Natuur, Uitstappen

Domein Kiewit

maart 26, 2018

Op de eerste zonnige lentedag van 2018 trok ik met vrienden naar het stedelijk domein Kiewit (Hasselt). Heel wat wandelroutes, een speeltuin, kinderboerderij…. Benieuwd wat de jongste onder ons hier van gaat vinden?

Het is erg druk bij onze aankomst en we zien heel wat mensen genieten in de speeltuin en op het terras. We besluiten te starten met een wandeling en dit te combineren met het bekijken van de dieren.

’t Plezante Potenpad is een wandeling van 2 km die toegankelijk is met de buggy, ideaal voor Flore! Voor de al wat grotere kinderen zijn er ook leuke opdrachten, die je kan uitvoeren met heel de familie. Deze wandeling loodst je langs de mooiste plekjes van het domein. Je start op de hoofdparking en volgt de oranje dierenpootjes. Ondertussen stappen we ook binnen in de stallen van de konijntjes, cavia’s, kippen,… We nemen een kijkje bij de ezels, het paard en zijn onder de indruk van de varkens die liggen te rollebollen in de modder. Samen met mama Dana entertain ik Flore door bij elk dier het gepaste geluid te maken. Een lach op haar gezicht verklapt dat ze er enorm van geniet! Ook de schapen en geiten brengen we een bezoek, de kleine geitjes stelen ons hart, met hun schattige sprongen en hun wankele stapjes. Er is ook nog een bijenhal, maar deze is pas toegankelijk vanaf mei.

Bij alle dieren kan je infobordjes terugvinden, zowel over hun gewicht, als wat ze eten, wat de kenmerken per dier zijn. Interessant om even met de kinderen te overlopen!

We wandelen verder en genieten van de natuur, horen de vogeltjes fluiten. De houten brugjes brengen ons helemaal in vakantiesfeer en we wijken wat af van onze route. We passeren langs een wrak aan het plaatsnaambordje ‘Houffalize’. Wil je hier meer over weten, volg dan de wandelroute ‘Speurtocht, het mysterie van Kiewit’, tijdens deze wandeling van 2.5 km kom je meer te weten over de geschiedenis van het domein en misschien kraak je wel de code?

Van al dat wandelen krijgen we dorst, het terras van taverne Koe-Vert zit afgeladen vol en het is aanschuiven voor een plekje. De kaart is heel uitgebreid, van soep en croques tot pannenkoeken en ijsjes. Maar ook bio, Fair-Trade en streekproducten staan op de kaart. Flore is helemaal zot van de posteleinsoep en ik laat mij het appelsap van ‘Den Boogerd’ smaken, bio appelsap in 12 verschillende variëteiten uit eigen streek!

De zon op het terras en een verfrissend drankje bezorgen ons nieuwe energie om de speeltuin te gaan verkennen. We beginnen bij de zandbak, waar emmertjes, en vormpjes klaarliggen om hele kastelen te bouwen, maar dit is niet zo Flore haar ding. De glijbaan daarentegen, die is fantastisch, er is dan ook keuze genoeg, een kleine glijbaan waar ze alleen vanaf kan, maar ook een grote om samen met papa Steven vanaf te glijden. Maar ook de wip en veerschommel stelen haar hart!

We gaan nog een kijkje nemen in de winkel van Natuurpunt, hier kan je de streekproducten kopen, die je ook kan consumeren op het terras van de Koe-vert. Verder zijn er heel wat wandelkaarten en kaarten met de fietsroutes, maar er is ook een kinderhoek, leesboeken en knuffels. De perfecte afsluiter van een zonnige dag op ‘Domein Kiewit’.

Op de parking racet Flore nog even rond met haar loopwagen en dan is het tijd om afscheid te nemen!
Domein Kiewit een aanrader voor groot en klein!

Zonnige groetjes,
Charlotte,
Dana, Steven & Flore

Meer info:
Domein Kiewit
Putvennestraat 108
3500 Hasselt

https://www.hasselt.be/nl/eten-en-drinken-domein-kiewit
https://www.facebook.com/domeinkiewit/
https://www.denboogerd.be/ct-menu-item-8

-Het hele jaar, gratis toegankelijk!
-Honden welkom, aan de leiband!
-Ook rondleidingen op afspraak mogelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.