Evenementen, Natuur, Uitstappen

Aquapark Terhills Dilsen-Stokkem

augustus 20, 2018

Terhills Cablepark is al een aantal jaar een ware trekpleister, voor watersporters in Dilsen-Stokkem. Sinds dit jaar hebben ze er een heuse attractie bij, een opblaasbaar aquapark….
De waterrat in mij zag dit onmiddellijk zitten en ging op zoek naar kandidaten om dit aquapark uit te testen.

Reserveren doe je via het online reservatiesysteem op de website van Terhills. Bij onweer, en wanneer het KMI het weer uitroept tot code oranje worden alle activiteiten afgelast. Een sessie duurt 1 uur en kost 12 euro (verzekering, zwemvest en wetsuit inbegrepen). Vanaf 8 jaar is het aquapark toegankelijk, je moet wel minstens 50 meter zelfstandig kunnen zwemmen.

In de bevestigingsmail die je ontvangt, vraagt men 30 minuten op voorhand aanwezig te zijn op het domein en het is een 10 minuutjes wandelen van de parking tot het domein.

Ook onze afspraak werd door het weer verzet, maar op 15 augustus was het zover, en trok ik met twee vriendinnen naar Dilsen.

We melden ons aan, bij de strandbar en ontvangen een gekleurd bandje met het uur op. Onze bagage laten we achter aan het water, waar steeds een redder aanwezig is. Er zijn ook lockers op het domein, maar er zijn er weinig met een sleuteltje.

Op de steiger krijgen we eerst een korte uitleg en dan mogen we het water induiken. We zwemmen tot aan het aquapark en dan kan de waterfun beginnen. Het parcours is 1500m², en je loopt en springt zoals je zelf wil. Je springt van de ene bal naar de andere, je kruipt onder een brugje door, je klimt langs een touw naar boven, het kan allemaal. Het hoogtepunt, aankomen op 4 meter hoogte en dan via de glijbaan naar beneden glijden of gewoon springen!

Probeer met niet te veel personen boven op een attractie te zitten of staan, want dan bestaat de kans dat je onmiddellijk in het water terecht komt!

Na drie kwartier ben ik pompaf, mijn twee sportieve vriendinnen klimmen naar hartenlust verder en ik zet mij even in het midden van het aquapark om te observeren! Het is overduidelijk dat de glijbaan het populairste gedeelte van het aquapark is en eerlijk het was ook onze favoriet!

Met de uitzonderlijke zomer die we al achter de rug hebben, zal het jullie niet verbazen dat het aquapark elke dag uitverkocht was.
Zin gekregen om zelf een bezoekje te brengen aan het aquapark? Nog tot eind september kan je hier terecht en ….. volgend jaar komt er een nieuwe editie met een vernieuwd parcours!

We sluiten onze sportieve dag af, met een drankje en hapje op het gezellige terras! Hier is het heerlijk genieten met de voeten in het zand en zicht op het water!

Veel plezier,
Debora, Evelina, Charlotte

PS: een beetje spierpijn of een blauwe plek, krijg je er als aandenken bij…..

Meer info:

Terhills Cablepark
Nationaal Parklaan 5
3650 Dilsen
info@terhillscablepark.be

https://www.facebook.com/terhills/
https://www.facebook.com/TerhillsCablepark/
https://www.terhillscablepark.be/aquapark

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.