Evenementen

Van nutskast tot kunstkast Balen

november 10, 2020

In de zomer postte ik enkele foto’s van mooi geschilderde elektriciteitskastjes in Beringen. Daar hadden ze een hele fietsroute samengesteld en was er een wedstrijd aan gekoppeld. Als je even googelt op ‘Tour Elentrik’ kan je nog alle gegevens terugvinden en je kan zelfs een boekje met alle info gaan afhalen.

Genoeg over Beringen, in ‘Gazet van Antwerpen’ las ik enkele weken geleden dat in Balen en Olmen de nutskasten ook een metamorfose kregen.

17 Lokale kunstenaars van alle leeftijden schilderden, tekenden, spoten hun creatieve werk op de kasten. BalenTV ging filmen en alle info is terug te vinden op de website van de gemeente (onderaan het artikel staat een link).

Ik besloot samen met papa enkele kunstkasten van wat dichterbij te bewonderen. We sprongen op de fiets en reden van Ham eerst naar Olmen. Aan Pakawipark (de voormalige Olmense zoo) vonden wij het eerste werk. Lian Van Brakel liet zich inspireren door de zoo en schilderde een prachtig plaatje met panda’s.

Schuin tegenover het Kerkhof in Olmen vinden we het werk van Bart Janssen, wat staat het hier prachtig in de herfst omgeven door de rode afvallende bladeren.

We rijden verder tot in Rosselaar waar we aan de Kerk het werk kunnen bewonderen van Belinda Salden en Wendy Thys. Eén kastje staat voor de Kerk, het andere op de kruising van de weg.

Ondertussen begint het al duister te worden maar we besluiten op onze terugweg toch nog even af te slaan richting het sportcentrum van Bleukens waar we het kleurrijke werk van Joy van Akkeren zien staan.

Voor ons werd dit de laatste stop want de avond valt.

Binnenkort fietsen we nog eens naar het centrum van Balen om al die andere mooie werken te gaan bewonderen!

Gaan jullie ook op wandel of fietstocht op zoek naar deze mooie kunstkasten post dan zeker een foto met #geweldiggezellig!

Groetjes Hugo & Charlotte

Meer info:

https://www.balen.be/nieuwsdetail/9039/van-nutskast-tot-kunstkast-de-filmpjes

https://www.balen.be/kunstkasten?fbclid=IwAR112JTC5YnAFa2FZWTJdTOTxVQS1v6NeQzpWYucWrquO6IV6qVdilGliTU

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.