Eten & Drinken, Evenementen

Workshop Mocktails maken

februari 2, 2020

Het is februari, dus weer Tournée Minerale, een maand lang geen alcohol drinken. Voor velen blijkt dit een enorme uitdaging te zijn, zelf heb ik hier al meerdere malen zonder problemen aan deelgenomen. Voor mij hoort bij een avondje uit geen alcohol, wel een lekker drankje en hapje en dan is een mocktail natuurlijk een leuk alternatief voor die gewone cola of dat trieste glaasje water.

Ik scheurde al eens een recept uit de ‘Libelle’ of uit de ‘Sjiek’ (weekendbijlage van Het Belang van Limburg), of ik maakte een eigen variant van deze recepten. Meestal was het wel lekker, maar ik miste vaak een extra touch.

Toen ik in het maandboekje van de gemeente Ham reclame zag staan voor de workshop mocktails maken, schreef ik mij dan ook onmiddellijk in.

Samen met Samantha en Kelly trok ik op dinsdag 28 januari naar het Buurthuis Genendijk voor de workshop ‘mocktails maken’ gegeven door Wim Vanoevelen van Tensu.

Bij onze aankomst stonden er 3 tafels klaar met verschillende ingrediënten, leuke glazen, shakers en natuurlijk recepten.

Als iedereen is aangekomen stelt Wim zichzelf even voor en bekijken we welke mocktails we gaan maken en op welke wijze we het beste te werk gaan. Eén mocktail maakt hij zelf volledig klaar en dan is het aan ons.

In verschillende groepjes gaan we aan een tafel staan en nadien schuiven we gewoon door naar de volgende.

We maken en drinken achtereenvolgens een ‘Apple Blossom’, ‘Virgin Lazy Red Cheeks’ en ‘Cos-No-Politan’. Op voorhand kijken we uit naar de Cos-No-Politan omdat we dit het ‘chicste’ glas vinden. Uiteindelijk vind ik dit persoonlijk de minste van de drie, de fruitsapsmaak overheerst voor mij iets te fel en vooral de textuur vind ik niet zo tof.

Bij het drinken van de ‘Virgin Lazy Red Cheeks’ wanen we ons op een hete zomerdag aan het zwembad om te genieten van deze mocktail, ik denk Kelly haar favoriet. Velen zullen deze mocktail omschrijven als een echt vrouwendrankje.

Mijn favoriet blijkt uiteindelijk de ‘Apple Blossom’ te zijn, en ook Samantha ziet deze mocktail wel zitten. Het is een eigen variant van Wim gebaseerd op de cocktail ‘Moscow Mule’.

De meest gestelde vraag tijdens de workshop was ‘en welke drank moeten we hier aan toe voegen om er een cocktail van te maken?’…. Het bewijst wat voor een drinkers wij Belgen toch wel zijn en dan is een bewustmakingscampagne zoals ‘Tournée Minérale’ een goede zaak!

Nog even ter info laten weten op welke basis onze mocktails waren:

Apple Blossom: appelsap en Ginger ale

Virgin Lazy Red Cheeks: veenbessensap, frambozen en violettesiroop

Cos-No-Politan: sinaasappelsap en veenbessensap

Wil je nu zelf meer weten over mocktails, coktails, gin,… neem dan een kijkje op de FB en IG-pagina van bartender Wim. Geen zin om zelf aan de slag te gaan, maar wel om de creaties van Wim te proeven? Ook dat kan!

Elke donderdag kan je gaan proeven aan de bar in de kelder bij Wim thuis, schrijf wel even in want er is maar plaats voor 10 personen. Bij de foto’s bovenaan dit artikel kunnen jullie een foto zien van Wim zijn bar (ook terug te vinden op zijn IG-pagina).

Voor mij was de workshop ‘Mocktails maken’ een ontspannen uitstap met lekkere drankjes en binnenkort ga ik er zelf mee aan de slag.

Veel plezier & schol,

Samantha, Kelly en Charlotte


Meer info:
Tensu
Wim Vanoevelen
Kunselveld 1
3530 Houthalen-Helchteren
Tel.: 0479/ 53 51 81
https://www.tensuspiritsboutique.be/ThirstDays-c33790621
https://www.instagram.com/tensu_bar/
https://www.instagram.com/tensubar/
https://www.facebook.com/tensufriends?ref=br_rs

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.