Eten & Drinken, Evenementen, Geweldig / Gezellig

Glamping Haspengouw

april 12, 2018

Glamping Haspengouw, 5 tenten om in te overnachten, naast het Bloesemterras in Sint-Truiden, ik ontdek het tijdens mijn zoektocht naar een originele overnachting!

In samenwerking met het bedrijf ‘Lodging Company’ werden deze 5 luxueuze glampingtenten geplaatst. Met dit unieke project willen ze nog meer inspelen op beleving tussen de bloesems. Je slaapt tussen de bomen en ontbijt met zicht op de velden. 5 luxueuze tenten, lekker wijntje, 10 vrienden, …alle ingrediënten voor een originele overnachting op de grens tussen Borgloon en Sint-truiden. Deze 5 tenten worden normaal alleen maar samen verhuurd, maar op bepaalde data zijn ze ook apart verkrijgbaar. Ik profiteerde van deze mogelijkheid en boekte 2 tenten voor zondag 8 april.

Reserveren kan telefonisch via Lars of via de Facebookpagina (gegevens onderaan het artikel).

Glamping Haspengouw is voor ons een korte vakantietrip in eigen provincie! Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog meer 1 keer in mijn leven ben gaan kamperen, en dat is ondertussen al bijna 20 jaar geleden. Maar glamping is niet zomaar kamperen, je overnacht in een luxueuze tent met boxspring, elektriciteit (nachtlampjes, je kan zelfs je GSM opladen), en een sanitaire wagen met toilet, lavabo en douche vlakbij je tent.

Glamping Haspengouw zorgt in samenwerking met Bloesemterras Le Bon Vinvant ook voor ontbijt en barbecue, maar met een foodtruck op het domein zijn er ook nog andere mogelijkheden. De barbecue en het ontbijt reserveer je extra, indien je wenst. Wil je liever zelf eten meebrengen, geen probleem voor Glamping Haspengouw, alles is hier bespreekbaar.

Onze Storm was er uiteraard ook bij en mocht mee overnachten in de tent, uiteraard niet op het bed. We hadden dus zijn eigen kussen bij en dat lag naast het bed, zodat hij kort bij was. Hij ging onmiddellijk de tent verkennen, en had ook ontzettend snel door waar de in- en uitgang was, zo’n opgesloten ruimte had hij nog niet meegemaakt! Maar dan is het tijd om te slapen, zzzzzzzzz, slaapwel!

De volgende ochtend, mag ik dankzij Storm al vroeg de omgeving gaan verkennen. Heerlijk wakker worden in pure rust, een wandeling met de opgaande zon en zicht op de pas ontluikende bloesems.

Rond 7u40 (het uur bepaal je de avond ervoor zelf) arriveert Joris met ons ontbijt, en schuiven we aan voor broodjes, koffiekoeken, yoghurt, aardbeien, appelsap, koffie,… Wij hebben geluk met het weer en ontbijten aan de picknicktafel in openlucht. Bij koude kan je altijd de vuurkorf aansteken voor sfeer & warmte, maar er zijn ook dekentjes beschikbaar. Toch wat pech met het weer en regen? Geen probleem, in de tent zijn ook zitzakken en een tafeltje aanwezig!

Wij zijn helemaal opgeladen voor een nieuwe werkweek, want aan alle mooie liedjes komt een einde en voor ons is het tijd om onze tent vaarwel te zeggen!

Het was een unieke ervaring, zalig slapen in een bed in de natuur!

Groetjes,
Charlotte,
Nicole, Hugo & Storm

Meer info:
Glamping Haspengouw
Honsberg
Zepperen
(ter hoogte van fietsknooppunt 171)
Telefonisch reserveren; 0495/ 54 09 90 (Lars)

https://www.facebook.com/Glamping-Haspengouw-1625432497512723/
http://www.lebonvinvant.be/nl/?q=node/64

Van 9 juni tot 28 augustus kan je de glampingtenten terugvinden op Wijndomein Sassenbroek.

Prijzen per persoon:
Overnachting: €50
Ontbijt: €15
Barbecue: €25

Inchecken: vanaf 14u
Uitchecken; ten laatste 11u

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ellen huyghe april 1, 2021 at 10:22 am

  Hoi hebben jullie een plaatsje in een glampingtent op 11/04?

  • Reply Charlotte mei 6, 2021 at 5:49 pm

   Beste Ellen,

   hiervoor kan je je beste richten tot de uitbaters.
   Ik weet ook niet of er dit jaar glampingtenten staan, het is ondertussen weer een hele tijd geleden dat ik daar ben geweest.

   Groetjes Charlotte

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.