Evenementen, Geweldig / Gezellig

Vaarwel geweldige lente en zomer… Welkom gezellige herfst en winter!

september 10, 2019

September, de maand dat het schooljaar opnieuw van start gaat, de maand die voor veel mensen het einde van de vakantie betekent en de maand waarin de herfst officieel begint.

Het weer in september durft al eens gekke sprongen aannemen, vorig jaar deed ik nog volop terrasjes en liep ik in zomerkleedjes rond. Maar wat verder en dieper in mijn geheugen herinner ik mij ook die eerste schooldag zo’n 20 jaar geleden met mijn nieuwe laarzen aan. Zo fier als een gieter in een rij op de speelplaats, wachten op de bel in de stortregen.

In tijdschriften en kranten lees ik de laatste dagen veel tips om het zomergevoel nog wat langer vast te houden. Mensen kijken op tegen de kortere, nattere en koudere dagen en proberen de zomer dus wat langer vast te houden. Dat is leuk, maar op momenten zoals nu (wanneer ik dit artikel schrijf) en de regen tegen mijn rolluiken klettert, lijkt de zomer heel ver weg en halen die tips weinig uit. Zelf vind ik het dan ook beter om gewoon van elk seizoen te genieten, elk met zijn eigen grillen. Graag wil ik jullie in dit artikel dan ook vertellen wat ik leuk vind in of aan de herfst en winter. Zoals alles wat ik post op ‘Geweldig Gezellig’ is dit heel persoonlijk en zal niet iedereen alles even fijn vinden, maar misschien zitten er dingen bij die jullie zelf ook doen of die jullie eens willen uittesten. Wat het ook is, geniet, leef en ontdek!

September = Terug naar school
Zoals hierboven al geschreven is de maand september de maand van de start van het schooljaar, hoewel ik de schoolbanken al heel wat jaren verlaten heb, zorgt dat toch steeds voor inspiratie. Ik lees met veel belangstelling de brochures van Syntra en andere avondscholen. Ook dit jaar waren er weer heel wat opleidingen die mij kunnen boeien. Met zo een opleiding kan je twee richtingen uit, je kan je gaan verdiepen in iets waar je al veel van weet, waar je door je job of hobby regelmatig mee in aanraking komt of je kan voor iets totaal nieuw gaan. Buiten het feit dat je zo 1x per week echte me-time inlast, leer je er veel mee bij en leer je nieuwe mensen kennen. Persoonlijk vind ik dus dat het veel positieve effecten heeft. Je kan hierbij kiezen voor langlopende opleidingen, maar soms zijn er ook korte workshops van enkele lessen. Begin dit jaar volgde ik bv. enkele lessen rond handletteren en brushletteren. Enkele jaren geleden volgde ik een langlopende opleiding rond interieurstyling (in het verlengde van mijn job). Ook dit jaar liet ik mij weer verleiden…. Binnen enkele weken start ik met een korte opleiding van 6 lessen (die dan toch weer lang duurt, vermits het maar 1x per maand doorgaat) rond de verzorging van planten. Ik houd ontzettend van planten en bloemen, maar ik ken er bitter weinig van. Ik zoek het internet af en stel mijn eigen plantenboekjes samen, binnenkort zal ik dan ook zien of ik juist bezig ben…

Maak het binnen extra gezellig
In de herfst en in de winter brengen we meer tijd binnen door, waardoor het leuk is om het hier extra gezellig te maken. Zoals jullie weten ben ik dagelijks met interieurs bezig en ik weet ook wel dat je niet elk seizoen alles gaat omgooien, maar ook op een simpele manier kan je hier wat aanpassingen aanbrengen. Ik vind het bv. extra gezellig als er in de herfst en winter overal kaarsjes branden en de kussens in mijn zetel die krijgen een najaarslook. Verder ben ik al gaan shoppen en tover ik mijn huis binnen en buiten binnenkort om in een herfst en wintertafereel. Herfstpoppen en kleurrijke bladeren, pompoenen tegen Halloween, kerstbomen, ballen en lampjes tegen Kerstmis,…. Ik kan er ontzettend van genieten om mijn huis er elk seizoen een klein beetje anders te laten uitzien!

Wandelen
Persoonlijk is wandelen voor mij de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken en dat kan ook bij koude temperaturen! Lekker ingeduffeld en met laarzen aan het bos intrekken, om daarna in de zetel te ploffen met een lekkere warme huisgemaakte chocomelk. Wil je het liever iets interactiever? Geen probleem, er zijn in de winter heel wat wandeltochten met animatie (onderaan het artikel kan je wat tips terugvinden).

Weekendje weg
Trek er met het gezin, vrienden of familie eens 1 of 2 dagen op uit en speel toerist in eigen land. Stippel je weekendje uit, zoals je dat met een buitenlandse vakantie zou doen, boek een hotelletje of b&b, zoek eens op welke musea je kan bezoeken, trek erop uit met een gids, ga lekker eten en ga op zoek naar een streekgerecht of streekbiertje, kortom onthaast en geniet. Ik vertrek dit weekend, dus meer tips volgen! Wat ik sowieso ga doen, een foto-album maken van mijn weekendje weg. Heerlijk om te maken en heerlijk om op terug te kijken, een blijvend aandenken aan fijne momenten!

Kleine tips die mij altijd deugd doen bij koud en guur weer:
Een warm bad in plaats van die snelle douche,
In de zetel ontspannen onder een dekentje met een warme chocomelk,
Verdwalen in een goed boek,
Tijdschriften verslinden
Oude foto-albums of dia’s boven halen en met familie of vrienden genieten en dan luisteren naar al die oude verhalen, pure nostalgie!

Leuke extraatjes
Eens gaan ontbijten en de gemeente waar je gaat ontbijten verder verkennen,
Een Halloweentocht maken,
Kerstmarkten bezoeken,
….

Onderaan het artikel kan je enkele evenementen terugvinden die de komende weken of maanden plaatsvinden. Uiteraard geef ik nog meer tips op FB, blijf dus zeker de pagina van Geweldig Gezellig volgen!

Geweldig Gezellige Groeten,
Charlotte

Meer info:

De Grote Schijn
Rivierenhof Antwerpen
25 oktober – 11 november

Wat is De Grote Schijn?
Een magische avondwandeling. Een feeëriek verlicht pad leidt de weg, fluisterende bomen genieten met je mee. Een stukje magie, verborgen aan de rand van de stad.
https://degroteschijn.be/?fbclid=IwAR2sodJMtcR2FmM0bAaHWsNeSphEfResezNWTIK9GYpvQqn3bNaw9n4zjnU
https://www.facebook.com/pg/DeGroteSchijn/about/?ref=page_internal


Proef en beleef je mee?

Domein Kiewit
Putvennestraat 108
3500 Hasselt

Langs een aangeduide route vind je allerlei lekkere natuurlijke proevertjes zoals gepofte kastanjes, een hapje met esdoornsiroop en heerlijke honing.
zondag 6 oktober 2019 van 14:00 tot 17:00
https://www.uitinhasselt.be/nl/agenda/e/proef-en-beleef-je-mee/154d1471-385f-4eb2-b458-9e3812783ef1

 

De Nacht van de Duisternis
Op tal van plaatsen zijn er avondvullende wandelingen met leuke randanimatie.
Zoek even wat jouw gemeente organiseert.
Zaterdag 12 oktober 2019

 

PS: alle foto’s in het artikel zijn van vroegere gebeurtenissen, de foto van ‘De Grote Schijn’ is afkomstig van ‘Gazet van Antwerpen‘.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.