Eten & Drinken

Vuvuzela Ham

januari 17, 2018

Ontbijten in Afrikaanse sfeer, dan is de Vuvuzela in Ham een goed idee! De Vuvuzela is een Afrikaans ingerichte taverne, rustig gelegen in de Hamse bossen op het domein van Ollevier & co.

Als GPS-adres kan je best Gerhees Ham ingeven, vanaf het moment dat je hier bent, zie je de pijltjes naar de Vuvuzela staan.

Samen met een vriendin ging ik op ontdekking op dit domein, we parkeerden ons tussen de bomen, en wandelden langs de picknick-bankjes door tot aan de ingang van de Vuvuzela.

Hier werden we warm ontvangen en naar onze tafel begeleid. Er werd ons gevraagd of we al ooit in De Vuvuzela ontbeten hadden, en kregen uitleg over de werking van het buffet. Ontbijten in de Vuvuzela kan op zaterdag en zondag. Op voorhand reserveren is aangeraden!

Op onze tafel lag een briefje met de naam waarop we gereserveerd hadden, hierop stond ook vermeld wat er allemaal is inbegrepen in het ontbijt. (Dit briefje neem je na je ontbijt mee naar de kassa om daar af te rekenen) Verder lag het bestek klaar en een lekker speculaasje bij onze tas. We waren klaar voor een uitgebreid ontbijt, maar op zijn Afrikaans: Polé Polé, rustig genieten!

Eerst namen we een kijkje bij de dranken, er was water, appelsap en fruitsap. Bij de warme dranken is er keuze uit koffie, cappuccino, café latte, thee, warme chocolademelk. We namen een kijkje bij het uitgebreide buffet en hier is voor ieder wat wils, een ruim assortiment broodjes, ontbijtkoeken, krentenbrood, gewoon brood, cornflakes, yoghurt, vers fruit, verschillende soorten dessertjes, spek met ei, chocoladecake, confituur, beleg, en zelfs balletjes met krieken en appelmoes,…. Dit allemaal voor €14.50! Wil je toch nog iets anders drinken of eten, dan bestel en betaal je dit onmiddellijk aan de kassa aan de toog.

Ook pannenkoeken zijn inbegrepen in de prijs en kan je gewoon bestellen als je er zin in hebt en wordt dan onmiddellijk voor je klaargemaakt. Zoveel lekkers, we ontploften bijna!

We babbelden nog wat bij en zagen rond 10u30 de meeste mensen vertrekken. Ontbijten kan tussen 9u-11u. Ondertussen kwamen er gasten aan om te aperitieven. Ook wij besloten af te rekenen en nog een kijkje te nemen op het immense domein van Olivier en Co, waar de Vuvuzela gelegen is. In hun 7ha grote tuin-en vijvercentrum kan je terecht voor een verrassend aanbod planten en tuinmaterialen en dit in een uniek natuurlijk kader.

Superleuk om hier rond te wandelen en ideeën op te doen voor je eigen tuin of gewoon rustig rond dwalen en je eten wat te laten verteren. Je merkt dat mensen hier volop foto’s beginnen te trekken op een domein waar je je op vakantie waant.

Eveneens op dit domein ligt ook de piraten minigolf.

De Vuvuzela en alle nevenactiviteiten zijn dus meer dan de moeite waard!

 

Smakelijke groetjes,

Charlotte & Debora

 

Meer info:

De Vuvuzela
Tuinstraat 1
3945 Oostaham
011/ 34 71 69

http://www.devuvuzela.be/index.html

http://www.ollevierenco.be/centrum.html

http://www.facebook.com/devuvuzela

De Vuvuzela is rolstoel en kinderwagen toegankelijk. De parking is niet volledig verhard en er zijn in de zaak kleine verdiepingen. Bij reservatie dus best even vermelden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.