Geweldig / Gezellig

Dogwash Tessenderlo

februari 25, 2020

Enkele weken geleden zag ik op de FB-pagina van mijn nicht Inge staan dat ze naar een ‘dogwash’ was geweest. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het was voor hen en voor hun hond goed meegevallen. Per toeval zag ik de week erop reclame staan van een ‘dogwash’ in Tessenderlo, zo kort bij, dat moesten we dan toch eens gaan uittesten.

Onze Storm een waterrat pur sang, als hij mag zwemmen, zich laten wassen dat is andere koek.

Samen met mijn papa en met Storm trokken we op een zondagvoormiddag naar Tessenderlo. Ik wist totaal niet aan wat ik mij moest of mocht verwachten.

We stappen binnen in een multifunctionele ruimte, er staat een extra verwarming klaar, zodat je hond zeker geen kou vat. Voor de baasjes hangen er twee schorten klaar, zodat je zelf niet nat buiten stapt, er is een gastenboek en er liggen twee borstels klaar.

Vergeet ook niet het bordje aan de deur om te draaien, keuze uit:

Helemaal voor jullie beschikbaar

Ik zit nog even in mijn blootje in het hondenbad, mag ik wat privacy?

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk die ‘hondenwash’. Via een loopplank stapt je schat in het bad, je kan hem vastmaken via zijn halsband als je schrik zou hebben dat hij uit het bad springt.

Vervolgens stop je 12 euro in het ’wasmachine’, betalen kan in muntstukken of met briefjes, binnenkort zijn ook betalingen met de kaart mogelijk.

Nu kan je kiezen uit verschillende programma’s, wij starten met gewoon warm water zodat Storm volledig nat is en de shampoo nadien beter pakt. Je kan zelf je eigen shampoo meenemen, maar er is ook een programma met water en shampoo, wij gebruiken dit en vinden het ideaal. Het water is ook perfect van temperatuur. Je kan je hond nog wassen met een speciale vlooien- en tekenshampoo, dat gebruiken wij deze keer niet. We spoelen hem goed af en testen de conditioner uit, voor een gezonde vacht. Wonder boven wonder lijkt Storm gewoon te genieten. Je kan ook de straal van je doucheslang verzetten, waardoor je als het ware verschillende ‘massagestralen’ krijgt.

Na de conditioner te hebben uitgespoeld drogen we hem eerst af met enkele handdoeken, zodat het meeste water al is opgenomen. Dan is het tijd om hem te föhnen, je hebt keuze uit twee standen, laag en hoog volume.

Storm straalt en blinkt na zijn wasbeurt, ik droog hem nog eens extra af en gooi een badjas rond hem.

Ondertussen ontsmetten we de badkuip, dit is de laatste functie.

We ruimen alles op, trekken het water naar buiten en daar staat al een volgende hond te wachten om verwend te worden.

Nog een laatste berichtje in het gastenboek en we vertrekken naar huis!

Voor ons werd het een topervaring, Storm genoot en wij konden hem op een makkelijke en aangename manier wassen.

Alles is voorradig en je hebt ruim de tijd om elk programma uit te testen, de klok telt ook mee af, dus je ziet steeds hoeveel minuten je nog over hebt.

Handdoeken neem je best zelf mee, indien gewenst extra shampoo en eventueel een borstel of kam als je dit tijdens het wassen of föhnen wil gebruiken.

De dogwash is alle dagen open (24/7 selfservice), wil je toch graag iets kunnen vragen of met de kaart betalen, ga dan tijdens de openingsuren van ‘Jacobs Service Station’.

Heb je een hond met lange haren en ben je bang hem niet droog te krijgen, neem dan even contact op met de eigenaars, zij laten je weten hoe je extra kan föhnen zonder 12 euro bij te betalen.

Steek je hond in een nieuw vachtje en kom met je schat naar het hondenbad!

Tevreden poot,

Storm,

Hugo & Charlotte


Meer info:

Dogwash

Neerstraat 111

3980 Tessenderlo

24/7 selfservice

https://www.facebook.com/dogwashtessenderlo/
https://www.instagram.com/dogwashtessenderlo/

Jacobs Service Station

Neerstraat 111

3980 Tessenderlo

Maandag-Vrijdag: 8u-18u

Zaterdag: 8u-17u

Zondag gesloten

Tel.: 013/ 66 68 08

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.