Uitstappen

Alpacawandeling Ham

september 1, 2021

Een dik jaar geleden kwam ik tijdens een fietstocht toevallig aan de alpacaboerderij in Ham voorbij.

Enkele jaren geleden trok ik al eens naar de alpacaboerderij in Kaulille, waar je wat volksspelen in de wei kon doen, maar een alpacawandeling maakte ik nog nooit en stond toch wel op mijn to-do-lijstje.

Samen met Gwenda, Steven, Finn en Lily trok ik op een vrijdagmorgen naar de alpacaboerderij waar we hartelijk welkom werden geheten door de vrouw des huizes.

Er stonden alpaca’s in twee verschillende weides, de alpaca’s van de ene weide stonden te wachten tot we met hen gingen wandelen. Eerst mochten we de alpaca’s in de andere weide wat wortel te eten geven.

Elke bubbel kreeg een doosje met wortel mee en de alpaca’s zijn duidelijk zot van deze zoete groente.

Na het voedermoment krijgen we een korte uitleg, hoe we de alpaca’s mogen aaien, dat we ze niet mogen laten eten eens ze uit de wei zijn, maar we maken ook kennis met  de rangorde van de alpaca’s.

De kindjes die een voorkeur hebben voor een bepaalde alpaca mogen laten weten met wie ze het liefste willen wandelen.

Finn had toen we aankwamen al een voorkeur, de witte alpaca zag hij helemaal zitten als wandelmaatje. Hij vraagt en krijgt de witte, namelijk Alpha. Alpha is echter het beste vriendje van leider Beaufort, dus dat wordt Lily haar metgezel.

Als elke groep zijn alpaca’s heeft gaan we op pad voor een wandeling van ongeveer een uur. Wij voorop want Beaufort wijst de weg en bepaalt het tempo. Het is een rustige en wat luie alpaca, dus we gaan zeker niet snel. Beaufort houdt ook steeds in de gaten of alle alpaca’s volgen, hij stopt regelmatig om achterom te kijken.

Onze wandeling loopt langs het kanaal waar we even halt houden voor een fotomoment. Elke groep gaat apart met zijn alpaca’s op de foto. Ook tijdens het voedermoment en tijdens de wandeling zelf neemt Ria foto’s, zodat iedereen een leuk aandenken heeft. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf foto’s te maken tijdens de wandeling, of selfies in de wei.

Op onze terugweg valt Beaufort wat stil en neemt een andere alpaca de leiding over, wij zakken weg naar achter.

Lily en Finn deden het trouwens fantastisch met de alpaca’s. Toen we vertrokken hebben we wat mee gestuurd, maar na 10 minuutjes wandelen, lieten wij de alpaca’s los en wandelden zowel Finn als Lily alleen met hun alpaca.

We hadden een bolderkar mee voor als de kindjes moe zouden worden, maar dat was niet nodig. Zo fier als een gieter en met een big smile wandelden Finn en Lily de volledige wandeling.

Als we terug aankomen op de boerderij gaan de alpaca’s terug in de wei en wij sluiten af met een drankje op het gezellige AlpaCafé & terras.

Voor we vertrekken gaan we nog een kijkje nemen in het winkeltje, waar er alpacawol maar ook kleding, sjaals,…. verkocht worden.

De alpacawandeling was voor ons alle vijf een unieke ervaring en een fantastische daguitstap.

Zien jullie zo een alpacawandeling ook zitten, reserveer dan zeker je plaatsje. Geen wandelfan, maar wel fan van de alpaca, je kan ook een rondleiding of fotoshoot reserveren, neem zeker een kijkje op hun website.

Nog diezelfde avond zaten de foto’s die Ria maakte al in onze mailbox!

Veel alpaca-plezier,

Gwenda, Steven,

Finn, Lily,

Charlotte

Meer info:

Alpaca Pachmana

Hoefkensstraat 6

3945 Ham

https://www.alpaca-pachmana.be/

https://www.facebook.com/Alpaca-Pachmana-1683931831832716

https://www.instagram.com/alpacapachmana/

Prijs alpacawandeling:

€15.00/persoon

-6 jaar: gratis

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.