Eten & Drinken

Aardbeienmocktail

augustus 20, 2020

Normaal post ik geen recepten en ik ben al helemaal geen keukenprinses….

De laatste tijd krijg ik echter heel wat vragen naar het recept van dat rode drankje in mijn stories. Mensen die het al mochten proeven (waaronder Katrien van Radio 2 Limburg) vragen mij ook steevast naar het recept.

Bij deze dus het recept van mijn aardbeienmocktail:

Benodigdheden (3 tot 4 glazen, afhankelijk van de grootte van je glas):

1 bakje aardbeien

Limoenen, citroenen

Agavesiroop

Bruiswater

Appelthee (home made)

Werkwijze

Maak appelthee (ook lekker om zo te drinken)

(Ik gebruik momenteel de appelthee van Averbode en ik doe 2 soeplepels losse thee in een kannetje, ik laat hem langer trekken dan op de verpakking staat aangegeven (ongeveer 20 minuten))

Voeg een beetje agavesiroop en citroensap toe.

Laat de thee goed afkoelen.

Wil je de appelthee als ice tea serveren, snij dan wat schijfjes limoen en doe deze samen met wat ijsblokjes in een glas en dan aanvullen met je koude appelthee.

Terug naar de mocktail:

Pureer je volledig bakje aardebeien en meng hier 1 soeplepel agavesiroop en 1 soeplepel citroensap onder. (Zorg dat dit mengsel koud is voor je gaat serveren.)

Vul je glas voor minstens de helft met ijsblokjes,

(meestal crush ik mijn gewone ijsblokjes en voeg ik dan nog volledige citroen-ijsblokjes toe)

Giet je aardbeienmengsel in je glas, tot 70% van het glas gevuld is.

Vul de rest van je glas aan met de koude appelthee.

Wil je graag een mooi schuimlaagje?

Leng je appelthee voor het serveren dan aan met een beetje spuitwater.

De twee mengsels wat onder elkaar roeren of serveren met een cocktaillepel.

Aardbei op de rand van je glas en genieten!

Schol!

Liefs Charlotte

(Foto in zetel genomen door Katrien Vaes ‘Radio 2 Limburg’ voor VRT News)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.