Uitstappen

Kabouterberg Kasterlee

mei 24, 2021

Een hele tijd geleden was ik in Kasterlee voor kleuradvies, onderweg naar de klant passeerde ik aan de Kabouterberg.

Bij het zien van de grote blauw met gele kabouter overviel mij een gevoel van nostalgie en week ik bijna af van de weg.

Een vriendin van mijn mama woonde een tijdje in Kasterlee en als kind kreeg ik zo een kleine blauw met gele kabouter die zeker 20 jaar aan mijn nachtkastje hing.

Eind april trok ik met mijn ouders en Storm dan terug naar de Kabouterberg om het kind in mij los te laten.

Er vertrekken hier heel wat wandelingen, uiteraard de Kabouterwandeling, maar ook langere tochten en je kan op zoek gaan naar de ‘Slapende Reus’. Er staat ook een ijskar van het ‘Ijssloeberke’ en deze trekt heel wat volk, wij gaan voor een extra groot hoorntje met verschillende smaken ambachtelijk hoeve-ijs maar je kan ook kiezen voor een kabouterfrisco (alleen hier te verkrijgen).

Als we ons ijsje hebben binnengespeeld maken we een wandeling op het domein volgens eigen inspiratie. We starten met de Kabouterwandeling, deze is 1.5 km, onderweg loop je door een doolhof, zie je zandvlaktes, luchtwortels en er is zelfs een podium. Er zijn geen opdrachten verbonden aan de Kabouterwandeling maar je kan er uiteraard je eigen verhaal bij verzinnen.

Hopelijk mogen de Kaboutervertellingen achtereen wel terug opstarten!

We nemen nog een kijkje aan de molen tegenover de Kabouterberg en wandelen nog wat zigzag door het bos.

Het is rustig op deze doordeweekse dag maar voor kinderen is het een echt speelparadijs. De wandelingen zijn wel moeilijk toegankelijk met een kinderwagen.

Aan de ingang is er een toiletgebouw met heren en damestoiletten en er is zelfs een echt kaboutertoiletje voor de kleintjes onder ons. De blok is goed onderhouden en een echte meerwaarde voor het bos.

Vele Kaboutergroeten,

Nicole, Hugo,

Charlotte & Storm

Meer info

Kabouterberg

Kabouterstraat

2460 Kasterlee

https://www.visitkasterlee.be/thema/1742/kabouterberg

De Kabouterberg is vrij en gratis toegankelijk.

De toiletten zijn tijdens het vertelseizoen (1/3 tot en met de herfstvakantie) toegankelijk van 7.00 u tot 22.00 u. Buiten het seizoen (vanaf 10/11 tot en met 29/02) zijn de toiletten toegankelijk van 9 tot 18 uur.

Neem zeker een kijkje op de website van ‘Visit Kasterlee’ voor aangepaste en recente info (zoals de Kaboutervertellingen).

Ijssloeberke

Wespedongen 2

2460 Tielen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.