Eten & Drinken

Hondentaart van Château Gâteau in Paal

juli 27, 2019

Zondag 14 juli was het thuis driedubbel feest, onze Storm was vorige maand 11 jaar geworden, mijn ouders waren de 11de juli 44 jaar getrouwd en ik was pas verhuisd.

Ik kleedde de tuin gezellig aan en bestelde een gâteau bij bakker Wijckmans-Reyners in Ham en voor onze Storm een echte hondentaart. De hondentaart komt van bij Château Gâteau, waar ik vorige maand ook al ging ontbijten (alle info hierover via https://geweldiggezellig.be/chateau-gateau-paal/).

Karin en haar man hebben zelf honden (Duitse Schepers) en weten dus perfect wat wel en niet kan voor honden. De taart is gemaakt van groenten en kip en bevat geen zout, dus eigenlijk kunnen we er zelf ook van proeven, maar dat ga ik nu toch maar niet doen. Hun honden hebben dus al vaak mogen proeven en hebben uiteraard alles goedgekeurd.

Ik bestel de hondentaart via mail en geef de naam en leeftijd door, zodat de taart gepersonaliseerd kan worden. Zaterdagavond ga ik de taart afhalen, toch wel spannend. Karin haar man staat mij op te wachten en er staat een mooi doosje klaar.

Karin komt nog wat extra uitleg geven, zoals de taart zeker niet in één keer aan Storm te geven, maar maximum 1/4de per dag. Storm is een flinke kerel van ongeveer 40kg, dus vraag bij kleinere honden zeker even na, hoeveel ze per dag mogen eten.

Als ik thuiskom houd ik eerst een volledige fotosessie van de taart en dan de koelkast in.

Zondagmiddag komen mijn gasten aan, de tafel is gedekt en de cadeautjes liggen klaar. Zelf kijk ik vooral uit naar de namiddag, wanneer Storm zijn taart te zien krijgt.

We snijden er een klein stuk af en hij begint de smikkelen, het smaakt hem duidelijk, ook het volgende stuk is in een wip op, maar dat is voldoende voor vandaag. De taart gaat terug de koelkast is, maar dat weet hij goed. Storm gaat die dag nog meerdere keren tegen de koelkastdeur duwen.

De volgende vier dagen krijgt Storm telkens nog een stuk van de taart en deze blijft er mooi stevig uitzien, ook de geur neemt niet af, en op vijf dagen is de taart op.

Storm heeft er enorm van genoten, dus hij tevreden, maar wij ook! Het is origineel en zo kan je hond meevieren, maar het is ook gezond (alles met mate uiteraard). Storm zijn stoelgang blijft er hetzelfde uitzien als bij zijn gewone eten, dus kan hij alles goed verteren. Hij kreeg de taart ook als extraatje, zijn gewone maaltijden bleven behouden, alleen gaf ik hem die week iets minder ‘gewoon’ eten.

De week van de taart dronk Storm iets meer, maar dat doe ik ook als ik taart eet en het was bovendien mooi weer, wat ook voor wat extra dorst kan zorgen.

Het grappige is, dat hij nu nog steeds tegen de koelkast gaat duwen en mij dan met een vragende blik aankijkt. Hij wil mij duidelijk maken dat hij zo een taart nog wel ziet zitten.

Buiten de hondentaart zijn er ook pupcakes te verkrijgen, kijk voor alle info even op hun website!

Feestelijke groeten,
Nicole & Hugo
Storm & Charlotte

PS: even meegeven dat onze gâteau ook heerlijk was!

Meer info:

Château Gâteau
Rijsselstraat 11
3583 Paal-Beringen
0472/51.47.43 (na 18u)

Een hondentaart kost 25 euro, pupcakes komen op 3 euro per stuk (te verkrijgen vanaf 12 stuks), zowel de taart als de pupcakes worden feestelijk gedecoreerd met hondensnacks!

https://chateaugateau.be/zoetigheden%20op%20maat/hondentaarten.html
https://www.facebook.com/chateau.gateau.atelier/
https://www.instagram.com/chateau_gateau_cakes/

Bakkerij Wijckmans-Reyners
Dorpsstraat 29
3945 Ham
013 66 11 33

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.