Evenementen

Sint-Truiden by lights

december 10, 2018

Op zaterdag 8 december trok ik naar Sint-Truiden voor een verlichte avondwandeling. Sint-Truiden by lights is ondertussen al aan haar 5de editie toe en je kan zelf nog gaan genieten tot 27 januari 2019.


Er zijn verschillende mogelijkheden om te genieten van deze sfeervolle avondwandeling, je kan op eigen houtje gaan wandelen adh van een wandelplan (gratis te verkrijgen is via de dienst toerisme), je hebt de mogelijkheid om voor de muzikale editie te gaan of je gaat net als ik op pad met een gids en proeft onderweg van een typisch lekkernij!

De wandeling met gids start in de Festraetsstudio aan het Begijnhof, hier heb je ook de kans om naar het astronomisch uurwerk van Kamiel Festraets te gaan kijken (de oudste toeristische attractie van Limburg). Tijdens de ontdekking van deze Festraetsstudio kan je genieten van een streekbiertje of een Pipo appelsap.

Als de drankjes op zijn vetrekken we met onze gids langs de prachtig verlichte locaties. De gids zorg voor deskundige en geschiedkundige uitleg.

Zoals jullie op de foto’s zullen zien had ik veel pech met het weer, het goot water. De wandeling van ongeveer 5 km gaat volledig buiten door, dus ook alle uitleg is buiten. Tijdens de uitleg van de Veemarkthallen sta je onderin en ook bij de Abdijtoren ga je even naar binnen. Je hebt ook de mogelijkheid om de toren te beklimmen, maar door het slechte weer, waagde hier zich niemand aan. Zelf ben ik toch een tweetal verdiepingen omhoog gegaan, maar het werd te glad en door het slechte weer was het zicht ook beperkt. Tijdens het bezoek aan de Abdijtoren proef je trouwens van een echte Truiense kattekop!

De tocht is ook interactief voor kinderen, zo zijn er onderweg lichtreflecties op de grond, die veranderen als je erop trapt.
Aan het stadspark is er vuuranimatie en kan je opwarmen met een heerlijke kop soep!

Tijdens de wandeling kom je kunstwerken tegen van Koen Vanmechelen en Hugo Duchateau en ook een gedicht van Margot De Laet trok mijn aandacht! Op bepaalde locatieszou er ook muziek spelen, maar dat was tijdens onze wandeling niet het geval (mogelijk door de weersomstandigheden). Een wandeling met heel wat culturele variatie dus.

Afsluiten deed onze groep aan de sprekende boom, die ieders hart wist te stelen!

Wil je ook graag deze avondwandeling maken? Volgende locaties zijn verlicht:
Stadhuis, Hoge Veser, Begijnhofkerk, Stadspark, Technicum, De Zoutkist, Damiaanhof, Minderbroeders, Abdij, Nieuwe Veemarkthallen, ’t Speelhof, Standspark, Vesten, Naamsevest, CC de Boomgaard.

Lichtgevende groetjes,
Charlotte

Meer info:
Startlocatie Sint-Truiden by Lights met gids
Festraetsstudio
Begijnhof
3800 Sint-Truiden

Parkeren kan op Parking Begijnhof of Parking Veemarkt, beide gelegen aan de Speelhoflaan.

De sfeervolle avondwandeling in de hoofdstad van Haspengouw loopt van 5 oktober 2018 tot 27 januari 2019, telkens op vrijdag, zaterdag en zondag, na zonsondergang!

https://www.sint-truiden.be/agenda/e/sint-truiden-by-lights/9cd87d97-5172-4cc7-b3fb-2f4eeadc71b0

https://www.facebook.com/toerismesinttruiden/

https://www.instagram.com/toerisme.sint.truiden/

http://www.toerisme-sint-truiden.be/tst-kattekop.html

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Katrien december 12, 2018 at 8:34 am

  Bedankt voor de positieve feedback! Dat doet deugd 🙂

  Groetjes

  Katrien

  • Reply Charlotte december 12, 2018 at 8:27 pm

   Beste Katrien,
   het is steeds leuk om een bezoekje te brengen aan Sint-Truiden! Heel fijn dat er elk seizoen veel activiteiten zijn!
   Tot binnenkort!
   Groetjes Charlotte

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.