Eten & Drinken, Natuur, Uitstappen

C-Mine Genk

februari 5, 2021

Wat doe je tegenwoordig in het weekend? Veel meer dan wandelen kan en mag niet, maar soms heb je meer zin in wat sightseeing….

Een tijdje geleden zagen we in de krant een artikel verschijnen van een labyrint op C-Mine in Genk. Ik voegde het toe aan mijn lijstje to-do’s en een vrije zaterdag in januari bracht ons naar daar. Uiteraard was ik al op C-Mine geweest, zowel in de Euroscoop als in de omliggende wandelgebieden, maar het labyrint heb ik nooit opgemerkt.

Het is rustig op C-Mine als we die zaterdag aankomen, hier en daar zien we mensen genieten van een take-away koffie en anderen plaatsen zich op een bankje om hun meegebracht gebak op te smullen.

Wij wandelen eerst naar het labyrint, een prachtige stalen constructie die Gijs Van Vaerenbergh in 2015 ontwierp voor het 10-jarig bestaan van C-Mine.

Achter de installatie zit het kunst- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh, de jonge ontwerpers die de regio al wisten te verrassen met het ‘doorkijkkerkje’ in Borgloon. Het duo koos voor een installatie in de vorm van een doolhof, omdat doolhoven van alle tijden zijn en doorheen de tijd geëvolueerd zijn in de rol die ze spelen. Gaande van uitdagingen die mensen moesten overwinnen om te overleven, tot belevenisparcours. Mensen laten zich graag verdwalen… Jij ook?

Labyrint is doorlopend geopend.

(https://www.c-mine.be/labyrint)

Het labyrint is leuk om even in te verdwalen (ja mijn oriëntatie is niet geweldig) maar ook architecturaal is het een pareltje, ideaal voor een fotoreportage.

Vanuit elke hoek krijg je een ander uitzicht, zowel naar buiten als in het labyrint na een fotosessie zoeken we de weg naar buiten, die papa snel vindt…..

We gaan C-Mine verder verkennen en zien heel wat mensen binnenspringen voor de expo bij Tim Walker. Tickets moet je hiervoor reserveren en dat hebben we niet gedaan dus zetten we onze tocht verder.

Binnenspringen bij Studio Pieter Stockmans kan wel, papa wacht met Storm op een bankje, terwijl mama en ik alle porselein bewonderen. Er zijn heel wat mensen die hun een ‘Stockmans’ aanschaffen en ik zie opeens de jeneverglaasjes staan die ik ooit kreeg. Boven is er nog een expositieruimte waar zelfs kinderen hun uitleven. Leuk dat we hier zonder reserveren binnen konden!

Nog even tijd om Storm zich te laten uitleven in de omgeving van de terril en dan afsluiten met een take-away koffie en chocomelk van ‘Bistro Bels’.

Zalig kuieren op een rustige zondag kan ook eens deugd doen en op C-Mine valt er altijd wel iets te beleven!

Veel plezier,

Hugo, Nicole,

Storm & Charlotte

Meer info:

C-Mine

C-Mine 10

3600 Genk

https://www.c-mine.be/


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.