Eten & Drinken, Uitstappen

Smakelijk Brugge

augustus 16, 2021

Voor ons verblijf in Brugge boekten wij een kamer in Hotel Academie. Een hotelletje kiezen is toch altijd een gok. Je wordt op internet overspoeld door 100-den hotels, meningen en reviews. Na veel wikken en wegen boekten we en wat zijn we blij met onze keuze!

Hotel Academie ligt op een kleine km van het Station en op enkele honderden meters van de meest toeristische plaatsen van Brugge. We zaten zelfs vlakbij het Begijnhof en het Minnewater.

Inchecken kan vanaf 15u, maar toen we rond de middag als verzopen katten (het goot water) aankwamen in het hotel werden we onmiddellijk vriendelijk onthaald. Onze bagage werd weg gezet, ze checkten ons al in zodat we nadien alleen nog onze kamersleutel moesten halen. Verder kregen we een plannetje van Brugge mee en maakten ze ons wegwijs in het toeristische aanbod en de dingen die we zeker moesten zien of doen.

Voor verdere vragen konden we altijd terecht.

Onze kamer kijkt uit op een ‘Godshuis’ en ligt in een rustig straatje. We hebben een gezellige kamer met een groot bed en alles is aanwezig.

Het is mogelijk om een verblijf in het hotel te boeken met of zonder ontbijt. Ook kan u een ontbijt reserveren, zonder te blijven logeren.

Wij bleven dus overnachten en boekten ook een ontbijt….eentje waarbij alles aanwezig is. Ruime keuze aan brood, pistolets, croissants,… er zijn pannenkoekjes, spek, ei of worstjes, vers fruit, yoghurt, granen, charcuterie,…. champagne, vers fruitsap, koffie, chocolademelk,…. Kortom te veel om op te noemen. Ook hier staan de mensen van het hotel weer onmiddellijk voor je klaar.

De laatste avond drinken we nog iets in de bar, zodat we van bijna alle facetten van het hotel hebben genoten.

Er is ook nog een fitness en er is de mogelijkheid om een massage te boeken.

Voor ons is Hotel Academie dus een schot in de roos!

Lunch Maria van Bourgondië

We houden voor onze eerste lunch halt op het Guido Gezelleplein bij Restaurant ‘Maria van Bourgondië’. Op het verwarmde terras drogen we op en genieten van een lekker soepje en een croque. Een snelle en lekkere lunch, het ideale begin voor ons weekend!

Cocktailbar Bar’n

Op zoek naar een aperitiefje omdat we te vroeg waren voor ons diner, komen we terecht op het terras van Bar’n. Een leuke cocktailbar, waar ik voor Cocktail Bar’n kies en mama voor een glaasje champagne gaat. Je kan er ook terecht voor een klein hapje en het is er fijn vertoeven, voor ons de ideale tussenstop.

Brasserie Raymond

Voor ons eerste diner reserveerden we van thuis uit al bij Brasserie Raymond, een tip van mijn tante Diane, die hier al eens kwam eten. We gaan voor een ‘Menu Belge’, heerlijke garnaalkroketjes als voorgerecht, gebakken slibtongetjes met frietjes als hoofdgerecht en een dame blanche om af te sluiten. Heerlijk, om vingers en duimen bij af te lekken. Hoewel het druk was ging alles supervlot en hebben we zelfs gevraagd om even met het dessert te wachten,… een vriendelijke bediening maakte het af!

Pralifino

Na ons rijkelijk ontbijt hadden we op onze 2de Brugse dag niet veel honger, maar een ijsje in de namiddag smaakt natuurlijk altijd. In de straat van ons hotel hadden wij bij onze aankomst al Pralifino opgemerkt. Lekker ijs en grote bollen, een aanrader!

De Zevende Hemel

Tijdens onze wandelingen en ons ritje met de koets passeerden we aan het gezellige Walplein. Onze laatste avond in Brugge brengen we dan ook door op het terras van ‘De Zevende Hemel’, onze maagjes vullen we met een lekkere pasta. Het zaakje is gelegen tegenover Brouwerij ‘De Halve Maan’ en de paardenkoetsen passeren hier om de 5 minuten. Je zit hier dus echt in het toeristische hart van Brugge met lekker eten en een fijne bediening.

Trekken jullie er binnenkort ook op uit naar Brugge, geniet dan van deze prachtige stad!

Smakelijke groeten,

Nicole & Charlotte

Meer info:

Hotel Academie

Wijngaardstraat 7-9

8000 Brugge

https://www.hotelacademie.be/nl/

https://www.facebook.com/AcademieHotel

Maria van Bourgondië

Guido Gezelleplein 1

8000 Brugge

http://www.mariavanbourgondie.be/

https://www.facebook.com/Restaurant-Maria-van-Bourgondi%C3%AB-113566753720460

Bar’n

Sint-Amandsstraat 2

8000 Brugge

https://barn-brugge.be/

https://www.facebook.com/ILOVEBARN

Brasserie Raymond

Eiermarkt 5

8000 Brugge

https://www.brasserie-raymond.be/

https://www.facebook.com/brasserieraymond

Pralifino

Wijngaardstraat 16

8000 Brugge

https://www.pralifino-brugge.be/

https://www.facebook.com/pralifino.brugge

Restaurant ‘De Zevende Hemel’

Walplein 6

8000 Brugge

http://www.restaurantdezevendehemel.be/

https://www.facebook.com/RestaurantDeZevendeHemel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.