Blij Binnen

Keuzestress

maart 27, 2020

Hebben jullie problemen met kiezen, kleding, meubels, verf, behangpapier,….?

Ik helemaal niet, ik kan door een winkel lopen en artikels onmiddellijk indelen: nee, nee, nee, ja, ja, misschien, ja en zo voort. Bij nee is het ook nee en misschien zal eerder naar nee omslaan. Ik weet nogal goed wat ik wil en ik vind dat super gemakkelijk. Twijfelen daar doe ik niet aan mee, het lost niets op en het beste is toch op je buikgevoel te vertrouwen.

Maar hoe kies je nu kleuren voor je interieur?

Als kinderen mogen kiezen hebben ze hier meestal geen problemen mee, zij hebben een lievelingskleur en gaan er gewoon voor. Behalve als ouders zich beginnen moeien en kinderen van de wijs proberen te brengen. Dit is nooit leuk, als je beslist je kinderen zelf te laten kiezen, doe dit dan ook en ga niet op het laatste moment tegen pruttelen. Maak desnoods op voorhand de afspraak dat zij één muur zelf mogen kiezen en dat jij de kleur voor de andere muren zal aanpassen.

Ik merk dat mensen vaak niet durven, wij Vlamingen kiezen nogal vaak voor de neutrale en brave kleuren. Een accentje moeten we vaak eerst ergens gezien hebben vooraleer we zelf de knoop doorhakken om dit ook thuis te proberen.

Nochtans kan kleur ook voor sfeer zorgen, in de nieuwe behangtrends voor dit voorjaar komen heel wat kleuren aan bod.

De trends momenteel zijn de blauwe-groene tinten, heel veel roze en ook het geel is terug van weggeweest. Uiteraard worden al deze kleuren gecombineerd met neutrale basistinten.

Ook wat prints betreft kan het niet zot genoeg, de hele dierentuin kan je tegenwoordig terugvinden in behangpapier, maar ook bloemen en bladeren blijven het goed doen. Wil je liever iets abstracter, ook dat kan met de retromotieven en de Scandinavische stijl.

Wil je toch kleur, maar durf je niet goed….

Kies dan voor kleurrijke accenten bv. in de slaapkamer een felgekleurd dekbed, in de woonkamer een kleurrijk kussen en in de keuken een felgekleurde fruitschaal. Je zal merken dat als je éénmaal de stap hebt gezet, kleuren je kunnen inspireren!

In de toekomst geef ik jullie ook een kijkje bij mij in huis want ook daar zijn wel wat dieren en bloemen terug te vinden, maar ik ben heel benieuwd naar jullie smaak…Zijn jullie durvers of eerder brave volgers? Laat het mij snel weten!

Op de foto’s bovenaan het artikel kan je alvast wat lentetrends terugvinden!

Blije groet,

Charlotte

Meer info:

1ste foto: Arte ‘Selva Albanico’: https://www.arte-international.com/nl
2de foto: AS-Creation: http://www.as-creation.nl/home.html
3de foto: Caselio ‘Mystery’: http://www.caselio.fr/
4de foto: Eijffinger ‘Pip 5’: https://www.eijffinger.com/nl-nl
5de foto: Khrôma Masureel ‘Cabinet of Curisities Equator’: http://www.khroma.be/en/
6de foto: Casamance ‘Orphée’: http://www.casamance.com/
7de foto: BN-Wallcoverings: https://bnwalls.com/nl/athome

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.