Uitstappen

Toerisme Brugge

augustus 10, 2021

Tijdens het plannen van onze citytrip naar Brugge, ging ik op zoek naar musea en toeristische trekpleisters die we zeker zouden moeten zien.

Met de nog steeds geldende Coronamaatregelen, moeten bepaalde zaken op voorhand gereserveerd worden. Vermits we voor twee dagen zouden gaan besluit ik alles te noteren en ter plaatse te bekijken wat we eventueel voor de laatste dag kunnen reserveren.

Boek je een verblijf van minsten 2 nachten in Brugge, vraag dan zeker je Summer Deal-bon van 50 euro aan. Je hebt keuze uit 3 verschillende pakketten:

            -Bonnen om uit te geven in bepaalde horeca adresjes

            -Een mand met streekproducten ter waarde van €50

            -Voor € 50 kortingsbonnen op toeristische attracties, musea,…

De bon aanvragen doe je gewoon via de website waar je de bevestigingsmail van je hotelreservatie bij steekt. Als alles in orde is, ontvang je een mail terug dat je de bon kan afhalen op de Markt in Brugge, aan het toeristisch infopunt. De bon reserveren doe je minimum 48u voor vertrek.

https://www.visitbruges.be/imaginebruges/summerdeal

Dankzij deze bon spaarden wij 50 euro uit op onze activiteiten, je kan de bons trouwens allemaal op 1 plaats afgeven of verspreiden over verschillende plaatsen, er wordt geen geld op terug gegeven.

Bootje varen

Een boottochtje op de Rije hoort er absoluut bij als je in Brugge bent, vanop het water ziet alles er net iets anders uit. Er zijn 5 verschillende rederijen in Brugge, opstappen en aanmeren doe je op dezelfde plaats. Een boottochtje duurt ongeveer 30 minuten en kost €10 per persoon. De gids neemt je mee en vertelt wat over de geschiedenis of enkele leuke weetjes. Zo zie je het kleinste raampje en het smalste huisje van Brugge, krijg je een kijk op de prachtige tuinen van historische panden en vaar je onder de laagste brug. De eendjes zwemmen vrolijk langs de boot en de zwanen poseren voor de foto. Voor ons werd het een ontspannen tocht op het water met een toffe gids.

Begijnhof

Vlak bij ons hotel ligt het Begijnhof, we maakten er een stille wandeling, bewonderden de witte huisjes en namen een kijkje in het Kerkje.

“Het ‘Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde’ met witgeschilderde gevels en verstilde kloostertuin werd gesticht in 1245. In dit stukje werelderfgoed leefden vroeger begijntjes, geëmancipeerde vrouwen die weliswaar leek waren, maar er toch een vroom en celibatair leven op na hielden. Vandaag wordt het Begijnhof bewoond door zusters van de Orde van Sint-Benedictus en alleenstaande Brugse vrouwen.”

https://www.visitbruges.be/religieuserfgoed/begijnhof

Paardenkoets
Brugge per koets verkennen, het is één van de hoogtepunten voor veel toeristen.

Wij twijfelden tussen een tochtje met de Paardenkoets of de Paardentram. De koetsen vertrekken allemaal vanop de Markt en zagen we dan ook constant voorbij komen. De Paardentram hebben we geen enkele keer gezien. Voor de koets moet je ook niet reserveren, je kan gewoon instappen als er op de Markt eentje vrij is.

Paard en ruiter nemen je mee voor een ritje van ongeveer 30 minuten door het historische hart van de stad. Aan het Begijnhof stoppen ze even zodat de paarden wat kunnen eten en drinken. Onderweg geeft de koetsier je wat uitleg over de musea en monumenten.
De paardenkoetsen rijden van 9u tot 21u. Paardjes nemen een ochtend- of avondshift, zodat ze ook voldoende uren kunnen rusten.
Wij gingen op pad met paard Jenna!

Belfort

Een stad vanuit de lucht bewonderen is toch nog anders dan vanop de begane grond. Het Brugse Belfort is 83 meter hoog, als je de 366 trappen beklimt wordt je beloond met een prachtig zicht over Brugge.

Op zaterdag kan je luisteren naar een concert van de beiaardier, als je op dat moment in de klokkentoren staat, galmt het geluid van de 47 klokken door je oren.

Op verschillende verdiepen kan je even rusten en zie je telkens staan hoeveel trappen je gedaan hebt en hoeveel er nog komen.

Op elk verdiep krijg je ook wat info over het Belfort.

Vergeet zeker niet te reserveren voor het Belfort, dit kan online of via een QR-code die buiten te scannen is.

Heilig Bloedbasiliek

Brugge telt meer dan 25 kerken, de Heilig Bloedbasiliek is de mooiste van de stad en dus zeker een bezoekje waard. Er vinden wekelijks nog meerdere Eucharistievieringen plaats, voor de viering op zondag moet u reserveren. De Basiliek zelf bezoeken is gratis en kan zonder reservatie, voor het museum dient u wel te reserveren.

https://www.holyblood.com/welkom

Historium

In het Historium wordt je meegenomen in het verhaal van de leerjongen van Jan van Eyck. De 7 themakamers vertellen je het verhaal alsof je er zelf bij was. Een uniek interactief museum voor jong en oud. Als je de Historium Tower op het einde beklimt kan je nog foto’s maken met het Belfort op de achtergrond. Een uniek museum als je spelenderwijs meer wil weten over de historie van Brugge.

Er is nog veel meer de moeite…

Maak zeker nog een wandeling langs het Minnewater en bezoek de Rozenhoedkaai, de hotspot voor wie graag foto’s maakt.

Op de website van Visit Brugge kan je nog meer musea terugvinden. Je kan ook een wandeling met een gids boeken, een fietskoets reserveren of meerijden met de paardentram.

Brugge is de place to be voor bierliefhebbers en zoetekauwen, het biermuseum zou trouwens ook een aanrader zijn, maar bezochten wij niet. ‘Brugse Zot’ is één van de plaatselijk gebrouwen bieren en namen wij mee naar huis.

Groetjes vanuit het Venetië van het Noorden ‘Brugge’,

Nicole & Charlotte

Meer info:

Bootje varen

Rederij Gruuthuse

Nieuwstraat 11

8000 Brugge

€10/ persoon

https://www.visitbruges.be/nl/bruggemetdeboot

Brugge per koets

Markt

8000 Brugge

€55/ koets (maximum 5 personen)

https://www.visitbruges.be/nl/brugge-per-koets-2

Belfort

Markt 7

8000 Brugge

€14/persoon

https://www.visitbruges.be/nl/beiaard-belfort

https://www.visitbruges.be/nl/belfort

Historium

Markt

8000 Brugge

€15 / persoon

https://www.visitbruges.be/nl/historium

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.