bekkari aan bod met extra info over Oostende.

Buiten Oostende kan je ook Radio 2-kunstwandelingen maken in De Haan, Nieuwpoort, Middelkerke, Blankenberge, Bredene, Knokke-Heist en Koksijde.

Maak ook zeker een selfie tijdens je wandeling en stuur deze door in de Radio 2-app en maak zo kans op een wandelweekend voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen).

Wij sluiten moe maar voldaan af op het terras van ons hotel voor we naar dromenland vertrekken.

Ontbijt met zicht op zee

Dinsdagochtend start ik met een wandeling op het strand, zalig met de wind in mijn haren. Voetjes in het water, foto’s maken van de wilde golven en vrolijk kwetterende meeuwen.

Terug in het hotel gaan we ontbijten! Andromeda heeft altijd een heerlijk ontbijtbuffet en dat is in deze Coronatijden niet anders. Drankjes mogen we zelf nemen, aan het eten staan overal plexischermen en duid je aan wat je wil hebben. De mensen van het hotel vullen je bord. Mondmasker blijf je dragen tot je terug aan je tafeltje zit.

In heuse gangen hebben we weer ontbeten (zelfs met aperitief), er is voor ieder wat wils. Zalm, paté, worstjes, roerei en spek, broodjes hard en zacht, vers fruit, yoghurt, granola, koffiekoeken, pannekoeken,….

Na het uitgebreide ontbijt is het al tijd om onze koffers te pakken, want we moeten de kamer al verlaten. We geven onze bagage af aan de receptie zodat we nog kunnen genieten van onze laatste dag.

Shoppen en zwemmen

Het zijn solden dus trekken we ook even de winkelstraten in, waar je alle grote ketens kan terugvinden met hier en daar ook een kleiner boetiekje. Er hangen nog heel wat leuke spullen in de rekken en met zo een hete temperaturen komen open kleedjes en shortjes altijd van pas…

Rond de middag trekken we opnieuw naar het strand waar ik voor een laatste keer de zee in duik en wegdroom tussen de golven.

Ik vul een flesje met echt strandzand en eentje met zeewater, wie weet meng ik dit nog wel in mijn zwembadje en op mijn strand….

Nog een laatste drankje op het strand, (wat smaakt die frambozen-aardbeien smoothie lekker) en we gaan onze koffers terughalen in het hotel.

Laatste etentje

Ons laatste etentje hadden we gepland op een terrasje in de buurt van het station. Zo konden we op ons gemak genieten en moesten we alleen nog de weg oversteken.

We komen terecht op het terras van Le Bassin (hotel-restaurant-grand café). Aperitief van het huis met gegratineerde visreepjes en verse tartaar en nadien tomaat garnaal met handgesneden frietjes. Ontspannen, lekker en vriendelijk, wat wil een mens nog meer.

Hierna waren we klaar om op een veel te warme trein te stappen en terug te keren naar huis, de zeemeeuw zat klaar om ons uit te wuiven…

Wij genoten van 2 geweldig gezellige Oostendse dagen!

Zonnige groeten,

Nicole & Charlotte

Meer info:

C-Hotel Andromeda

Kursaal-Westhelling 5

8400 Oostende

https://www.andromedahotel.be/ 
https://www.facebook.com/hotelandromedaoostende/

Grand Café Burlington

Kapellestraat 90

8400 Oostende

Petit – Nice

Albert I-Promenade 62

8400 Oostende

https://www.facebook.com/pages/Petit-Nice/1907365506018846

Cappuccino (ijsje)

Kapellestraat –  Ooststraat 22

8400 Oostende

https://www.visitoostende.be/nl/cappuccino
https://www.facebook.com/tearoomcappuccino/

Tex Mex

Monacoplein 7

8400 Oostende
https://www.facebook.com/Tex-Mex-155588917820451/

Blue Buddha Beachclub
https://www.facebook.com/bluebuddhaoostende/

Le Bassin

Visserskaai 1

8400 Oostende

http://www.hoteldubassin.be/nl/
https://www.facebook.com/lebassin/

Koningspark – Japanse tuin (Shin Kai Tei)

Koningsstraat

8400 Oostende

https://www.oostende.be/koningspark-en-japanse-tuin

Radio 2 Kustwandelingen

https://radio2.be/artikels/ontdek-de-radio-2-audiowandelingen-aan-onze-kust

Uiteraard valt er nog veel meer te beleven in Oostende, check dus zeker:

https://www.visitoostende.be/nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.