Geweldig / Gezellig

Feelgood Life Coach Leen Huybrechts Nieuwerkerken

februari 13, 2021

Begin januari 2021 kreeg ik van een vriendin een artikel doorgestuurd over de Gelukswandeling in Nieuwerkerken. Nadat ik deze samen met mijn papa gaan uittesten was kwam ik in contact met Leen Huybrechts medeorganisator van deze wandeling.

Leen is Feelgood Life Coach, mensen een goed gevoel geven is toch geweldig gezellig. Ik wou dan ook graag wat meer weten en sprak op zaterdag 6/2/2021 bij haar thuis af voor een interview.

Corona beheerst nog steeds onze levens dus binnen afspreken kan en mag voorlopig niet, maar deze keer denk ik dat ik daar blij om mag zijn…. Leen heeft namelijk een supergezellig buitenhuisje! Dekentjes, een kachel, veel hout en zelfs een sterrenhemel, kunnen jullie het je voorstellen? De deuren kunnen volledig open en we kunnen met gemak 3m uit elkaar zitten, volledig Coronaproof dus!

Leen is van opleiding verpleegkundige en werkte de laatste 12 jaar steeds ’s nachts in het ziekenhuis. Iets wat ze graag deed en wat als jonge mama van 2 dochters ook praktisch was. Al van kindsbeen af is Leen pijnpatiënt en sukkelt ze enorm met haar rug: een resem pijnstillers en slaappillen beheersten haar leven om de nacht in het ziekenhuis door te komen.

Leen is erg gepassioneerd in alles waar ze mee bezig is, dat hoor en zie je tijdens haar verhalen. Na de dood van haar papa in 2016 ging ze op zoek naar een langdurige opleiding. Geen korte workshop maar echt iets waar ze haar tanden voor een jaar kon inzetten, zo volgde ze vroeger een opleiding tot make-upartist. Ze ging googelen en kwam uit bij een opleiding ‘Life Coach’, ze zocht wat verder naar wat de opleiding precies inhield en ze zag hierin de perfecte aanvulling op haar job als verpleegkundige.

Tijdens haar eindexamen moest ze aan de hand van een tijdlijn vertellen waar ze over een aantal jaar zou staan. Ze vertelde over haar eigen praktijk en de mensen die ze er zou ontvangen. Terwijl ze het aan het vertellen was, realiseerde ze zich opeens dat dit niet de bedoeling was, maar het examen was bezig dus geen moment om terug te krabbelen.

Als ze na het examen in haar auto stapt om naar haar man te bellen, vertelt ze wat er tijdens het examen gebeurde en dat ze als Life Coach in bijberoep wil starten.

Na een gesprek met de boekhouder en verschillende stemmetjes in haar hoofd die haar de voor- en nadelen willen toeroepen is Feelgood Life Coach Leen geboren (we zitten ondertussen in 2017). Haar persoonlijke en huiselijke aanpak slaan aan en haar agenda zit goed vol. Leen blijft zich ook bijscholen en volgt nog allerhande modules over assertiviteit, jongeren, relaties, aromatherapie,….

Ik merk dat er een grote verscheidenheid van mensen bij Leen langskomt, van twintigers tot zestigers maar het vaakst zijn het toch de dertigers en veertigers die ergens mee worstelen. Vaak gehoorde verhalen, we hebben alles om gelukkig te zijn maar zijn het niet. Leen luistert en leert mensen naar zichzelf kijken en luisteren, er ligt geen kant en klare oplossing klaar. Het meeste voldoening haalt ze dan ook uit de laatste sessies, mensen komen vaak een keer of 10 langs en die eerste gesprekken zijn zwaar en moeilijk, maar als je de mensen dan ziet veranderen en terug toekomst ziet krijgen, geeft dat een ongelooflijk fijn gevoel.

Ook kinderen kunnen bij Leen terecht maar dan tijdens kinderkampen waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn en niets moet. Leen zorgt voor een afwisselend programma met groepsgesprekjes, yoga, knutselopdrachten,… Ze ziet de kinderen openbloeien en hoort ook van de ouders hoe een positief effect deze kampjes op hun kind hebben. Ze krijgt dan ook vaak de vraag voor aparte kindergesprekken maar daar gaat ze niet op in.

Maar er is nog meer, Leen trekt er soms ook voor een weekendje op uit met enkele vrouwen. Zo trok ze in 2019 met een 10-tal dames naar de Ardennen. Een weekend pure me-time waarin niets moet, heb je zin om te wandelen, perfect, wil je liever lezen, even goed. Iedereen doet waar zij zich goed bij voelt. Een gesprek van 1u met Leen, een lichaamsmassage of voetmassage zijn er sowieso bij. De editie van 2020 kon om welgekende redenen niet doorgaan, nu vingers kruisen voor 2021. Want geef toe, is het niet zalig een groep vrouwen die elkaar niet kennen er een weekend op uit te sturen, enkel en alleen om te genieten.

Op al die momenten hierboven combineert Leen deze job nog steeds met haar werk in het ziekenhuis waar ze op alle afdelingen bijspringt. Als ze op een dag van haar werk in het ziekenhuis naar huis rijdt, crasht ze in de auto van de pijn. Ze belt haar huisarts op en mag onmiddellijk langsgaan…..haar lichaam is op en ze wordt meteen voor enkele maanden thuis geschreven. Het is met Leen haar rug zo slecht gesteld dat ze haar job nooit meer zoals vroeger zal kunnen uitoefenen.  Ze besluit haar leven om te gooien en volledig voor haar eigen praktijk te gaan (we zijn ondertussen september 2020). Haar job in het ziekenhuis zegt ze op en ze gaat op een ander tempo leven en werken, iets wat haar lichaam graag aanneemt. Ondertussen is Leen van al haar pijnstillers verlost, uiteraard heeft ze nog pijn, maar deze is draagbaar.

Ik kwam bij Leen terecht door de ‘Gelukswandeling’ en wil dan ook graag weten hoe die uiteindelijk tot stand is gekomen.

Haar man is kunstenaar Jo Beerden en ook hij wou graag voor wat meer positivisme zorgen. Hij wou graag iets organiseren waar mensen zijn werk konden bewonderen maar wat niet tijdelijk is zoals een tentoonstelling. Zo kwam hij op het zotte idee om als airbrusher in het holst van de nacht en anoniem positieve quotes te gaan spuiten, maar dat zag Leen niet zitten. Na veel brainstormen ontstond het idee van een Gelukswandeling. Leen en Jo nemen contact op met de burgemeester die er onmiddellijk voor te vinden is om Nieuwerkerken zo een extra positieve uitstraling te geven.

Na een jaar is de wandeling uitgestippeld, zijn alle vergunningen in orde, is de wandelkaart klaar, staan Jo zijn kunstwerken op de juiste plaats en is voor Jo de cirkel rond. Leen houdt er echter aan om de wandeling levendig te houden en zo organiseren ze ook begeleide wandelingen (als Corona het toelaat uiteraard). Een begeleide wandeling kost 15 euro (drankje halfweg, appel of koek en flesje water op het hoogste punt en uiteraard een wandelkaart met unieke sleutelhanger inbegrepen), maar uiteraard uitleg bij elk kunstwerk door de kunstenaar zelf, waar haalde hij zijn inspiratie, welk gevoel zit er achter elke quote,… Dezelfde wandeling maar met een extra persoonlijke touch!

Ook voor de kinderkampen werken Jo en Leen ondertussen samen en zelfs hun oudste dochter komt soms meehelpen. Positieve vibes in heel de familie dus!

Als ik naar huis wil vertrekken krijg ik van Leen nog twee zakjes thee mee. Deze thee werd speciaal voor haar praktijk ontwikkeld door ‘Bee at den Hof’ uit Herk – de – Stad. Heerlijk rustgevende smaken en ik ben van allebei fan.

Zijn jullie ondertussen geïnspireerd door het verhaal van Leen, neem dan zeker een kijkje op haar website en sociale media kanalen!

Ik kwam alvast ontspannen buiten vol met nieuwe geweldig gezellige plannen.

Positieve groet,

Charlotte

Meer info:

Feelgood Life Coach Leen Huybrechts

Pastorijstraat 8B

3850 Nieuwerkerken

https://feelgoodlifecoach.be/

https://www.facebook.com/lifecoachleen

https://www.instagram.com/lifecoach_leen/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.