Evenementen, Natuur

Snuffeltocht Mol

december 20, 2020

Een tijdje geleden was ik op internet op zoek naar wandelingen. Wat ik precies zocht weet ik niet, maar ik wou eens iets anders dan gewoon ‘mijn vertrouwde’ bossen te bezoeken.

Ik kwam terecht op de pagina van de Snuffeltocht in Mol, de wandeling wordt omschreven als ‘Een leuke en ontspannende wandeling voor hond en baasje!’.

Origineel: check

In afstand te doen voor Storm: check

Vertrekpunt is ‘parking begraafplaats Heidehuizen’. De wandeling is 4.5km en onderweg kom je verschillende hondenhokjes tegen waar opdrachten inzitten voor hond en baasje. Verder moet je vragen beantwoorden en met de letters kan je een 9-letterwoord puzzelen.

Op een zaterdag trok ik met mijn ouders en uiteraard met Storm naar Mol. Als we de auto geparkeerd hebben is het wat zoeken naar het juiste vertrekpunt, we vinden niet onmiddellijk een wandelknooppunt, maar ik zie een hondenhokje staan dus vermoeden we juist te zitten. We wandelen verder en komen hier en daar een hondenhokje tegen, maar ik heb niet echt het gevoel dat we juist zitten. We wandelen vaak langs de weg en komen hier en daar nog zoekende mensen tegen met honden. Na al wat km’s te stappen komen we aan een grote steenweg waar we geen idee hebben of we naar links of rechts moeten, of de weg oversteken. Terwijl papa een aanknopingspunt zoekt, installeren wij ons even op een bankje en zien we 3 verschillende koppels op hetzelfde punt staan kijken. We spreken hen aan en ook zij maken de snuffeltocht. Eén koppel komt van de overkant waar zij zonder resultaat op zoek gingen naar meer info. We beseffen allemaal dat we fout zitten, maar het gekke is dat we wel allemaal op hetzelfde punt uitkomen.

Eén koppel is de tocht al voor de tweede keer aan het doen en zowel de hondjes als de baasjes zijn moe.

We besluiten allemaal de kortste weg terug naar de auto te nemen en de organisator van de wandeling te verwittigen dat de route-aanwijzingen toch wat duidelijker mogen.

Zo gezegd zo gedaan, hang ik op maandag aan de telefoon, waar ik heel vriendelijk te woord word gestaan maar waar ik niet veel wijzer van word. Ze gaan mij terugbellen en even een collega contacteren want zelf hebben ze de wandeling nog niet uitgetest.

Als ik word terug gebeld blijkt dat we al niet in de juiste richting vertrokken zijn. Als we juist zouden vertrekken en dan de wandelknooppunten braaf volgen, zou het moeten goedkomen.

Enkele weken later besluiten we het opnieuw te proberen. We starten deze keer op de juiste plaats en dat lijkt ook al wat logischer. We staan nu in een natuurgebied (Heidehuizen) en ook zonder Snuffeltocht is het hier superleuk vertoeven.

We zitten op de juiste weg, lossen vragen op en proberen Storm opdrachten te laten uitvoeren …..(poseer op een boomstam, spring tussen een boom,….) Het loopt niet altijd van een leien dakje maar het is hier gewoon genieten. Bossen, velden, paardjes in de wei, leuk en afwisselend en we beseffen dat we hiervan tijdens onze vorige poging niets van gezien hebben.

Hoewel we nu vrij zeker zijn dat wij deze keer juist wandelen, komen we ook weer mensen in de tegenovergestelde richting tegen. Op de website van de gemeente Mol werd het vertrekpunt ondertussen wat verduidelijkt maar blijkbaar toch nog niet voldoende.

Er wordt ook nergens vermeld hoeveel hondenhokjes er te vinden zijn. Sowieso 9 waar je een vraag moet beantwoorden, maar geen idee hoeveel er met opdrachten zijn.

Als wij terug aan de auto aankomen, kloppen onze km’ s met wat werd aangegeven, maar we vonden niet alle vragen…. We merkten dat er hier en daar hokjes op de grond waren gevallen, zijn er verdwenen of liepen we toch weer ergens verkeerd?

Weten zullen we het nooit want we gaan de wandeling geen derde keer uitproberen.

Ik heb lang getwijfeld of ik een artikel zou maken omdat niet alles positief uitvalt. Ik heb de gemeente Mol ook nog eens proberen te bereiken maar ik kreeg dit keer geen gehoor.

Het is een superleuk initiatief en als je het gevonden woord instuurt kan je ook nog een prijs winnen.

Veel succes aan degenen die het gaan uittesten en mochten jullie wel alles vinden laat het mij dan zeker weten, misschien vind ik dan waar we toch verkeerd liepen.

Liefs,

Storm,

Nicole, Hugo & Charlotte

Meer info:

Snuffeltocht

Start: parking begraafplaats Heidehuizen

Kruisven 54

2400 Mol

Snuffelen kan van 3 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021

Tijdens het jachtseizoen NIET op zaterdag tussen 8u en 13u (tot 31/1).

Afstand

4,5 km

Bewegwijzering

Volg de wandelknooppunten aangegeven op het plannetje (98-6-99-9-97-96)
Volg knooppunt 98 richting TISP/ MC Donald

Wedstrijdformulier binnenbrengen (en maak kans op een superprijs):

Dienst toerisme

Markt 1a

2400 Mol

014 33 07 85
toerisme@gemeentemol.be
(Je kan op de toeristische dienst ook je wedstrijdformulier afhalen als je het niet krijgt afgedrukt)

https://toerisme.gemeentemol.be/aanbod/994/de-snuffeltocht-puur-wandelgenot-voor-hondje-en-baasje

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.