Natuur

Hondenlosloopbos Gerhagen

maart 14, 2020

Wat is er heerlijker dan even te gaan uitwaaien in de natuur?

Samen met je hond lopen, crossen en spelen, zalig…maar niet altijd mogelijk. Honden moeten meestal aan de band en ik beken, ook ik laat Storm al eens los waar het niet mag.

Wil jij je hond ook graag los laten, maar ben je niet zo zeker dat hij of zij bij je blijft of wil je je gewoon aan de regels houden, dan is het ‘Hondenlosloopbos’ in Gerhagen een aanrader!

Ik ging al eens wandelen in Gerhagen, samen met vrienden verkende ik het ‘Fluisterpad’. Verder ging ik ook al eens ontbijten bij ‘Ter Scoete’, wat ook in de bossen van Gerhagen gelegen is. Telkens zag ik de pijltjes van het hondenlosloopbos hangen, maar ik was er nog nooit gaan kijken.

Op een zondag in februari, tijdens één van die befaamde stormweekends, trok ik samen met Storm naar het losloopbos en ik was onmiddellijk onder de indruk. Ik ontspande al  op weg naar het bos, de ingang van het afgemaakte bos ligt aan de ‘Mijmerbank’ waar er ook een mooie ligzetel staat, hier kom je tot rust.

Het losloopbos is maar liefst 7.5 ha groot en een bos zoals een ander maar dan wel omheind. Er zijn heel wat hoogteverschillen en er zijn bankjes om even uit te rusten.

Het is heel rustig, geweldig om te kunnen rondcrossen zonder omkijken. We komen mensen tegen met een puppy en zij komen hier bijna dagelijks wandelen. Het is ideaal om je hond van alles bij te leren, zonder het risico dat hij kan gaan lopen. Verder leren ze ook sociaal zijn met andere honden. Deze mensen vertellen dat er soms wel 100 honden aanwezig zijn, hoe groot het bos dan ook is, dat moet ongelooflijk druk zijn.

Wij kozen dus de ideale dag uit, om het hier uit te testen, uiteindelijk komen we een hond of 10 tegen, verspreid over een groot deel van het bos.

Het natuurgebied van Gerhagen is gelegen tussen Schoot en Engsbergen in Tessenderlo, het heeft een totale oppervlakte van 945 ha. Er zijn verschillende wandelroutes en er is een grote speeltuin. Je kan je bezoek aan het losloopbos dus perfect combineren met een andere prachtige wandeling en ziet je hond er nadien een beetje modderig uit, dan is de Hondenwash’ vlakbij!

Speelse groeten,

Storm & Charlotte

Meer info:

Natuurgebied Gerhagen

Hondenlosloopbos

Zavelberg 10 (adres van het bosmuseum, maar vanop de parking hangen de pijlen richting het losloopbos)

3980 Tessenderlo

Het reglement kan je terugvinden aan de ingang van het bos!

https://www.tessenderlo.be/product/113/natuurgebied-gerhagen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.