Tips van Bekende Vlamingen

Het rustgevende Zonhoven van Patje & Loredana van 2 Fabiola

mei 31, 2018

Pat Krimson, pseudoniem van Patrick Claesen, is een Belgische dj en muziekproducer.  Samen met zijn vriendin Loredana De Amicis vormt hij dance-formatie 2 Fabiola.  Begin jaren 90 begon Pat Krimson zijn carrière bij Leopold 3 en ook onder zijn eigen alter ego Pat Krimson scoorde hij verschillende hits einde jaren 90, net als met 2 Fabiola. In 2009 startte Patje terug met 2 Fabiola in de huidige bezetting.
Loredana is afkomstig van Genk, maar woont ondertussen ook al enkele jaren in Zonhoven.
Patje & Loredana hun favoriete plekje is dan ook Zonhoven, op Wikipedia omschreven als:

Zonhoven is een gemeente in het midden van de Belgische provincie Limburg. De gemeente ligt ten noorden van provinciehoofdstad Hasselt en grenst verder aan Houthalen-Helchteren, Genk en Heusden-Zolder. Het is een verstedelijkte woon- en werkgemeente in het randgebied van Hasselt. De gemeente behoort tot het kieskanton Hasselt en het gerechtelijk kanton Houthalen-Helchteren.

 

Patje legt jullie in onderstaand interview uit, waarom hij zo graag in Zonhoven woont en wat voor hem de toeristische trekpleisters zijn.
Het interview werd afgenomen op 14 mei 2018, bij Patje, Loredana & Troy thuis.

Patje, wat is je lievelingsplekje in Limburg?
Oei, één plekje, eigenlijk is heel Zonhoven mijn lievelingsplekje. Ik heb op de twee mooiste plaatsen ter wereld gewoond, twee plaatsen waar de zon centraal staat. In Ibiza woonde ik boven op een berg, weg van de wereld. Dat gevoel wou ik hier thuis in Zonhoven ook creëren en ik woon hier al 53 jaar, dus het moet hier goed zijn. Het is hier zo rustig en de mensen kennen mij hier, zijn gewoon dat ik hier rondloop.

Wat trekt je zo aan in Zonhoven?
Het is zo een fijne gemeente, je hebt hier zoveel mogelijkheden voor ontspanning: het Heidestrand, de Platwijers, de Teut. Het is vlot bereikbaar, vlak bij de autosnelweg, Hasselt en Genk binnen handbereik. Ik woon van bij mijn geboorte in Zonhoven en ik ben ondertussen al 6x verhuisd, maar wel steeds in Zonhoven gebleven. Ik heb mij hier altijd thuis gevoeld, de gemeente is ondertussen ook veel groter geworden. Als ik ben weg geweest en Zonhoven binnenrijd en het verkeersbord ‘Zonhoven’ zie staan, dan kom ik echt thuis. Ik heb heel veel te danken aan de gemeente en enkele jaren geleden ontving ik een ‘Ere-Zonneridder’.

Is je professionele leven ook in Zonhoven gestart?
Ik ging voor de eerste keer naar een concert van ‘De Kreuners’, uiteraard in Zonhoven. Ik nam hier deel aan een wedstrijd in de ‘Quint’, Willy Sommers zat in de jury, maar het was snel duidelijk dat er iemand van Zonhoven ging winnen, mijn fans braken bijna het kot af. Mijn eerste stappen als DJ zette ik dan weer in de Dreams Club. Zonhoven blijft een rode draad in mijn leven.

Zijn er genoeg evenementen in Zonhoven?
Er valt hier veel te beleven op verschillende punten, Zonhoven leeft en dat is leuk om te zien. Zo is er in oktober een foodtruck-festival en dat mag ik ’s avonds afsluiten met een DJ-set, vlak nadat ik terugkom van een optreden in Madrid, dus dat is echt thuiskomen. Ik doe minder optredens in het buitenland, omdat ik veel last heb van mijn ogen.

Het is hier fantastisch, maar is er toch iets wat Zonhoven nog fantastischer zou maken?
Het zou fijn zijn als er wat meer muziek in de gemeente was. Zo is er elk jaar ‘Zonhoven trapt door’, maar dit is gelijk met ‘Genk On Stage’, dit jaar hebben de Genkenaren mij weggekaapt. Voor de rest hebben we hier alles, winkels in het centrum, natuur met veel rust, we kunnen naar het Heidestrand, een bruisend horecaleven. Verder hebben we hier aan het einde van de straat een speeltuin, iets waar Troy heel graag naartoe gaat. Er wonen dan ook heel wat bekenden in Zonhoven, zoals Stijn Coninx, Wilfried Van Moer, Marleen Renders, Francesca Vanthielen is afkomstig van hier.

Wat zijn jullie toekomstplannen?
We zijn volop bezig met een Spaanse tour en op 1 juni lanceer ik mijn WK-Singel ‘Belgium Davai (Who Are You)’. Een plaat om onze Rode Duivels aan te moedigen met een kreet die de voetbalsupporters kunnen meebrullen. Het is geen echte zangplaat of een radioplaatje, maar echt gemaakt voor de supporters, ik heb jaren ervaring met de warming-up voor KRC Genk en de Rode Duivels. Hiermee kunnen we de supporters verenigen en samen achter de Rode Duivels staan!

Je gaat het duidelijk nog niet kalmer aan doen?
Het geeft zoveel voldoening om er na al die jaren nog te staan. Iedereen spreekt over de jaren 90, maar toen hebben we met 2 Fabiola maar 4 jaar opgetreden en daarvoor was er Leopold 3. In 2009 startte ik opnieuw met 2 Fabiola en ondertussen zijn we dus al dubbel zo lang bezig als toen. Maar in die tijd waren er veel muziekprogramma’s, mensen volgden de hitparade, ze zagen je wekelijks op TV. Ondertussen is er veel veranderd, zijn er zoveel zenders bijgekomen en is er zoveel extra media. Als we nu online gaan, kunnen we onmiddellijk live voor heel de wereld. Het aanbod is zo groot dat de mensen door het bos de bomen niet meer zien.

Hebben jullie nog een laatste Zonhovense boodschap voor de lezers?
Het is hier rustig en lekker relaxed en we wonen hier supergraag! Het is hier kortom geweldig gezellig!

Ik wens jullie nog heel veel succes samen en wil jullie bedanken voor jullie gastvrijheid en het fijne interview!

 

Meer info:

Heidestrand
Zwanenstraat 105
3520 Zonhoven

De Wijers met uitkijktoren
Bolderdal 400
3520 Zonhoven

De Teut & Ten Haagdoorn
Donderslagseweg 21
3520 Zonhoven

https://www.zonhoven.be/thema/detail/2842/zonhoven-bezoeken

Willen jullie Patje & Loredana volgen? Dit kan via onderstaande Facebook-pagina’s!
https://www.facebook.com/pat.krimson?ref=br_rs
https://www.facebook.com/2Fabiola.is.back/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.