Natuur, Uitstappen

Greenspot Grootloon

april 20, 2021

Een tijdje geleden planden Gwenda en ik een wandeling in Lummen, het zou een soort Paaszoektocht voor de kindjes worden. Door het slechte weer (ja het begon opeens terug te sneeuwen en regenen) stelden we onze wandeling uit en lag Pasen ondertussen ook wat verder achter ons.

We beslisten dus voor een andere wandeling te gaan en kozen voor Borgloon. Gwenda vond op internet een artikel over de ‘Belevingsboomgaarden’ in Haspengouw en dat zag er superleuk uit voor de kindjes.

De wandelingen vertrekken in het historische hart van het ‘Graafschap Loon’, achter het stadhuis. Je hebt keuze uit 4 verschillende routes tussen de 4 en 12.5km.

De blauwe route (5.5km) zou langs de speelboomgaard komen, dus die gingen we uittesten.

Op de markt waar je vertrekt zijn verschillende take-away’s open, we verwachten onderweg ook nog wel iets en trekken dus naar de speeltuin.

Dankzij de voetgangerstunnel moeten we de Sint-Truidersteenweg niet meer over steken en belanden we veilig in de natuur.

We wandelen langs de fruitbomen en zien hier en daar al wat bloesems. In de verte zien we het ‘Doorkijkkerkje’ waar heel wat mensen staan aan te schuiven.

Onze wandeling is serieus heuvelachtig, het is op bepaalde plaatsen klimmen en serieus duwen tegen de buggy.

Via de ‘Romeinse Kassei’ belanden we aan de speelboomgaard, dit was de reden om voor deze wandeling te kiezen maar de boomgaard valt wat tegen.

Hier en daar zijn er wat onderhoudswerken nodig en er valt niet veel te spelen voor de kinderen. Er is ook een toilet aanwezig maar dit gebruik je alleen als het heeeeel dringend is….

Tijdens onze wandeling komen we heel wat smeedijzeren hekwerken tegen, deze geven toegang tot de boomgaard.

We wandelen verder richting het ‘Doorkijkkerkje’, er is heel wat volk maar het gaat vlot en we kunnen vrij snel binnen om wat foto’s te maken.

“Het doorkijkkerkje is van het Belgische architectenduo Gijs Van Vaerenbergh  (Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh). Reading between the Lines is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje.”

Van al dat wandelen krijgen we dorst, dus stoppen we aan de take-away, deze is bijna uitverkocht maar er is nog een mocktail om onze dorst te lessen.

Van hieruit wandelen we terug richting de markt waar openbare toiletten zijn en de kinderen nog wat in de speeltuin kunnen spelen.

Speelse groeten,

Gwenda, Steven,

Finn, Lily,

Charlotte

Meer info:

Start: Klappoel (= achter Stadhuis, Markt z/n, 3840 Borgloon)

https://www.borgloon.be/greenspot-grootloon?fbclid=IwAR05MndqYVxKiNusAI-mZcVaFR8nTZoRKnH0zsI9MSh-Enf0LAxudDjq2Tc

http://www.belevingsboomgaard.be/?fbclid=IwAR1C5jmw7mZ72TejX92b6kLH4nqAUhbti8K75ROKNHEeUuM_VwW5lVN7nIg

https://www.borgloon.be/pit-gijs-van-vaerenbergh-reading-between-the-lines

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.