Eten & Drinken

Bubbelen in Zomerbar Xpand Paal-Beringen

augustus 16, 2020

De zomer, de ideale periode voor zonnige terrasjes, klinken met veel vrienden en familie en het afschuimen van pop-up zomerbars.

Helaas strooide Corona ook roet in het eten voor vele horeca-ondernemers, maar er ontstaan ook originele concepten.

Vrijdag 14 augustus trok ik met mijn nicht Kristel naar Zomerbar Xpand in Paal voor een brainstormsessie.

XPand is gelegen in de gebouwen van Galenco (plastic recyclagebedrijf), in 2017 toverden bedrijfsleiders Amanda Latinne en Bert Surinx het gebouw om tot een dorp voor makers, creatievelingen en kunstenaars. 2020 was bijna vol geboekt door bedrijven, er zou een Art, Craft & Designbeurs doorgaan,…. tot Corona opdook en Amanda & Bert hun grootse plannen moesten opbergen en een creatief alternatief bedachten. In deze summerbar kan dan ook iedereen apart gaan bubbelen.

Bij onze aankomst (met mondmasker) worden we onmiddellijk hartelijk welkom geheten, onze handen worden ontsmet en we mogen onze eigen bubbel uitkiezen (van zodra je zit, mag je mondmasker af).

De tafels worden ontsmet van zodra je het menu ontvangt en de kaart is uitgebreid met voor ieder wat wils. Er zijn 3 formaten van tapasschotels (ook veggie tapas te verkrijgen) en er zijn kleinere hapjes voor de goesting. Verdorsten zal je hier niet doen, frisdrank of opwarmertje, cocktails en mocktails, home made ice tea, bubbels in je bubbel,…

Wij starten de avond met een portie gemengd (kaas, olijven, warme hapjes, saucisse) en calamares. Kristel geniet van een Martini Vibrante (sinaas) en ik ga voor een Lazy Red Cheeks.

We komen hier een beetje brainstormen en de tijd vliegt voorbij. We bestellen nog een home made ice tea, voor Kristel een Ginger en voor mij een Citrus.

Het is heerlijk vertoeven bij Summerbar Xpand, iedereen zit op veilige afstand van elkaar, er is leuke zomerse muziek, de kussens en planten zorgen voor een vakantiesfeer en de lampjes die aangaan als het duister wordt, maken de sfeer compleet.

Als we willen afrekenen krijgen we van Amanda nog een rondleiding binnen. Ook hier kan je heerlijk bubbelen in dezelfde sfeer, maar er is nog meer. Er zijn leuke cubes (huisjes) waar je met je gezelschap helemaal afgesloten zit.

De zomerbar is nog te bezoeken tot eind september, maar ook voor daarna zijn er al plannen.

Xpand Summerbar krijgt een vervolg met een Halloweenbar en Kerstbar.

Je zal in je persoonlijke cube bv kunnen genieten van een griezelfilm (aan de hand van een Netflixabonnement).

De website en sociale media kanalen van Xpand in de gaten houden is dus de boodschap!

Zomerse groeten,

Kristel & Charlotte

Meer info:

Summerbar Xpand

Tervantstraat 2A

3583 Paal

Reserveren (niet verplicht): 0475/ 36 73

https://hetxpand.com/summer-bar/

https://www.facebook.com/hetxpand/?ref=br_rs

https://www.instagram.com/hetxpand/

Openingsuren:

Woensdag-Zondag: 15u-23u

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.