Eten & Drinken

‘t Lelijke Eendje – Groot Gelmen

augustus 23, 2019

Begin augustus maakte ik samen met mijn ouders een wandeling in Helshoven. We wandelden tussen de fruitbomen en bezochten de kapel van Helshoven en Helsheaven. Van al dat wandelen kregen we natuurlijk honger, dus gingen we op zoek naar een zaakje om te eten.

Per toeval kwamen we uit bij ‘Het Lelijke Eendje’, het terras sprak ons onmiddellijk aan, dus namen we buiten plaats.

Onmiddellijk werden we vriendelijk welkom geheten en werd er gevraagd of we gereserveerd hadden, vermits we er per toeval terecht kwamen was dit niet het geval. Maar dit was geen probleem, we mochten blijven zitten, de menukaarten kwamen eraan en er werd brood op tafel geplaatst. Ondertussen stelde men ook de verschillende soorten aperitief voor, ik ging voor het huisaperitief op basis van cava en framboos, heerlijk! Dit aperitief staat in mijn top 3 drankjes van afgelopen zomer!

De menukaart is een handgeschreven schriftje, heerlijk old-school! Er staan heel wat heerlijke gerechten in de kaart, maar vermits we deze zomer nog geen mosselen hebben gegeten, besluiten we voor de mosselen natuur te gaan.

Iets na dat de bestelling is opgenomen krijgen we nog een aperitiefhapje en wat later zijn de mosselen er al, met lekkere frietjes. Niets dan lof voor ons hoofdgerecht, snel geserveerd, supervriendelijk, heel lekker en een grote portie. Hoewel we eigenlijk meer dan genoeg hebben, besluiten we toch nog voor een dessert te gaan en ook de sabayon is af, subliem!

Wat is het leuk om per toeval zo een tof adresje te ontdekken, ook binnen is het trouwens gezellig vertoeven!

Bij thuiskomst ga ik nog op zoek naar wat extra info, blijkt dat veel mensen hier per toeval terecht komen, maar allemaal tevreden naar huis keren! Ook de naam intrigeerde mij, maar ook daarover kon ik wat meer info terugvinden.

Het Lelijke Eendje
“Onze naam lag voor de hand, tegenover ons ligt herberg de Zwaan, Hans Christian Andersen schreef het sprookje van het Lelijke Eendje en, toeval of niet, onze zus is getrouwd met Hans Christiaens, van het gelijknamig wijnhuis en ook onze wijnleverancier. Genoeg woordspelingen om onze zaak ’t Lelijke Eendje te noemen,” zegt zaakvoerder Filip Baeyens.
(https://www.hbvl.be/cnt/aid738828/franse-keuken-in-groot-gelmen)

Wij genoten dus overduidelijk en komen zeker nog eens terug!

Smakelijke groetjes,
Nicole, Hugo en Charlotte

Meer info:
Het Lelijke Eendje
Helshovenstraat 3
3800 Groot-Gelmen
https://www.facebook.com/pages/Het-Lelijk-Eendje/198530790187130

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.