Evenementen

Lichtwandeling Beringen

december 27, 2020

Er is al heel wat geschreven over de lichtwandeling in Beringen, ik vroeg me dan ook af of er nog nood was aan een extra artikel.

Uiteindelijk ben ik toch in mijn pen gekropen omdat het gewoon een heel leuk initiatief is.

En om al meteen te antwoorden op veel reacties die ik op sociale media lees, ja het was druk, maar nee ik voelde mij geen moment onveilig.

Ik trok op een zaterdagavond naar daar, één van de op voorhand drukst voorspelde momenten, er was dus ook veel volk maar iedereen kon voldoende afstand van elkaar houden. Hier en daar houd je even halt om rond te kijken maar dit kan perfect op een veilige manier.

Ik trok met het gezin van een vriendin naar daar en groot en klein genoot van het spektakel.

De lichtwandeling vertrekt aan de Toeristische Dienst in Beringen en is een eerbetoon aan het mijnverleden van de gemeente. Licht, klank en beeld zorgen voor een sfeervolle omkadering.

De wandeling is ongeveer 4 km lang en je wandelt onder meer door het Park van de Directeur en langs het oude stadion van Beringen FC en de Mijnkathedraal.

Je wandelt ook langs horecazaak ‘Whatz Hap’, waar wij stopten voor een take away chocomelk. (Ondertussen mogen ze niets meer verkopen langs het parcours omdat dit voor een te grote gecentraliseerde drukte zorgde).

Toen wij gingen wandelen waren mondmaskers nog niet verplicht maar dat is ondertussen wel zo.

De wandeling is toegankelijk met buggy en rolwagen en loopt nog elke dag van 17u tot 23u tot 3 januari 2021 (op Oudejaarsavond en Nieuwjaar is de wandeling niet toegankelijk).

Wat genoten wij ervan elkaar nog eens te mogen terug zien en uiteraard ook van de wandeling. De kinderen vonden het supertof en Finn wandelde (ondanks dat er een buggy was) bijna de volledige wandeling zelf uit. Top initiatief Beringen!

In Beringen kan je op 5 plaatsen (Beringen-Centrum, Beringen-Mijn, Beverlo, Paal, Koersel) ook lichtgevende beren terugvinden. Eén beer stond op het parcours van de lichtwandeling maar deze werd ondertussen verplaatst naar Be-Mine. Ik ging ondertussen wel al twee andere beren een Kerstknuffel geven.

Foto’s van de lichtwandeling of de beren kan je op sociale media posten met de #beringenbebright en wie weet win je wel een leuke prijs.

Verlichte groeten,

Gwenda, Steven,

Finn, Lily,

Charlotte

Meer info:

Vertrekpunt:

Toeristisch Onthaal

Koolmijnlaan 203

3580 Beringen

(Parkeren kan ook op de parking van Be-Mine)

http://www.ccberingen.be/e2173/lichtwandeling

Te bezoeken tot 3 januari 2021 (17u-23u)

Draag een mondmasker en denk aan de nachtklok!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.