Uitstappen

Pakawi Park Olmen (Balen)

juni 8, 2020

Pakawi Park (de vroegere Olmense Zoo) is één van de kleinere dierentuinen in ons land. Een dierentuin is een plek waar zowel groot als klein plezier aan beleeft. Een bezoek aan de dierentuin is in deze coronatijden al een grote daguitstap.

Er zijn dan ook wat maatregelen genomen: verplicht reserveren en een mondmasker meenemen voor als je ergens zou moeten aanschuiven. Er worden maximum 2000 bezoekers toegelaten, op het moment dat ik het park bezoek (25/5) is de speeltuin nog gesloten en ook de horeca is dicht.

Reserveren kan via de website (tarieven onderaan het artikel), waar je ook onmiddellijk betaalt. Kan je niet online reserveren, dan mag je bellen en ter plaatse betalen. Tickets worden doorgemaild na online betaling en kan je op je GSM laten scannen.

Het is jaren geleden dat ik nog in de dierentuin in Olmen ben geweest, de vroegere Olmense Zoo. Als ik ga fietsen passeer ik er weleens en vanop de brug kan ik dan de giraffen zien. Benieuwd naar meer dus….

We besluiten ’s middags nog thuis te eten, zodat we kort na de middag aankomen.

Parking 1 is goed gevuld, maar het is zeker geen overrompeling en we moeten zelfs niet aanschuiven om binnen te gaan.

Als we het park binnen wandelen, zien we een prachtig water, dit verblijf is nog in wording en er zijn dus ook nog geen dieren aanwezig.

Het is warm en sommige dieren verstoppen zich en zoeken de koelte op. Anderen zien we goed liggen maar zijn aan hun siësta bezig.

Sommige delen van het park zijn niet toegankelijk voor honden, zoals het verblijf van de flamingo’s. Maar wat is dit heerlijk gemaakt, je waant je op een paradijselijk eiland en wandelt gewoon tussen de dieren, die hun gewillig laten fotograferen.

Nog zo’n fotomodellen zijn de tijgers, het zijn juist standbeelden.

De witte wolven zijn onder de indruk van onze Storm en volgen ons, Storm kijkt niet naar hun om en loopt naar de giraffen. De giraffen zijn de attractie, ze zouden zo uit je hand eten en je kan ze aaien op hun snuit.

Enkele verblijven blijven nog gesloten, tot dat de regering weer wat maatregelen versoepelt.

Een mondmasker hebben wij niet nodig gehad en we hebben ook niemand gezien die er eentje droeg.

Ook restaurants en speeltuinen blijven voorlopig dicht, je kan wel een drankje of broodje kopen en al wandelend opeten in het park.

De aapjes stelen zoals gewoonlijk de show met hun lenigheid. Wij doen nog een stuk van het park een tweede maal en trekken dan naar huis.

Pakawi Park zorgt voor leuke verblijven voor de dieren, je wandelt zowel door een dieren- als een natuurpark. Ik keer binnenkort nog eens terug als alles weer open mag, hopelijk kan ik dan ook wat dichter bij de olifanten want die stonden nu ver af.

Veel dierenplezier!

Groetjes,
Nicole & Hugo,
Charlotte & Storm

Meer info:

Pakawi Park

Bukenberg 45

2491 Balen

https://www.pakawipark.be/
https://www.facebook.com/pakawipark/
https://www.instagram.com/pakawipark/

Tarieven:

Volwassene – vanaf 12 jaar€ 22,00
Kind – vanaf 3 jaar€ 18,00
Personen met een handicap€ 15,00
60+€ 20,00
Voor groepen zijn er speciale groepstarieven. Het park is in de zomer alle dagen op van 10u-18u. 

Wil je een dier extra steunen, neem dan zeker een kijkje op de website waar je alle info kan terug vinden over abonnementen en peterschap van dieren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.