Natuur

Op zoek naar Martin de IJsvogel op Domein Bovy in Heusden-Zolder

december 6, 2020

Kinderwandelingen, ze bevatten altijd iets extra, soms ga ik ze uittesten met Storm (mijn hond), maar deze keer ging ik op pad met Finn en Lily.

Domein Bovy ken ik al sinds mijn kinderjaren, het was er altijd heerlijk vertoeven, na wat mindere jaren onderging het een metamorfose en is het nu terug een speel- en wandelplek voor groot en klein.

In normale omstandigheden zouden Gwenda en ik afspreken op een terras met een warme chocomelk om dan aan onze wandeling te beginnen maar in Coronatijden spreken we af aan de ingang van het domein.

Finn en Lily staan mij al enthousiast op te wachten en zijn helemaal klaar om Martin te zoeken.

Martin de Ijsvogel is de kleurrijkste inwoner van Domein Bovy en hij staat al te pronken op het eerste infobord. Martin belooft ons mee te nemen op een verkenningstocht met leuke opdrachten.

Voor we echt aan de wandeling beginnen gaan we eerst nog even dag zeggen aan de dieren van de kinderboerderij.

Eénmaal vertrokken wandelen we langs de mooiste plekjes van Bovy, ondertussen proberen we ook nog wat paddenstoelen te zoeken.

We wandelen langs de infoborden van de bijen en de honing en kijken naar de bijenkasten van de plaatselijke imkers. Onderweg lezen we in grote boeken, springen we in het rond of proberen we nootjes te vangen.

Wandelen over vlonderpaden, vissen in het water en poseren op platformpjes, het hoort er allemaal bij. De kinderen genieten en ondertussen zoeken ze hevig zodat we alle ijsvogels vinden.

We stoppen even voor een koekje en wandelen dan richting het Hazenpad, dit kent Finn goed en hij heeft zin om hier nog eens te gaan wandelen. Enkele figuren van het Hazenpad komen we ook tegen tijdens deze wandeling.

Onderweg hingen er ook heel wat affiches voor de griezelwandeling en ook die wandeling zien deze twee zitten.

Voor we het weten komen we aan de speeltuin en zit de wandeling erop, maar afsluiten doen we zoals we begonnen bij de diertjes van de kinderboerderij!

De wandeling is 1.6 km en perfect toegankelijk met een kinderwagen. Trek wel wat tijd uit, want hoe kort de wandeling ook lijkt, met alles wat er te beleven valt ben je toch rap 2 uur onderweg.

Gwenda en ik zagen dat Finn & Lily genoten en wij plannen ondertussen onze volgende wandeling.

Groetjes,

Gwenda, Finn, Lily,

Charlotte

Meer info:

Domein Bovy

Galgeneinde 22

3550 Heusden-Zolder

http://toerisme.heusden-zolder.be/product.aspx?id=4735

https://www.bolderberg.be/nl/domein-bovy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.