Evenementen

Gedichtenwandelingen Zelem & ham

februari 4, 2021

Poëzie, al van kindsbeen aan ben ik er mee bezig dankzij de lessen voordracht en dictie. Met ouder te worden is het wat verwaterd maar ik heb heel wat poëtisch talent in de familie die ervoor zorgen dat ik het toch blijf volgen.

Een dag waarop heel wat mensen even bij poëzie blijven stilstaan is waarschijnlijk ‘Gedichtendag’, donderdag 28 januari 2021 was het zover. Op heel wat plaatsen werden er coronavrije online activiteiten aangeboden. Maar er zijn tegenwoordig ook gedichtenwandelingen die vaak een week of een maand duren. Het thema dit jaar is ‘Samen’, iets wat in coronatijden iets is waar iedereen naar verlangt!

Voor het derde jaar op rij trok ik met mijn dichtende nicht Kristel van Kristels Krabbels naar de Karestraat in Zelem (1x per jaar de Gedichtenstraat).

Alice Ponsaerts en haar man Julien maken er ieder jaar weer een pareltje van met een grote verscheidenheid aan poëzie, van een korte haiku tot een lang gedicht of een kinderrijmpje.

Ook van Kristel zijn er 3 teksten terug te vinden.

We hebben dit jaar een echte winterse dag uitgekozen met wat natte sneeuw, hier en daar branden er lichtjes rond de teksten en die zorgen in deze donkere tijden voor wat extra sfeer en gezelligheid.

Na een korte pitstop bij Kristel thuis besluiten we nog een tweede gedichtenwandeling te maken, ditmaal in mijn gemeente Ham.

Van aan de bibliotheek vertrekt een wandeling van 2 km waarbij je 12 gedichten tegen komt. Aan deze zes kindergedichten en zes volwassengedichten is ook nog een wedstrijd verbonden. Als je de eerste letter van elk gedicht op schrijft kan je een woord vormen. Dit zowel met de kinder- als met de volwassenteksten. Beide zes letterwoorden hebben iets te maken met wandelen.

Verder valt er heel wat poëzie te lezen op de ramen van de bib, oa teksten van Fee Pinxten kwamen we regelmatig tegen.

In januari vorig jaar trokken we nog naar de bib hier in Ham voor Fee haar dichtbundelvoorstelling.

Zo is ook deze cirkel rond.

Veel poëtisch wandelplezier,

Kristel & Charlotte

Meer info:

Gedichtenstraat

Karestraat

3545 Zelem

De Gedichtenstraat kan je nog bezoeken tot 28/2/2021

https://gedichtenstraat.weebly.com/

Poëziewandeling Ham

Vertrekpunt: Bibliotheek Ham

Dorpsstraat 17

3945 Ham

De poëziewandeling loopt tot 28/2/2021

Je wedstrijdformulier kan je binnenbrengen in het Vrijetijdspunt of online indienen via de website.

De wandeling van 2km is rolstoel- en buggyproof!

https://www.facebook.com/events/416289369624346

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.