Evenementen, Natuur

Wandeling De Torenvrienden Ham

november 12, 2020

Toen ik mij enkele jaren geleden voorbereidde op de Dodentocht ontdekte ik de wandelingen van wandelclubs. Ik vond het superleuk om elk weekend op een andere locatie te kunnen gaan wandelen. Je leert zo een nieuwe streek kennen, een originele route en er zijn voldoende tussenstops voor een hapje en drankje of een plaspauze.

Door Corona vallen ook de wandelingen van de wandelclubs in het water. Mensen mogen niet meer in grote groepen samen komen en dus mogen georganiseerde wandelingen niet door gaan.

Omdat de wandelclubs schrik hebben dat het wandel en verenigingsleven uit elkaar gaan vallen, organiseren heel wat wandelclubs nu toch een bewegwijzerde wandeling. Normaal blijven de pijltjes van zo een wandeling  maar een goede dag hangen, maar nu blijven de meeste een dikke week hangen.

Ook wandelclub ‘de Torenvrienden’ in Ham organiseert zo een wandeltocht en je kan zelfs kiezen uit twee routes, eentje van 4 km en eentje van 7 km, beide wandelingen vertrekken aan het Kristoffelheem.

De wandeling kan je gaan verkennen van 11 november tot en met 25 november 2020.

Ik ging samen met mijn papa onmiddellijk de eerste voormiddag op trot voor een wandeling van 7 km.

We wandelen langs gekende trekpleisters zoals de Pastorie in Oostham en het Kappelletje in Veldhovenheide. Hier en daar wachten schaapjes en geitjes ons op, het is een hele mooie wandeling die heel goed is bewegwijzerd!

Voor mij hier en daar toch weer een ontdekking in mijn eigen gemeente!

Dikke proficiat aan de organisatoren!

Wandelende groeten,

Hugo en Charlotte

Meer info:

Wandeltocht ‘De Torenvrienden’

Vertrekpunt:

Kristoffelheem

Schoolstraat 10

3945 Oostham

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.