Natuur, Uitstappen

Webbekoms Broekwandeling Diest

maart 1, 2021

Wandelingen, er zijn er zoveel en de laatste tijd lijken er alleen maar bij te komen.

Samen met Gwenda trok ik naar Diest voor de Webbekoms Broekwandeling. Coronagewijs waren we nog op zoek naar een foodtruck of take away voor onderweg. De dienst toerisme van Diest bezorgde ons een volledige lijst en liet ons ook weten dat de openbare toiletten aan de Halve Maan open zijn. (Altijd goed om weten!)

Vermits we niet naar een lunchpakket op zoek waren maar eerder naar een vieruurtje (wat dan ook nog eens in een rugzak kan), bestelden we uiteindelijk iets via ‘Dear Brownie ’. Je hebt de keuze uit verschillende soorten boxen, Gwenda verraste mij uiteindelijk met de Color Brownie Box, 10 brownies, 5 verschillende smaken. (Onderaan het artikel kan je de inhoud van deze box raadplegen)

Startplaats van onze wandeling is het Bezoekerscentrum Webbekoms Broek. De parking aan de Halve Maan begint zich bij onze aankomst te vullen. Een hotdogkraam en een ijskar weten de mensen te bekoren.

Buiten aan het Bezoekerscentrum zitten mensen in het zonnetje te picknicken, hier is het dan ook heerlijk vertoeven.

Met zicht op het water begint onze wandeling, onze eerste stop is aan het bord van Stadsdichter Marcel Van Passel (Stadsdichter van 2008-2010), deze keer niet voor een gedicht maar voor een Stadslied, “Diest, mijn stad”. Door de QR-code te scannen kan je het lied beluisteren.

(Tekst te herlezen via https://www.nieuwsblad.be/cnt/blibo_20100128_001)

De wandeling belooft ons een ontdekkingstocht door het overstromingsgebied voor de Demer en de Velpe. Bij de start vinden we dan ook een blad dat we een alternatieve route kunnen volgen. We wagen ons toch aan ons oorspronkelijke plan en hebben er geen natte voeten aan over gehouden.

Het gebied is Europees beschermd als vogelrichtlijngebied door de aanwezigheid van bedreigde diersoorten zoals de Wespendief en de Blauwborst.

Verder wandel je er door een lappendeken aan bloemrijke hooilanden, rietlanden en wilgenbosjes.

Klinkt allemaal betoverend toch, en dat is het ook.

Halverwege onze wandeling zetten we ons neer om te genieten van onze brownies en warme chocomelk.

We openen heel wat poortjes en hier en daar lopen we over een bruggetje.

Na het lezen van de uitleg van de wandeling maar vooral het bekijken van de foto’s, keek ik vooral uit naar de unieke zitkanonnen in Corten-staal. Deze vinden we helaas niet….we hadden dan ook niet goed gelezen. Deze zitkanonnen kom je tegen tijdens de kortere wandeling, staat zeker voor een volgende keer op de planning. Benieuwd naar wat ik bedoel, neem dan zeker een kijkje op de website van toerisme Vlaams Brabant.

Als onze wandeling er op zit gaan we nog een kijkje nemen op het startpunt en laten we ons verleiden door de ijskar…. In het stralende zonnetje genieten we nog van een ijsje voor we terug naar huis rijden.

Veel wandelplezier,

Gwenda & Charlotte

Meer info:

Bezoekerscentrum Webbekoms Broek (startpunt en parking)

Omer Vanaudenhovenlaan 48

3290 Diest

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/wandelen/wandelen-in-webbekoms-broek/

De wandeling die wij maakten is 9km, je volgt hiervoor de rode driehoek of de knooppunten van wandelnetwerk De Merode: 9 – 91 – 92 – 901 – 93 – 95 – 272 – 9

Je kan van hieruit ook wandelingen maken van 4,7km en 3.3km.

Dear Brownie

https://dearbrownie.nl/kies-je-brownie-box/

Inhoud van onze Color Brownie Box:

Candy Choocoo Brownie: de kleurrijkste brownie, heerlijk pure chocolade met witte chocolade overgoten en met leuke kleurrijke Candy Chooco’s afgetopt!

Banaantjes Brownie: dit is één van de specials, chocolade brownie afgetopt met blauwe hagelslag en een banaantje is echt een kleur en smaaksensatie! Een must have in je box!

Pink Brownie: kleur en smaaksensatie! Zoete roze suiker wordt over een roze chocoladepastalaagje gestrooid.

Pistache Brownie: nootjes en Brownies zijn een gouden combinatie. Pistache en Brownies is een platina combinatie, ontzettend lekker….. te omschrijven als WOW!

Brownie Bob: lekker en schattig, de populairste spons van de wereld heeft tegenwoordig zijn eigen brownie. Gigantisch lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.