Eten & Drinken

Taverne Haspengouw

april 11, 2018

Een weekendje Haspengouw is altijd een goed idee, want er is zoveel te beleven!

Tijdens een wandeling komen we toevallig bordjes van Taverne Haspengouw tegen, ideaal voor een aperitiefje denken we. In het gezellige centrum van Zepperen, tegenover de kerk kan je deze taverne terugvinden.

Het is prachtig weer en we hebben Storm bij, dus zetten we ons op het terrasje voor de zaak. We worden snel en heel vriendelijk geholpen en besluiten hier in de toekomst zeker eens te komen eten. Nu stond er echter barbecue op het programma op Bloesemterras Bon Vinvant, dus rekenen we af en wandelen terug.
Zoals jullie in het artikel van het Bloesemterras kunnen lezen is de barbecue niet doorgegaan en dus staat ons etentje bij Taverne Haspengouw nu al op het programma.

Taverne Haspengouw is een grote zaak, waar het gezellig binnen vertoeven is, maar met dit fantastische weer nemen wij plaats op de binnenkoer, waar een groot terras is. Verder is er ook nog een grote tuin waar kinderen kunnen spelen en waar een springkasteel staat. Ook Storm mag mee het terras op, dus voor ons helemaal top!

Er is een ruime kaart, met zowel kleine gerechten, als echte oma’s recepten zoals bv. Konijn op Vlaamse wijze. Verder zijn er specifieke kindergerechten, heel wat streekproducten die in gerechten verwerkt worden zoals bv. Rundsstoofvlees met Loonse stroop, maar ook pannenkoeken en wafels staan op de kaart. Je kan hier dus echt op elk uur van de dag terecht!

Wij starten met bruschetta’s (basilicum-tomaat) en deze zetten aan tot meer. Het is heel druk op deze eerste echte zomerdag, maar de obers doen er alles aan om het iedereen naar zijn zin te maken. Ze komen ons zelfs meermaals vragen of we water willen voor Storm, dikke pluim aan alle werknemers!

Dan zijn onze hoofdgerechten daar, mijn mama ging voor oma’s videe, papa koos voor de huisbereide américain en ik ging weer de streekproducten tour op met de Haspengouwse salade met geitenkaas, en iedereen is enthousiast! Alles heeft gesmaakt en wij keren zeker nog eens terug!

Bij Taverne Haspengouw kan je ook terecht voor je communie-of lentefeest of voor een babyborrel, bekijk zeker even hun feestformules! Onder de noemer Zeppers Sfeercafé organiseren ze elke derde vrijdag van de maand een speciale en unieke avond. Ze gaan dan voor de sfeer van vroeger, overgoten met een hedendaags sausje! Misschien ook eens proberen?

Smakelijke groetjes,
Charlotte
Nicole, Hugo & Storm

Meer info:
Taverne Haspengouw
Sint-Genovevaplein 8
3800 Zepperen (Sint-Truiden-)
Tel.: 011/ 68 59 78

Openingsuren cafe: (met kleine eet kaart)
Alle dagen open vanaf 10.00u
Dinsdag gesloten

Openingsuren restaurant:
Gesloten op maandag en dinsdag
Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 17.30 tot 21.00u
Zondag van 11.30 tot 14.00u en van 17.30 tot 21.00u

http://www.tavernehaspengouw.be/

https://www.facebook.com/taverne.haspengouw/

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.