Evenementen, Geweldig / Gezellig

Tapijtconcertjes Ham

september 6, 2020

Grote evenementen werden de laatste maanden overal afgelast, het werd een zomer zonder festivals en grote concerten maar in Ham zorgden ze voor een coronaproof alternatief.

Op Facebook zag ik een evenement verschijnen met een sfeervolle foto en als titel ‘Tapijtconcerten’. Een tijdje later verscheen er info in het maandblad van de gemeente en er viel een foldertje in mijn brievenbus.

Het concept: je wandelt door Ham en op drie verschillende locaties hou je halt voor een miniconcert. Alles is onder verdeeld in bubbels, er wordt gewerkt met 3 verschillende groepen, de artiesten spelen dus drie concerten na elkaar.

Ik was onmiddellijk verkocht toen ik alle info las en ik moet eerlijk bekennen dat ik niemand van de artiesten kende, het zou voor mij dus een echte ontdekking worden. Bovendien is het ook nog een spotgoedkoop initiatief, amper 3 euro per persoon. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de tickets de deur uitvlogen.

Ik trok met mijn mama naar de editie van zaterdag 29 augustus, afspraak aan het buurthuis van Genendijk waar we onze tickets inruilen voor armbandjes (reserveren deden we op voorhand online), ook onze drankbonnetjes kopen we hier aan.

Elke groep krijgt een begeleider mee die je naar de juiste locaties loodst, onze groep gaat op stap met (mede)organisatrice Cindy. Op elke locatie staan er ook nog eens vrijwilligers, toporganisatie!

Onze eerste stop is de kerk van Genendijk voor een optreden van ‘Somebody Called Me Sebastiaan’. Sebastiaan studeerde aan de PXL en trok nadien 9 maanden door Amerika. Hij kwam naar huis met een koffer vol nieuwe muziek en songs. Onder de naam Collectief Ablatief werkt hij samen met Ine Verhaert (schrijfster) en Jasper De Ridder (beeldend kunstenaar), eind september brengen ze een boek en cd uit. Tijdens dit concert kregen we ook al een voorsmaakje van deze Nederlandstalige muziek en dat zorgt dat ik benieuwd ben naar meer.

Van de Kerk wandelen we door naar de Kepkensberg, voor het Kapelletje onderaan de berg wachten de zusjes van ‘Lili Grace’ ons op. Nelle en Dienne zijn afkomstig van Ham en vertellen tussen hun nummers enkele jeugdherinneringen. Hun betoverende stemmen in combinatie met de unieke locatie en alle instrumenten die ze bespelen laten iedereen wegdromen. In 2012 haalden ze de finale van Humo’s Rock Rally en ze speelden oa het voorprogramma van Bazart! Binnenkort verschijnt hun eerste CD.

Voor het laatste optreden wandelen we naar een oude schrijnwerkerij die binnenkort afgebroken wordt. Bij het binnenstappen van de loods hangt er een speciale sfeer, het is ondertussen ook pikdonker. De mannen van ‘Kwart Voor Vrijdag’ staan ons al op te wachten. Roeland Aerts, Simon Bruyninckx en Tom Daelemans vormen samen een caberetgroep, dans, muziek, tekst, alles wisselt elkaar vlot af. Wat krijg ik hier een blij gevoel van, het is heel moeilijk om op onze stoel te blijven zitten, maar het publiek klapt vanop zijn stoel enthousiast mee. Binnenkort zouden ze opnieuw optreden in Ham en ik hoop er te kunnen bij zijn.

Op zondag 13 september is er nog een laatste editie van de Tapijtconcerten, deze keer in Kwaadmechelen. Op het programma staan ‘Lonestar Bordello’, ‘The Yellow Brothers’ en ‘Loop Percussion Duo’. Tickets reserveren kan via de website van de gemeente Ham en indien alles is uitverkocht kan je je op een wachtlijst laten plaatsen.

Een dikke proficiat aan de organisatoren, alles was perfect uitgewerkt en wij gingen ontspannen en goed gezind naar huis! De avond vloog voorbij, wij kijken al uit naar een nieuwe editie.

Muzikale groetjes,

Nicole en Charlotte

Meer info:

Tapijtconcerten Ham

https://www.ham.be/tapijtconcerten

Somebody Called Me Sebastiaan

https://collectiefablatief.be/projecten/muziek—somebody-called-me-sebastiaan.html

https://www.facebook.com/somebodycalledmesebastiaan

https://www.instagram.com/somebodycalledmesebastiaan/

https://www.instagram.com/collectief_ablatief/

Lily Grace

https://www.facebook.com/liligrace

https://www.instagram.com/liligracemusic/

Kwart Voor Vrijdag

http://www.kwartvoorvrijdag.be/

https://www.facebook.com/kwartvoorvrijdag00

https://www.instagram.com/kwartvoorvrijdag/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.