Eten & Drinken, Shoppen

‘Hen Hen’ Sint-Lutgartsite in Beringen

augustus 12, 2019

In Beringen openden begin juli de eerste zaken op de Sint-Lutgartsite, deze site is de nieuwe hotspot van Beringen. In de voormalige schoolgebouwen vind je nu heel wat horecazaakjes terug maar ook ontwerpbureaus, winkeltjes en er vinden optredens plaats.
Een nieuwe trendy locatie vlakbij huis, dat moest natuurlijk uitgetest worden!
Evelien en ik trokken op een zonnige woensdagavond naar Beringen en wandelden na heel wat jaren terug een speelplaats op. Eentje die er nu wel heel anders uitziet dan in onze nostalgische gedachten. De terrasjes zitten goed vol en de mensen genieten.
Evelien en ik wandelen naar ‘Hen Hen’, een combinatie van een vintage winkel en een horecazaakje. Zaakvoerster is de gedreven Yaël Vanbilsen, ook afkomstig van Heusden-Zolder, maar dat wisten we bij aankomst nog niet…..

Yaël beschrijft haar zaak op FB alsvolgt:
HEN HEN is een conceptstore te Lutgart, Beringen.
Een vintage store, koffie -en apérobar.
Met deuntjes uit de jaren 70, 80 en 90 shop je, sip je of vlieg je in la apéro back to the good old days.
Food and drinks by local heroes.

We snuffelen tussen de vintagejurken, maken wat onnozele foto’s in het pashoekje en bewonderen het interieur. De sfeervolle mediterrane inrichting, de vele planten en de opvallende muurschildering zorgen voor vakantiesfeer.

We plaatsen ons op het terras en bladeren door de originele menukaart, in een fotoboek over de Caribische Eilanden. We bestellen allebei een ‘huissangria’….en hier zijn we heel de avond zoet mee. Grote en bomvolle glazen en hierbij krijgen we dan ook nog heel wat knabbeltjes.
Op de kaart kan je heel wat streekproducten terugvinden, zoals koffie uit Zonhoven en biertjes uit Koersel.

Yaël runt ‘Hen Hen’ helemaal alleen en bedient iedereen met de glimlach. Ze rent binnen en buiten en niets is haar te veel.
Voor we naar huis gaan maken we nog een praatje en komen we te weten dat ze wel wat ervaring in de horeca heeft, zowel in binnen- als buitenland. Hen Hen is gewoon alles wat zij leuk vindt, vandaar ook de combinatie met de vintagewinkel, haar eerste retail ervaring.

Yaël straalt en dat heeft hetzelfde effect op haar gasten, iedereen vertrekt hier met een vrolijk gevoel. Voor mij is Hen Hen in het kort hip en hartelijk en ze zien zowel Evelien als mezelf hier zeker nog terug.

Nog leuk om te weten is dat Yaël workshops headwrap geeft, de FB-pagina in de gaten houden is een aanrader, zo kom je onmiddellijk alles te weten!

Hippe & hartelijke groeten,
Evelien en Charlotte


Meer info:

Hen Hen
Stadswal 14
3580 Beringen

https://www.facebook.com/HEN-HEN-293714671572716/
https://www.instagram.com/henhen_______/
https://www.beringen.be/C/N/A_i_B/2019/juli_2019/Lutgart_oude_schoolsite_wordt_hotspot

Gesloten op maandag en dinsdag!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.