Geweldig / Gezellig

Stempels maken bij Frularie in Kermt

januari 17, 2020

Frularie, Feelgood Creativity!

Per toeval kwam ik op Facebook een advertentie van Frularie tegen met reclame van enkele workshops. Ik vond het zo een leuke naam dat het mijn aandacht trok en ik dus wat verder ging zoeken.

Frularie bleek het creatieve ‘kindje’ te zijn van Nele uit Kermt, ergotherapeut van beroep en mama van 2. Op haar vrije avonden en in het weekend organiseert Nele creatieve workshops bij haar thuis maar ook op verplaatsing (bv. voor een vrijgezellen).

Ik ging op zoek naar het aanbod en er waren wel enkele workshops die mij aanspraken, ik ging even luisteren bij mijn nicht Kristel of ze het zag zitten om nog eens een workshop te doen en samen besloten we te kiezen voor de workshop ‘stempels maken’.

Ik droomde al luidop van een ‘Geweldig Gezellig’ stempel en Kristel zag haar al stempelen onder haar ‘Kristels Krabbels’ gedichten.

Vol enthousiasme schreef ik ons in op de website van Frularie, via een link kan je onmiddellijk betalen en nadien ontvang je alle bevestigingen in je mailbox.

Op woensdag 15 januari trokken Kristel en ik naar Kermt, we werden vriendelijk welkom geheten door Nele en wandelen door naar een grote creatieve ruimte. Nele haar man is fotograaf en zijn werkplek wordt ’s avonds omgetoverd tot de creatieve Frularie studio.

Op tafel ligt voor iedereen een infobrochure klaar, samen met alle werkmateriaal. Er is een tafel met boeken vol inspiratiemateriaal, er liggen voorbeelden van stempels klaar en op de tafel staan ook nog nootjes en chocolaatjes, dat gaat hier gezellig worden!

Als iedereen is aangekomen, begint Nele eerst met een korte voorstelling van zichzelf en van Frularie, om vervolgens ons werkmateriaal te overlopen.

De eerste stempel die we allemaal maken is een hartje, tekenen is niet mijn sterkste kant en mijn hartje valt dan ook nogal klein en smal uit…. Maar het ‘snijden en schrapen’ met de guts op het stukje rubber gaat wel goed. Het is heel belangrijk dat je de guts op de juiste manier vasthoudt (dus niet zoals een pen) en dat je draait met je stukje rubber en niet met je guts.

Als tweede stempel mogen we zelf kiezen wat we willen maken, op voorhand dacht ik dus dat het mijn ‘Geweldig Gezellig’ stempel zou worden, maar dat is voorlopig te hoog gegrepen. Ik kies een kleine afbeelding uit één van de inspiratieboeken, maar in al mijn enthousiasme sukkel ik al met ‘positief en negatief’, ik haal namelijk te veel weg. Je moet altijd nadenken wat je uithaalt en wat moet blijven staan.

Ik besluit dit ontwerp even aan de kant te zwieren en een simpele bloem over te tekenen en die gaat goed, mijn eerste echte ‘gelukte’ stempel!

Terwijl we met 9 vrouwen in alle stilte en vol concentratie aan het werken zijn verrast Nele ons nog met een heerlijk stukje taart, keuze uit kaastaart en chocolade-caramel. Zelfs een half stukje van elk is mogelijk, wat is dat hier toch pure verwennerij!

Ik besluit nog wat verder te prullen aan mijn  ‘mislukte stempel’, misschien dat ik er nog iets abstract van kan maken….

Op het einde van de les mogen we onze stempels op een houtje lijmen en buiten de inkt fixeren met haarlak!

Kristel ontwierp van de eerste keer stempels in functie van Kristels Krabbels en ik droom nog steeds van mijn ‘Geweldig Gezellig’ stempel.

Het was een super ontspannende avond, met een hele goede uitleg in een ontspannen sfeer.

Momenteel heb ik het te druk om verder te oefenen, maar als er weer wat meer tijd is, schaf ik mij zeker een basispakketje ‘stempels maken’ aan, wat je uiteraard kan bestellen bij Nele. Wie weet heb ik binnen enkele maanden dan toch die ‘droomstempel’!

Wil je zelf een workshop ‘stempels maken’ volgen, of ben je benieuwd naar andere workshops, neem dan zeker een kijkje op de FB-pagina en website van Frularie. Momenteel kan je in haar kalender nog workshops mini-aquarellen maken, Doodle Clay, blaadjespers, plantjes borduren, enz. terugvinden.

Nele is namelijk een super creatieve madam, die in het weekend de taarten voor haar workshops zelf bakt, sowieso elke taart even een eigen touch geeft met goudpoeder, momenteel bezig is om haar eigen borden te maken (om dan dat zelfgemaakt stukje taart op te presenteren) en verder gewoon graag mensen inspireert met haar creativiteit.

Creatieve groeten,

Kristel & Charlotte


Meer info:

Frularie
Holrakkerstraat 85
3510 Kermt
https://www.frularie.com/
https://www.facebook.com/frularie/
https://www.instagram.com/nele__frularie/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.