Eten & Drinken

La Fille D’Oscar Herk-de-Stad

april 25, 2018

Een lekker ontbijt in het weekend, smaakt altijd! Zelf kan ik genieten om op zondagochtend naar de bakker te rijden en verse pistolets en boterkoeken uit te kiezen, om nadien thuis te beginnen met het persen van de appelsienen, het verse fruit snijden, de eitjes koken en zo voort. Maar nog leuker is het om mijn benen onder tafel te schuiven en te genieten van al dat lekkers.

Met twee vriendinnen trok ik op een zondagochtend naar ‘Bed & Breakfast La Fille D’Oscar’. Deze prachtige vierkantshoeve uit 1927, die sinds 2001 volledig verbouwd is door papa Oscar (vandaar de naam) heeft twee kamers, Suite Jeff en Suite Hadelin. In 2009 was de eerste gastenkamer klaar. Aan de foto’s te zien is het hier heerlijk vertoeven in deze B&B.

Zelf ben ik al blij, dat ik het ontbijt mag ontdekken. De verschillende ontbijtjes kan je terugvinden op de website van de B&B, verder is er ook de mogelijkheid om te brunchen of te dineren, in het weekend. Bij je reservatie vermeld je al voor welk ontbijt je kiest, zo staan er steeds verse producten klaar en is er minder kans op verspilling, helemaal top!

Alle ontbijten bestaan uit:
– sap van streekfruit
– koffie of thee
– croissant en diverse broodjes
– zelfbereide confituur van streekfruit
– ham & kaas
– yoghurt & vers fruit
– degustatie van verse koemelk van de boerderij aan de overkant

Als aanvulling gaan Debora & Evelina voor het ‘Smul-ontbijt’ (diverse zoete ontbijtkoeken, pannenkoeken met stroop en suiker), zelf drijf ik het nog iets verder door te kiezen voor het ‘Verwen-ontbijt’ (hierdoor krijg ik dezelfde extra’s als Debora en Evelina, maar ook nog spek en eieren)……

Wij mogen ontbijten met zicht op de prachtige tuin, waarin Maurice (de grasmaaier) hard aan het werk is! We worden verwelkomt met vers appelsap en vanaf dan is het genieten van elke gang die op tafel komt! De perfectie is hier doorgetrokken in producten, presentatie van gerechten en het interieur. Regelmatig komt men ook ons drinken bijschenken (zonder meerprijs) en als afsluiter van het fantastische ontbijt komen er ook nog wafels op een stokje op tafel! Super-service en ontspannende, vriendelijke bediening!

Het ontbijt is in één woord geweldig, en ik ben heel benieuwd naar de brunch, want ook dat ziet er heerlijk uit! Een gepersonaliseerd cadeautje voor elke gast, is de kers op de taart!

Ik vul nog even het gastenboek in en dan keren we huiswaarts!

Willen jullie na je ontbijt of brunch nog een wandeling meepikken, dan kan je terecht aan het Schulensmeer (Herk-de-Stad / Lummen) of in het mooie park ‘Olmenhof’ in Herk-de-Stad.

Bekijk ook zeker de speciale formules voor Moeder- en Vaderdag of het arrangement met Vespa.

Genoten hebben we alle drie en ik kom zeker nog eens terug!

Smakelijke groeten,
Charlotte
Debora & Evelina

 

Meer info:
Bed & Breakfast La Fille d’Oscar
Korpsestraat 84
3540 Herk-de-Stad
0475/ 52 10 58
info@lafilledoscar.be
https://www.lafilledoscar.be

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.