Eten & Drinken

Mood Beringen

september 25, 2020

Eens lekker gaan eten, het blijft één van mijn favoriete hobby’s.

‘Mood’ is een adresje in Beringen dat ondertussen ongeveer een jaar open is. In maart wou ik er samen met Gwenda de High Tea gaan uittesten, maar dat was toen nog niet te verkrijgen.

Ondertussen vlogen de maanden voorbij, belanden we in een lockdown en startte de horeca weer op….

Half september besloten we te gaan dineren bij Mood, het was die dag mooi weer dus beslisten we om op het terras plaats te nemen.

Op de aperitief kaart staan de traditionele dranken maar ook enkele ‘Signature Summer Drinks’, die we dan ook graag uittesten.

Gwenda kiest de ‘Summer Mule’ (bruine rum, rode vermout, limoen, rosé tonic) en ik ga voor de ‘Mood’s Garden’ (hierbas de las dunas, noir gin, mezcal, yuzu, verse kruiden), we bestellen ondertussen ook al ons eten, voor Gwenda ‘Lomo Duroc’ (groentenbrochette, chimichurri, kruidenboter, mosterzaad), ik ga voor de zeevruchtensalsa met vongolé ( coquilles, mosselen, verse tomaten, jus, peterselie). Het is een redelijk kleine kaart met wel wat ‘speciallekes’ op, iets wat Gwenda en ik leuk vinden omdat we geen kieskeurige eters zijn en graag iets nieuws uittesten.  Mensen die weinig lusten vinden misschien wat moeilijker hun gading.

Terwijl we op onze aperitief wachten babbelen we bij en besluiten we om straks toch maar binnen te gaan eten. Hoe warm het ook was die dag, het begon toch al wat af te koelen. Na een tijdje wachten arriveerde onze aperitief, prachtig gepresenteerd met mooie kruiden die we ook terugvinden in de plantenbakken op het terras. Onze cocktails vallen in de smaak en maken ons nog nieuwsgieriger naar het eten. Ondertussen zien we al wat gerechten verschijnen bij andere mensen op het terras en dat ziet er veelbelovend uit. Een klein hapje bij de cocktail om de eerste honger te stillen was er niet maar zou wel leuk zijn.

Terwijl ik een laatste slok van mijn aperitief neem, mogen we naar binnen want ons eten is bijna klaar.

Gwenda krijgt patatjes bij haar ‘Lomo Duroc’, bij mij is het pasta, de gerechten komen er aan en ruiken heerlijk.

Ik heb niet de kans om een drankje te bestellen maar vermoed dat ze dat wel zullen komen vragen, vermits mijn lege glas buiten is blijven staan.

We zijn beide super tevreden over ons hoofdgerecht, de smaken zitten goed. Bij Gwenda mocht er gerust een patatje meer zijn, voor mij mocht er wat minder jus bij. Als mijn bord leeg is, hou ik nog een kwart bord jus over.

Onze complimenten aan de chef want het was echt lekker, drinken hebben we helaas nog steeds niet en hier moeten we toch wat moeite voor doen om het eindelijk besteld te krijgen (wat mij uiteindelijk lukt, maar Gwenda krijgt niets bijbesteld)….

Terwijl wij nagenieten observeren we de gerechten van de andere gasten en merken we dat de zaak goed vol begint te lopen, wij waren blijkbaar vroege vogels…

Zoetekauwen dat we zijn hebben we uiteraard nog zin in een dessert, na wat gezwaai komt de kaart er opnieuw aan en kiezen we allebei voor een chocomousse.

Na de originele cocktails en hoofdgerechten verwachten we dat dit gerecht ook wel een moderne touch zal krijgen en beginnen we al te watertanden terwijl we er aan denken.

Helaas is dit een enorme tegenvaller, de chocomousse heeft heel weinig smaak en is slap, dit hadden we echt niet verwacht….

Met een zware maag vragen we de rekening en om alles te laten verteren maken we nog een wandelingetje door Beringen-centrum.

Zoals jullie weten post ik normaal geen artikel als iets tegenvalt, Geweldig Gezellig is gestart om positief naar de wereld te kijken. Het aperitief en hoofdgerecht waren echter heel lekker en we hopen dat dit dessert gewoon een één-malige flater was.

We wensen ‘Mood’ nog alle succes!

Liefs,

Gwenda & Charlotte

Meer info:

Mood

Harmoniestraat 10

3580 Beringen

https://www.mood-beringen.be/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.