Eten & Drinken, Evenementen

Hondenbar Beringen

juli 22, 2019

In Beringen ging vrijdag 19 juli 2019 de allereerste hondenbar in België open.

Er werd de laatste weken op sociale media al heel wat over geschreven, de meeste hondenliefhebbers keken hier dan ook enorm naar uit. Hier en daar klonk er wat kritiek dat een hond een dier is en een dier moet kunnen blijven.

Onze Storm is mijn grote schat en natuurlijk mag hij gewoon hond zijn, maar ik vind het ook leuk om hem af en toe wat extra te verwennen. Hij is echt een deel van de familie en zo krijgt hij bij zijn verjaardag een cadeautje en plannen we activiteiten vaak in het teken van hem. Graag wou ik Storm dan ook laten kennis maken met de Hondenbar.
Maar wat is die ‘Hondenbar’ nu precies?
De Hondenbar bevindt zich aan de Todi duiktoren op Be-Mine in Beringen, hier werd een gezellig terras ingericht en er staan 2 foodtrucks. Eentje voor de bereidingen van de hondenmaaltijden, eentje voor de baasjes. De tafeltjes staan op 3 meter van elkaar, zodat elke hond op zijn gemak kan liggen.

Ik kon vrijdag tijdens de persvoorstelling niet aanwezig zijn en scrolde vrijdagavond dan maar sociale media en kranten af op zoek naar foto’s en artikels. Ik was blij verrast zoveel grote honden aanwezig te zien, want ik had gedacht er toch veel ‘sjakosjenhondjes’ tegen te komen.
Zaterdagavond was het dan eindelijk zo ver en vertrok ik met Storm en papa naar Beringen.

Terwijl we naar het terras wandelen komen we al heel wat baasjes met hondjes tegen, de Hondenbar lijkt dus een enorm succes!
We plaatsen ons aan een tafeltje en worden onmiddellijk vriendelijk welkom geheten door de medewerkster van de hondenfoodtruck. Ze vraagt ons of ze onze hond een kommetje water mag geven en of we graag wat meer uitleg over het concept hebben. Het water voor de hondjes is trouwens gratis.

Op tafel staat er een menukaart en hierop staan alle hapjes voor de honden, ingedeeld in 3 gewichtscategorieën. Er is hondenpizza, hondenfrietjes, kippenboutjes, flensjes, biscuit en er zijn zelfs vegetarische snacks. Wil je je hond liever iets anders laten drinken dan water, bestel dan een hondenbiertje (keuze tussen blond en donker bier).

Op tafel staan ook twee vlaggetjes, deze steek je in de lucht als je iets wil bestellen. Het zwarte vlagje is voor de baasjes, het oranje voor de hondjes. De hondenfoodtruck heeft eveneens een oranje spandoek en het meisje van de bediening een oranje t-shirt. Bij de baasjes is alles dan weer in het zwart.

Betalen doe je met jetons, die je op voorhand gaat betalen in de baasjesfoodtruck.

Genoeg uitleg, eindelijk kan Storm gaan proeven, hij is normaal een alleseter, dus dat vormt waarschijnlijk geen probleem. Wat zijn drank betreft, is hij wat kieskeuriger, zijn water moet altijd vers en koel van de kraan komen, dus met het hondenbier wacht ik nog even.
Ik bestel voor hem de hondenpizza’s met kaas en salami en een portie frietjes met saus. Ik bestel de hapjes in een gewichtscategorie lager dan de zijne, zodat hij wat verschillende dingen kan proeven.

De pizza smikkelt hij in 1 hap binnen, dat is duidelijk lekker. De frietjes zijn knapperig en Storm laat de saus in het begin links liggen. Hij krijgt er duidelijk dorst van, want hij drinkt veel bij zijn frietjes waardoor er af en toe een frietje in zijn water belandt. Dan ontdekt hij de saus (de hondensaus is een soort van hondenijs), en die smult hij in een paar happen binnen, nog wat frietjes en dan heeft hij voldoende. De frietjes blijven wat aan zijn tanden plakken, een gevoel dat hij niet echt kent. Storm drinkt nog wat en legt zich dan voldaan neer.
Krijgt je hond niet alles op, dan is er ook de mogelijkheid om bepaalde producten mee te krijgen in een doggybag.

Bij onze bestelling ontvingen wij ook nog een kortingsbon voor producten bij Maxi Zoo.

Ik bekijk de kaart nog even, hierop staat nog een nieuw hondenevenement, de dog-walk. Op vrijdag 18 oktober heb je de mogelijkheid om een wandeling met je hond te maken door de verlichte gebouwen op de mijnsite. Elke hond die binnenkomt, krijgt dan ook een medaille. Alle info op www.dog-walk.be, wil je er bij zijn, schrijf je dan snel in, want de inschrijvingen lopen enorm vlot.

Ik praat nog even met de organisator van de Hondenbar, Stefan Vranckx, die met zijn evenementenbureau ook jaarlijks de KBC night run in Beringen organiseert.

We nemen afscheid en maken nog een korte wandeling langs de Avonturenberg met Storm.

Wij zijn fan van de Hondenbar, het is fijn om met je hond op een terras te kunnen plaatsnemen en zowel een hapje te kunnen bestellen voor hond als baasje.

De hondenbar blijft nog in Beringen tot zondag 4 augustus!

Groetjes,
Hugo, Storm & Charlotte

Meer info:
Hondenbar
Duikcentrum TODI
be-MINE 1
3582 Beringen
http://hondenbar.be/index.html
https://www.facebook.com/popupterrasBeringen/
https://www.instagram.com/explore/locations/467096094094031/hondenbarbe/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.