Geweldig / Gezellig, Natuur

Gelukswandeling Nieuwerkerken

januari 10, 2021

De laatste vrijdag van mijn verlof kreeg ik een berichtje van een vriendin van mij met een artikel over de Gelukswandeling in Nieuwerkerken. Dat is toch echt iets voor u Charlotte, schrijft ze….

Zoals jullie weten wandel ik ontzettend graag en een tocht met de naam Gelukswandeling dat moet toch iets speciaal zijn.

Ik lees het artikel en surf nog eens op internet op zoek naar extra info, allemaal lovende woorden over een wandeling in de natuur langs de mooiste plekjes van Nieuwerkerken. Een wandeling van 10 km, waar je onderweg kunstwerken tegenkomt met inspirerende spreuken.

De Gelukswandeling is een initiatief van Feelgood Life coach Leen Huybrechts en haar man kunstenaar Jo Beerden (JEEbee_brush), voor de uitwerking van hun idee kregen ze de steun van de gemeente Nieuwerkerken.

Ik trommel mijn papa op en we besluiten diezelfde namiddag de wandeling al te gaan uittesten.

Ik las in het artikel en op de FB-pagina dat er een wandelkaart met unieke sleutelhanger wordt verkocht voor 2.5 euro, deze is op 7 plaatsen in Nieuwerkerken te koop. Op de sleutelhanger vind je al een eerste spreuk terug (Geloof in jezelf!).

Vermits we tijdens onze laatste wandelzoektochten al weleens verkeerd zijn gelopen, besloten we een kaart te gaan uithalen, je weet maar nooit dat we een paaltje of pijltje missen.

De wandeling start in het centrum van Nieuwerkerken aan de Sint-Pieterskerk (Kerkstraat), er is hier trouwens ook ruime parkeergelegenheid.

Op het vertrekpunt vinden we al meteen het eerste kunstwerk met inspirerende tekst terug:

‘Feel the Fear, Jump Anyway’

‘Als het goed aanvoelt, moet je er gewoon voor gaan, ook al lijkt het eng. Het ware geluk ligt buiten je comfortzone.’

Deze ‘kunstpalen’ wijzen je ook de weg, we wandelen door rustige straten, langs fruitvelden en we zien uitgestrekte vlaktes. We wandelen door het ‘Speelbos’, we passeren heel wat kapelletjes (zelfs eentje waar een schommel hangt) en we ploeteren door wat modderwegen.

In het speelbos moet je even opletten dat je de juiste richting uitwandelt, als je hier niet oplet kom je terug op de weg waar je het speelbos inging.

Alles is supergoed aangegeven en om de weg te vinden is de kaart zelfs niet nodig. Het is wel leuk dat je op de kaart bezienswaardigheden terugvindt, zo staan we op een gegeven moment op het ‘hoogste punt van Nieuwerkerken’. Op de kaart is ook een alternatieve route aangegeven voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

In elke spreuk die je tegenkomt staan enkele letters in het rood, deze letters vormen samen een zin, dit is een extra tip voor nog meer geluk in je leven. Deze zin kan je invullen op de wandelkaart!

Wij genoten van de weidse uitzichten en de rust, je komt hier echt geen kat tegen. Onderweg lieten we ons inspireren door de mooie teksten. Na een dikke 2 uur stonden we voldaan terug aan onze auto.

Top gedaan Leen & Jo!

Inspirerende groeten,

Hugo & Charlotte


Meer info:

Gelukswandeling

Kerkstraat

3850 Nieuwerkerken

De wandeling is 10 km en niet geschikt voor rolstoel of kinderwagen (op de wandelkaart vinden jullie wel een alternatieve route).

Voorzie schoenen die nat en vuil mogen worden.

https://www.facebook.com/gelukswandelingNWK
https://www.nieuwerkerken.be/wandelen-in-nieuwerkerken
https://www.feelgoodlifecoach.be/www-facebook-com-gelukswandelingnwk/?fbclid=IwAR06EPf1z8DUUv50DtS4HDoRB9zKeBNEte1NbrLj5fAm8Oi1U4PII8eKagw

De wandelkaarten zijn te koop bij:
B&B Beuk en Bos, Spar, Delhaize, Sociaal huis, Bakkerij Leslie, Cafe Lievenshof bij Nasser en natuurlijk bij Feelgoodcoach Leen zelf. (Allen uiteraard in Nieuwerkerken).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.