Natuur

Grote Netewoud Meerhout

november 9, 2020

Een tijdje geleden postte mijn nicht Veerle foto’s van een wandeling op haar Instastories. Het bleek te gaan om natuurgebied ‘Grote Netewoud’ in Meerhout, een natuurgebied hier in de streek dat ik nog niet kende.

Ideaal dus om te gaan verkennen tijdens mijn verlof in de Herfstvakantie!

Bij aankomst bleek het heel druk te zijn, het was aanschuiven om een parkeerplek te zoeken, maar wees gerust er zijn meerdere parkings in de buurt, dus je auto geraak je zeker kwijt. Parkeer je niet op het fietspad of in de berm, want dan eindigt je leuke wandeling met een parkeerboete achter de ruit. (Op de FB-pagina van Grote Netewoud kan je lezen dat dit al heel wat mensen overkomen is….)

Als we het domein opwandelen springen de bevers onmiddellijk in het oog, ze zijn dan ook een beetje de mascotte van het domein.

Ik heb vandaag geen kinderen bij, maar Storm (mijn liefste viervoeter) wil het ‘Totterpad’ ook wel verkennen. We genieten van de prachtige natuur en de heerlijke zon en ik, ik voel mij terug kind en kruip bovenop de ‘veel te grote’ bank.

Ondertussen is het tijd voor de eerste ‘hindernis’ van de dag, we moeten de ‘Totterbrug’ over, dit is een avontuurlijke hangbrug. Tot mijn verbazing loopt Storm hier probleemloos overheen en is hij als eerste aan de overkant.

Het is druk, maar er is voldoende ruimte zodat iedereen met zijn eigen bubbel kan rondwandelen.

Onze volgende halte is het ‘Stapstenen-pad’, hierdoor kunnen we een stuk door de vijver wandelen, zonder natte voeten te krijgen. Honden zijn hier niet toegelaten, dus wandelt papa met Storm langs het gewone pad en nemen mama en ik deze wat specialere route.

Aan de overkant aangekomen zien we kinderen spelen in de speeltuin, hier zijn twee speelheuvels en een otterhol. Ook kunnen kinderen pootjebaden in de ondiepe oeverzone en dit moeten we tegen Storm geen twee keer zeggen.

In 2017 werd dit Totterpad geopend, kinderen kunnen met Bernard de Bever op zoektocht gaan. In september 2020 werd de heringerichte vijver en speelnatuur geopend, dit was het sluitstuk na de onlangs vernieuwde watermolen waar nu het Bezoekerscentrum is ingericht.

Het bezoekerscentrum is door corona helaas niet open….normaal kan je hier ook iets eten of drinken maar daar zullen we door de huidige omstandigheden nog wat op moeten wachten.

Wij sluiten onze wandeling af aan de molen waar we nog even picknicken met onze (zelf meegebrachte) warme chocomelk en koekjes.

Het Totterpad is een aanrader voor klein en groot!

Voorzie aangepast schoeisel en geniet van al het moois wat de natuur hier te bieden heeft.

De wandeling die wij maakten is niet geschikt voor een buggy of rolstoel maar er zijn wel enkele verhardere paden op het domein.

Veel plezier!

Groetjes,

Nicole, Hugo

Storm & Charlotte

Meer info:

Bezoekerscentrum Grote Netewoud

Watermolen 7

2450 Meerhout

014/ 21 34 50

https://www.natuurpunt.be/afdelingen/bezoekerscentrum-grote-netewoud

https://www.facebook.com/GroteNetewoud

https://www.natuurpunt.be/nieuws/opening-vispaaiplaats-en-speelnatuur-20200916?fbclid=IwAR0Yh60tBUqjVbbVl6VhZJtUeKBXR_yoZWlfypuixljLAJOB-l6B7pfTv2E

https://www.natuurenbos.be/sites/default/files/wandelgids_ontdek_het_grote_netewoud.pdf?fbclid=IwAR1NhrWbiXEO1qXNGn5ItnJzhRFoseJrybeW06kQ1ZpZ_dxrMRtp-_GGSxU

https://www.hln.be/meerhout/natuurpunt-opent-avontuurlijk-totterpad~a2f2e6eb/?fbclid=IwAR1p6Uch4KB2cLSGaD_NSlNllgrrUC5kqk_3oWq3eG5voqFDOgB2kEC9lkQ


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.