Eten & Drinken

High Tea bij Fieneke in Balen

maart 9, 2020

High Tea is komen overwaaien vanuit Engeland en is al enige tijd razend populair in België. In tal van week- en lifestylebladen kom je tegenwoordig dan ook de beste adresjes tegen. Samen met een vriendin ging ik op zoek naar een high tea adresje kort bij huis. We vinden heel wat zaakjes, maar op weinig plaatsen kunnen we op zondag terecht voor twee personen.

Uiteindelijk komen we uit bij Fieneke in Balen en hier kunnen we wel op zondag van high tea genieten, wel maar tot 13u30. We vinden dit nogal vroeg, maar kijken uit naar wat er ons te wachten staat!

Zondag 1 maart is het zover en wandelen wij binnen bij Fieneke in het centrum van Balen. Je moet voor high tea minstens één week op voorhand reserveren, dus gaan we even vragen waar we mogen gaan zitten. Er is iets misgelopen met ons reservatiemailtje maar we worden hartelijk ontvangen en mogen een tafeltje kiezen.

Onze tafel wordt gedekt met een wit tafellaken en een leuk bloemetjesservice, ondertussen nemen we een kijkje op de thee- en koffiekaart. Gwenda kiest voor een gemberthee, ik ga voor de suggestiethee, ook op basis van gember. Verder krijgen we een kan smaakwater om onze dorst tussenin te lessen en onze smaakpapillen op pijl te houden.

We bekijken de kaart even en de high tea wordt omschreven als:

Zoete en hartige hapjes

Koffie en thee a volonté (gedurende 1.5u)

Ondertussen is onze etagère daar vol met hartige en zoete hapjes, na een korte uitleg vliegen we erin.

We starten met de hartige hapjes, waaronder kippenwit met witte kool, brie met komkommer, Seranoham en olijfjes, platte kaas met radijsjes,…

Nadien storten we ons op de zoete hapjes: scones met room en confituur, zandkoekje, pannenkoek met warme appel, mokka parfait, koekjestaart….

We smullen van alle hapjes, de grote kan thee vinden we wel wat veel, we zouden liever wat afwisselen tussen verschillende smaken en gewoon een tas per smaak drinken.

De hapjes zijn super lekker en ruim voldoende, wij sluiten af met een 4-lagenkoffie en ons stukje koekjestaart.

De hartige en zoete hapjes worden samen geserveerd waardoor de warme appel wel lauw is als je met de hartige hapjes start.

In ieder geval vertrekken wij met een blij en voldaan gevoel! Het terras met zicht op de natuur ziet er trouwens veel belovend uit. Wij keren dus graag nog eens terug bij mooi weer!

Smullende groeten,

Gwenda & Charlotte

Meer info:

Koffie & Theehuis Fieneke

Steegstraat 32

2490 Balen
https://www.fieneke-koffiehuis.be/
https://www.facebook.com/koffiehuisfieneke/

Prijs High Tea: €15 / persoon

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.