Eten & Drinken, Evenementen

Maïsdoolhof Merelhoeve Paal

juli 25, 2019

Een tijdje geleden las ik op de website van de internetgazet van Beringen dat de ‘Merelhoeve’ in Paal een maïsdoolhof heeft. Hier wou ik wel eens in gaan speuren en ik ging op zoek naar de ideale compagnie, die vond ik uiteraard in een Merel en haar mama Kristel.

De Merelhoeve is gelegen in het landelijke Paal en heeft een groot terras, een fijne speeltuin en er zitten ook wat dieren. Het terras gaan we later uittesten, want wij komen voor het Maïsdoolhof.
We gaan ons aanmelden aan de toog en krijgen daar 2 wedstrijdformulieren mee, eentje voor de kinderen en eentje voor volwassenen. Op het wedstrijdformulier voor kinderen staan wat opdrachten om in het doolhof uit te voeren, maar ook bij de diertjes en er mag getekend worden.
Het wedstrijdformulier voor de volwassenen telt enkele kennisvragen en wat raadseltjes.

Verder is er nog een leuke selfiewedstrijd.

We wandelen het doolhof binnen en Merel heeft haar tactiek al klaar, ze heeft eens ergens gehoord dat je in een doolhof steeds naar rechts moet wandelen. Kristel denkt dan weer dat we best voor de breedste gangen gaan,… Uiteindelijk wordt het een combinatie van beide theorieën, maar we lopen toch enkele keren vast.

Vanop de uitkijktoren hebben we een prachtig uitzicht op het hele domein, we dachten hier eerst dat we al aan de uitgang waren, maar dat was nog niet het geval.

Op voorhand hebben we eventjes met de eigenaar gepraat en hij vertelde ons, dat hij het doolhof niet te moeilijk had gemaakt en dat we er op een dikke twintig minuten wel uit zouden zijn. Bij ons duurde het toch wat langer, maar we hebben dan ook uitgebreid de tijd genomen om foto’s te trekken.

Het was maandag verschrikkelijk warm en als we uit het doolhof zijn, snakken we naar een verfrissend drankje. We zetten ons neer onder de grote bomen en duiken nog even in de wedstrijdformulieren. Merel gaat op verkenning in de speeltuin, waar ze veel plezier heeft op de grote trampoline en we gaan nog een kijkje nemen bij de dieren. Iedereen is precies een beetje loom, zowel wij als de beestjes, ze zijn blij met hun afdak en schuilplaatsen.

Afsluiten doen wij met een lekker ijsje!

Het werd een heel gezellige namiddag met een fijne zoektocht in het doolhof! Het moet een enorm werk geweest zijn om dit uit te tekenen, dus een dikke proficiat aan de Merelhoeve!

Speelse groeten,
Kristel, Merel en Charlotte

Meer info:
De Merelhoeve
Maalbeekstraat 101/81
3583 Beringen
https://www.facebook.com/demerelhoevepaal/

Het bezoeken van het doolhof kost €2.00 per persoon.
De Merelhoeve is alle dagen open van 10u-21u, bij extreme temperaturen kunnen er afwijkende openingsuren zijn, check even hun FB-pagina!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.