Shoppen

Solden-shoppen Luik

januari 21, 2018

Luik is een erg toeristische stad in Wallonië, maar staat niet meteen gekend als shoppingsstad, hoewel het zeker de moeite waard is!

Op website van Luik omschrijft de stad zich als volgt:
Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik talloze te ontdekken rijkdommen. De Maas die de stad van zuid naar noord doorkruist, de steile, beboste heuvels die haar omringen en haar opvallende reliëf die veel originele perspectieven opleveren, en haar typische wijken verlenen de stad Luik bijzonder veel charme.
Een sterk aanwezige folklore die de joviale, feestlustige bewoners in ere houden, levendige wijken en talrijke restaurants zorgen ervoor dat Luik absoluut een halte moet vormen tijdens elk bezoek aan België. En dan hebben we nog niets gezegd over het intensieve, culturele en artistieke leven, en een fantastisch architecturaal erfgoed.
In de rand van de stad zijn er ook talrijke wandelingen en toeristische bezoeken mogelijk.

Normaal zijn de winkels op zondag niet open in Luik, behalve tijdens speciale gelegenheden of op de eerste zondag van de solden zoals vandaag. Wel is er elke zondag een twee kilometer lange markt langs de Maas. De markten zijn typerend voor Luik, en je kan de markt op zondag bezoeken tot 14u.

Maar ik kom vandaag dus voor de winkels, smaken verschillen en ook in prijsklassen is er een enorm verschil. Zoals in elke grootstad kan je hier de gekende ketens terugvinden van JBC tot C&A, van Lola Liza tot Desigual, maar ook boetieks als Caroline Biss en Liu Jo. Je merkt dat je in deze winkels toch steeds een andere collectie aantreft afhankelijk van de locatie, zo is het hier in Luik allemaal wat kleurrijker.

Voor schoenen zit je goed in Luik, je komt hier de ene schoenwinkel na de andere tegen, met allemaal hun eigen stijl en aanbod!

Een absoluut pluspunt is de vriendelijkheid van de mensen, ze staan je bij met raad en daad en proberen hier en daar zelfs een woordje Nederlands te spreken!

Bij Plurielle gingen ze zelfs nog een stapje verder en ontvingen we twee kaartjes om een uur gratis te parkeren. Ik kocht hier een handtas met bijpassende handschoenen en het toffe aan deze tas is dat je ze in twee richtingen kan dragen, aan de ene zijde gewoon bruin leer, doe je ze binnenstebuiten dan krijg je leer in combinatie met een stoffen bekleding zoals de handschoenen!

Ben je opzoek naar een toffe trui of een opvallend accessoire dan ben je bij Gwnïo aan het juiste adres! Toffe artikelen aan straffe prijzen, maar meestal met een zotte touch, zelf kocht ik hier een zwarte trui met roze opgeblazen mouwen. Zij noemen het een lama-trui, van mij kreeg de trui ‘carwash-trui’ als bijnaam!

Onderaan het artikel kan je nog wat winkels terugvinden waar ik ook binnensprong en zo heb je meteen de shopping-straten van Luik. Ook parkinggegevens staan onderaan het artikel!

Een laatste plus bij slecht weer is winkelgalerij Passage Lemonnier, deze galerij bestaat sinds 1835 en is zeker een bezoekje waard!

Voor je naar huis gaat, kan je nog binnenspringen bij Boulanger-patissier Georges Crosset voor een heerlijk brood of lekker gebak!

Veel shopping-plezier,
Charlotte

 

Shopping-straten:

Desigual: Rue Pont d’île 26,
Caroline Biss: Rue du Pot d’Or 14,
Schoenen Gerard:
Rue du Mouton Blanc 7
Rue St Paul 14
Rue Lulay des Fèbvres 3
Gwnïo: Rue cathédrale,87
Plurielle: Rue des dominicains 7

Parkeren in Luik:

Parking Cathédrale: Place de la Cathédrale
Parking St-Lambert: Place St Lambert 19

Meer info over Luik:

http://www.liege.be/tourisme-nl

http://www.luik.be/winkelen_in_luik.php

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.