Geweldig / Gezellig

Thomas: de stofzuiger voor huisdieren en hun baasjes

augustus 24, 2020

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje met de vraag of ik een stofzuiger van Thomas wou uit testen en mijn bevindingen neerpennen in een artikel. Ze hadden mijn blog gelezen en dus ook al kennis gemaakt met Storm. 

Ik had de keuze uit een ‘Cycloon Hybrid Pet & Friends’ en een ‘Aqua+ Pet & Family’. Na het uitpluizen van de website, het merk te leren kennen en beide stofzuigers met elkaar te vergelijken kies ik om de ‘Aqua+ Pet & Family stofzuiger’ uit te testen. 

Deze stofzuiger is ideaal voor het opzuigen van dierenharen en heeft een hoge fijnstoffiltratie, wat pollen en allergenen vermindert. Bovendien is het een waterstofzuiger, alle stofdeeltjes belanden dus in water, waardoor je geen stofwolk in je gezicht krijgt bij het leegmaken van je stofzuiger. 

Wie of wat is Thomas stofzuigers? 

*Thomas speciaal voor huisdiereigenaren 

*Made in Germany, dus Duitse degelijkheid 

*Familiebedrijf sinds 1900 

*10 jaar garantie op accessoires en onderdelen 

De stofzuiger wordt vlak voor mijn verlof bij mij geleverd, zo blij als een kind met Sinterklaas maak ik de doos open. Een prachtige oranje stofzuiger met heel wat hulpstukken komt tevoorschijn. Ik tast alles uit en blader al eens door de handleiding (deze is in verschillende talen beschikbaar waaronder ook Nederlands), ik ben onder de indruk. 

Ik besluit de stofzuiger terug in te pakken tot het weekend en hier niet snel snel mee te beginnen. 

Je kan de stofzuiger namelijk nat en droog gebruiken, er zijn wel 5 verschillende koppen bij, er zijn twee waterbakken, kabels, buizen, een poetsproduct, dit wil ik even rustig bestuderen. 

Weekend…. Het stofzuigen kan beginnen! 

Ik zoek nog even een filmpje op Youtube op en sluit dan de kabels op mijn stofzuiger aan. 

Tot hiertoe stofzuigde ik met een kleine draadloze stofzuiger. Ik heb heel veel last van huisstofmijt, hooikoorts en andere vormen van allergie en dan is er nog mijn liefste viervoeter Storm, die ook wel eens haar durft te verliezen, ook al borstelen we hem regelmatig. We kunnen het nu wel op onze huisdieren steken, maar ook ik verlies regelmatig haar…. 

De eerste test die ik uitvoer is met de turbokop, hierbij stofzuig ik mijn living en keuken. In beide ruimtes ligt er steentapijt. In de living ligt er een groot kussen van Storm en ook dit stofzuig ik mee. De stofzuiger heeft trouwens ook verschillende standen, zo kan je op een minimum of maximumstand zuigen, maar ook eco. 

De kabel van de stofzuiger is lang en ik kan heel mijn living stofzuigen met een stopcontact op een centrale plaats. De stofzuiger rolt handig mee en de plaat van de stofzuiger raakt onder al mijn kasten, superhandig dus. 

Na het stofzuigen ga ik vol spanning de bak leegmaken en dit is gewoon schrikwekkend. Dat de stofzuiger een enorme zuigkracht heeft hoorde en voelde ik al, maar wat ik hier in het water aantref tart elke verbeelding. 

Nu moet je weten dat ik de dag ervoor nog met mijn gewone stofzuiger rondging en eigenlijk bijna dagelijks stofzuig. 

De dag erop doe ik dezelfde stofzuigtest boven, hier ligt laminaat op de vloer en dus gebruik ik een andere stofzuigkop. Het resultaat is echter even verbluffend en boven komt Storm niet…. De brij die ik in het water aantref is dus stof en mijn eigen haar… 

Heel belangrijk is dat je na het stofzuigen onmiddellijk je waterbak leegmaakt. Deze brij wil je echt niet laten zitten. Als je alles verwijderd hebt, de bak nog eens spoelen, zodat ook de filtertjes proper zijn en alles goed laten drogen vooraleer het weg te zetten..

Sproei-extractiesysteem: stof- en natzuigen in 1 beweging 

Het steentapijt in mijn living en keuken lag er toen ik de woning kocht, maar ik ben er nooit echt fan van geweest, al helemaal niet om de vloer te poetsen. Ik heb altijd het gevoel als ik gedweild heb dat ik niet zie dat ik gepoetst heb en veel water gebruiken mag ook al niet. 

Ik stofzuig de vloer in de living eerst terug met de waterstofzuiger om dan het sproei-extractiesysteem uit te testen, oh wat ben ik benieuwd wat dit gaat opleveren…… 

Het vergt enige tijd om dit systeem te installeren, maar eens je weet hoe het werkt gaat dit goed. De bak waar je normaal water in doet om te stofzuigen laat je nu leeg, want hier komt achteraf het vuile water in terecht. Er is een bak aan de andere zijde van de stofzuiger waar je nu water en product in doet. 

Er is een klein sproeiertje aan de kabel, hier kan je mee op vlekken sprayen (zowel op harde vloer als op bv. stenen vloer). Ik heb de vloer eerst gedweild en ben er dan met de stofzuiger overgegaan, de stofzuigkop zuigt water onmiddellijk op. 

Mijn vloer lijkt helderder, ik ben benieuwd wat het resultaat is, als ik deze functie enkele maanden gebruik. 

Als ik de bak waar het vuil water in terecht komt leeg maak, verschiet ik mijzelf wel weer een ongeluk. Je vraagt je af van waar deze smurrie blijft komen… 

Als ik het boekje nog eens bekijk, zie ik dat er ook nog vloerpads te verkrijgen zijn om aan de onderzijde van je stofzuigerkop vast te maken. 

Verder zijn er ook nog kleine koppen bij de stofzuiger om bv. stoffen zetels te stofzuigen, en ook dit werkt allemaal prima! 

Conclusie: 

Deze stofzuiger krijgt een ereplaats in mijn kast, hij doet helemaal wat hij belooft en werkt superhandig. 

Doordat er heel wat werk is aan het leegmaken en reinigen van de stofzuiger gebruik ik hem zelf niet dagelijks. 

Ik behoud mijn kleine stofzuiger om dagelijks eens snel rond te gaan, na het werk. 

Eén tot twee keer per week stofzuig ik nu met deze ‘Thomas Aqua+ Pet & Family’ en het werkt bijna verslavend. 

Ik ben er wel van overtuigd dat deze stofzuiger je enkel te vriend blijft als je hem goed onderhoudt. Ik poets de stofzuiger dus na elke gebruiksbeurt en de filters en koppen blaas ik nog eens uit met de compressor, dat ook hier geen haar of stof blijft zitten. Giet je vuile water ook niet weg in je lavabo, in de filmpjes gieten ze het water in het toilet.  

Door de vele hulpstukken heb je ook wel wat plaats nodig om alles op te bergen. 

Voor mij werkt hij perfect en ik ben dan ook een echte fan, weg haren en stof en al heel wat minder niesbuien! 

Veel liefs, 

Charlotte & Storm 

Meer info: 

Thomas 

Stofzuigen verfrissend anders. 

Robert Thomas 
Metall- und Elektrowerke GmbH & Co. KG 
Hellerstraße 6 
57290 Neunkirchen/Siegerland 
Duitsland 

https://www.thomas-stofzuigers.be/
https://www.thomas-stofzuigers.be/aqua-pet-en-family/
https://www.facebook.com/thomasbelgium/
https://www.instagram.com/thomas.international/

Interessant YouTube-filmpje: 

Prijs: €299.95 (te koop bij Krefel.be, Bol.com, Mediamarkt.be) 


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.