Eten & Drinken

Restaurant De Martino Meerhout

juli 6, 2020

Op vrijdag 3 juli stond er een namiddagje Meerhout op de planning.

We zouden eerst gaan lunchen en nadien een leuke wandeling gaan maken en zo deze gemeente wat beter leren kennen.

Ik ging op zoek naar een adresje om te eten en er blijken heel wat leuke adresjes in Meerhout te zijn, uiteindelijk kiezen we voor de Martino.

Ik reserveer telefonisch en vraag of het bij mooi weer mogelijk is om op het terras te zitten.

Het is die vrijdag zowat kwakkelweer, een 21°C, af en toe zon en af en toe wolken. We kiezen uiteindelijk om overdekt buiten te zitten. Een beetje het gevoel van een tuinkamer, het hele interieur is supergezellig.

Kelly gaat om te starten voor een glaasje rosé en Samantha en ik vliegen in een cocktail met de toepasselijke namen ‘Mojito met Gember’ en een ‘Porn Star Martini’. Die laatste naam levert al onmiddellijk wat hilariteit op…..

We klinken op een fantastisch zomer terwijl we ons verdiepen in de kaart. Alles klinkt even lekker en de gerechten die passeren ruiken heerlijk.

De kaart is een mix van traditionele gerechten en wat specialere combinaties. Uiteindelijk gaat Kelly voor de ‘Carpaccio van portobello / kip / sesamdressing’ , Samantha kiest ‘Gegratineerde canneloni van spitskool / noedels / pulled beef / hoisin / srirachi mayonnaise’ en ik kijk uit naar mijn ‘Thaise wok / kip/scampi/rijst.

Een 15 jaar geleden at ik een aantal keer heerlijke Thaise wok in Antwerpen en tot hier toe vond ik er geen die beter was dan mijn nostalgische herinnering.

Onze borden komen eraan en het wordt stil aan tafel, drie giechelende vrouwen veranderen in stille genieters. Het is superlekker en het zijn ook nog eens grote porties. Mijn wok smaakt mij nog beter als vroeger, topgerecht en topzaak!

We besluiten nog een koffietje te drinken vooraleer we gaan wandelen.

Onze tongen zijn ondertussen ook terug los gekomen en we maken plannen voor de rest van de zomer, de wildste plannen staan ondertussen op papier.

Al heel de tijd zit ik dromend naar buiten te kijken want daar lijkt nog meer te beleven.

We gaan op ontdekking in de tuin en ja hoor, ook dat is een pareltje….

Een wandeling daar zijn we niet meer aan toe gekomen…. Het is hier zo geweldig gezellig dat we nog een verfrissend drankje kiezen (bij mij werd het de mocktail van het huis en ook dat is weer een aanrader) en dan naar huis rijden.

Een verrassende middag in een gezellig kader met geweldige mensen en heerlijk eten, wat wil een mens nog meer!

Wij zijn in vakantiesfeer!

Kelly, Samantha en Charlotte

Meer info:

Restaurant De Martino

Bevrijdingslaan 152

2450 Meerhout

http://www.restaurantmartino.be/
https://www.facebook.com/Restaurant-De-Martino-111359236964823/ref=br_rs
https://www.instagram.com/explore/locations/111359236964823/restaurant-de-martino/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.